10 Март, 2021 08:06 1 478 13

Прекратиха плановия прием в болниците в Сливен

  • сливен-
  • болница-
  • планов прием

Предстои на заседание на Областния кризисен щаб да бъде взето решение дали да бъдат носени маски на открито и как ще протича учебния процес

Прекратиха плановия прием в болниците в Сливен - 1
Снимка: БГНЕС

Прекратиха плановия прием в болниците в сливенска област от днес, съобщи директорът на РЗИ д-р Петя Балулова пред БНР.

Мотивът е нивата на заболеваемост от COVID-19 в региона и натискът върху лечебните заведения. Над 300 са заболелите на 100 хил. души население.

По думите на Балулова болниците подготвят допълнителните легла, които са определени за прием на болни с COVID-19. "Британският щам" вече заразява и необхванати до момента групи, а учители и медицински персонал са отново сред потърпевшите.

"На това се дължи по-бързото разпространение и обхващането на групи, които до сега не са имали такава заболеваемост - това са деца. Имаме много семейни огнища", обясни шефът на РЗИ Сливен.

Предстои на заседание на Областния кризисен щаб да бъде взето решение дали да бъдат носени маски на открито и как ще протича учебния процес.

"Вървим към засилване на мерките, тъй като заболеваемостта, която се отчита, се увеличава", каза д-р Балулова.

Родилните отделения не са засегнати от временните противоепидемични мерки, както и болницата по рехабилитация в Котел. Ваксинацията в областта продължава, основно на групите от Националния ваксинационен план.

Към момента активните случаи на Covid-19 в областта са 766. Най-много те са в община Сливен 638. Най-ниска заболеваемост в областта се отчита в община Твърдица - 10 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Иванов - Демократична България

    1 2 Отговор
    Номер 11.за да си върнем България. Борисов да бъде наказан за харчене на държавен ресурс за предизборната си кампания.. Герб ще доубие иономиката на държавата , заради алчното чекмедже . Увеличават заразените и ги намаляват , когато си искат . Абсолютна глупост . Не гласувайте за ГЕРБ , ВОЛЯ , НФСБ , И ВМРО . Гербарасите разчитат на много заразени , които да не гласуват от страх . Гласувайте и мислете за този , който ще може да обърне мутренската каруца . За да се свалят оковите , ще трябва сила , ум и силно желание за промяна . .

    Коментиран от #4

  • 2 въпросче

    0 0 Отговор
    От къде иде името Балул? Сигурно е някой пра-пра-праболгарин от източните земи.
  • 3 раз

    1 1 Отговор
    А с автоматите Калашников кога?
  • 4 Фен

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Христо Иванов - Демократична България":

    Христо Маджото, човек на Костов и Прокопиев! Чист като сълза! Съратник на Рада и Йончева, за признаване на македонското малцинство в България!
  • 5 Абе ей

    3 1 Отговор
    Абе В ПОЛИТИКАТА ние ли трябва да ги командваме или те нас? В ПАНДЕМИЯТА ние ли трябва да пазим болниците или те нас? НА ПРОТЕСТА ние ли пазим полицаите или те нас? Като питаме за ЧЕКМЕДЖЕТО ние ли грабим Бойко или той нас? На мен ли само ми се струва, че всичко тука е наопаки?
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    5 3 Отговор
    Ликвидират болните с такива мерки. Правят го умишлено за да надуят смъртните случаи на "пандемията" им. За да стресират и уплашат възрастните чрез иконата на религията им – телевизора. Няма да можем да спасим много от близките си, просто няма как да им се обясни, че ги лъжат, че се извършва геноцид.

    Коментиран от #7

  • 7 Корона вирус. 👑👑👑

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Аз40🏴‍☠️":

    Чудя им се на такива като тебе къде живеете ?????? Според вас всички правителста и религии са се обединили и лъжат за Ковид 19 ?????????

    Коментиран от #9, #10

  • 8 защо

    1 0 Отговор
    А в свободния свят- Русия, Китай, Швеция, Индия, Япония, Южна Корея няма затваряне на болници, направиха ваксини, ваксинирането е напълно доброволно, естествения имунитет, завинаги и безплатен, пребориха пандемията.
    Пандемия на частната западно корпоративна СЗО фарма, която " симулира пандемията", СЗО я наложи, и сега рекламира масово продажбите на ГМОваксините им- над 100 млрд. $ ще спечелят само от един продукт.

    Пандемията и задължителното, но доброволно ваксиниране се налага единствено в САЩ, Англия и ЕС( без Швеция).( като се намеква за ограничаване правата, ако не се ваксинираш доброволно и не правиш оборот на западната ГМОваксини фарма индустрия.
    Защо?
  • 9 Коронабизнес

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Кои религии и правителства са се обединили за Ковид пандемията?

    Само в САЩ, Англия, ЕС, Израел и васалите им, които напълно са подчинени на частната корпоративна СЗО фармация, само от ГМОваксини ще изкарат над 100 млрд. $ от гражданите на САЩ, Англия, Израел и васалите им. Затова държат пандемията, да се продават с държавни поръчки масово ГМОваксините им на сигурен пазар- западния.

    В свободния свят- Русия, Китай, Швеция, Южна Корея, Япония, Индия и т.н.- над 2 млрд. население пребориха пандемията, с напълно доброволно ваксиниране, естествен имунитет, завинаги и безплатен, хората свободно живеят.
  • 10 Аз40🏴‍☠️

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Живея в България, но не се разбра, какво общо има това с нещо по темата. Не всички, но почти всички, да. Нищо не се крие, всичко е налице. Документи за изследванията, данните за покупко-продажби на тестовете, патентите, финансирания на организации и лаборатории, документи от програми по инокулации в миналото и т.н. Правителствата влизат също, защото са вкарани през годините в определени съюзи, организации и др., откъдето получават нарежданията. Суверенността е илюзия. Дори в парламента постоянно си мият ръцете с ЕС, НАТО и др. през годините, защото си го казват самите те без увъртания. Това, което те е вкарало в тази измама се нарича централизацията на медиите за масова комуникация. Още нещо ако те интересува, питай.

    Коментиран от #12

  • 11 Ето това е

    2 0 Отговор
    Новата Нормалност.В болницата,само ако си пред умирачка,и припадаш от болки.Независимо от какъв вид заболяване.Всичко е само корона, Диадеми и ОгрълициШри усложнения ,и който пририта- прием.В 99% е задължително положителен.Другото е като гарнитура в мешана скара.Придружаващи заболявания И да пази Господ всеки,но защото си постъпил много късно, си заминаваш.Попадаш автоматично в графа" загубили битката! Опитай се да докажеш,че е от бъбреци,черен дроб,бял дроб при емфизем или ХОББ, нямаш шанс ! За това че няма грам връзка с Диадеми Корони и Огърлици.Играят си с бройките,както им изнася,според деня.Включително с починалите.
  • 12 Корона вирус. 👑👑👑

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Аз40🏴‍☠️":

    И откъде пък точно ти ги знаеш всичките тия глупости дето си ги изписал ?????? Браво агент 007 е нищо пред теб. Такива като теб разбират истината единственно когато се заразят с вируса и почнат да се молят на Бог да оживеят.

    Коментиран от #13

  • 13 Аз40🏴‍☠️

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Има едни хартиени (и електронни вече) неща се казват книги. Чета ги от години и точно тези, които са по темата. Има такива и от 19-ти век още. От началото на миналата година са излезли и една камара документални филми. Участват хора от всяка среда: работили в лаборатории за производство на "ваксини"; медици по различни специалности; създателя на PCR; бившия президент на САЩ дори и мн.др. Има също и организации, които публикуват информация по темата. Има и политици в различни страни дори. В една такава организация е и племенника на Джон Ф.Кенеди (Children's Health Defense). Лабораториите производители също публикуват информация от изследванията си. Пак пиша: никой не прикрива нищо освен медиите и соц.мрежите. Има и сайтове като National Library of Medicine. Такива като мен истината я знаем, първо защото сме си направили труда да се информираме/проучим в дълбочина темата, второ защото коронавируса го изкарах в края на 2017 год. в Испания и са ми известни симптомите му, и най вече, защото средата на 90-те бях "имунизиран" и пратен в инфекциозно отделение за месец и половина с Хепатит Бе, където по това време научихме доста хора много притеснителни неща за нашето "здравеопазване". Не се моля на никой, защото не съм религиозен. Още нещо интересува ли те?