10 Март, 2021 15:31 2 444 20

Частичен локдаун в Благоевград

  • коронавирус-
  • локдаун-
  • благоевград

Затварят молове, кина, театри и фитнеси

Частичен локдаун в Благоевград - 1
Снимка: БГНЕС

Частичен локдаун в Благоевград се въвежда от днес, стана ясно след извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, съобщи телевизия "Евроком".

До час се очаква да излезе заповед на директора на Регионална здравна инспекция – Благоевград, в която ще бъдат описани всички ограничителни мерки, които се налагат в региона заради значителния ръст на заболели от COVID – 19. Мерките ще бъдат в сила за 14 дни.

Сред ограниченията, които ще бъдат въведени са: затваряне на търговските обекти тип „Мол”; ограничаване на събитията на открито и закрито; затваряне на кина, театри, фитнес зали, школи и други подобни; учениците от 5 до 12 клас ще преминат на дистанционна форма на обучение.

Заведенията остават отворени, но ще са с вечерен час до 22.00 часа. По думите на областният управител Бисер Михайлов на база 14 дневна статистка, Област Благоевград е на 12 място по брой на заболели. Това налага и предприемането на спешни мерки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 2 Отговор
    Тъкмо живна малко народа и решиха да го посекат.Трябва да ни е гадно.Тези дето ни управляват не са българи.Излезте да ги свалим!

    Коментиран от #5

  • 2 Майна

    15 2 Отговор
    СЪНАРОДНИЦИ, ТОВА Е ПЛАН ЗА РОБОТИЗИРАНЕТО НА ХОРАТА.., НО В БЪЛГАРИЯ СЕ ДОБАВЯ И НАСИЛИЕТО ЗА СПЕЧЕЛВАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ ОТ ГЕРБ...!В ТЯХ Е СИЛАТА НА ВЛСТТА, НО НЕ ИМ СЕ ОСТАВЯЙТЕ
  • 3 Ники

    4 28 Отговор
    ЗАТВАРЯЙ!!!! Локдаун за два месеца , масова ваксинация , за това време и до Великден да се отървем от тази болест и да живеем нормално! Знам , че е гадно за бизнеса и психиката , ама дайте да го ликвидираме тоя вирус за 2 месеца и край! Дайте ваксини само.......

    Коментиран от #6

  • 4 Обесен Язовец

    10 2 Отговор
    Ха, честит ви локдаун в Благоевград. Скоро и в други градове ще е на гости. Казаха: 15 дни локдаун, 30 дни локдаун, 15 дни локдаун, 30 дни локдаун и така докато търпението и хранителните ни припаси се изчерпят!
  • 5 Майна

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ШАПКА ТИ СВАЛЯМ, СЪНАРОДНИКО..ДА БЯХА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ КАТО ТЕБ...
  • 6 Айде

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    Какво му се чудим.
  • 7 KO19

    10 0 Отговор
    Ноември 2020 активни случаи 93 хил. души. Хоспитализирани 1677.
    Към днешна дата активните случаи са 38 хил.
    Нещо много се престаравате с хоспитализацията и си играете със смъртта.
    Всичко се връща като бумеранг.
  • 8 Калитко

    4 4 Отговор
    Мола затворен кръчмата ОТВОРЕНА?
  • 9 Отвратен

    5 3 Отговор
    На 12 място е Благоевград а взимат най строги мерки Пустош по центъра Няма фитнес няма детска глъч Защо Защо бре Защо тормозите хорате Имам чувството че накакви дяволски изчадия взимат решенията и като съдисти обичат да тормозят

    Коментиран от #10

  • 10 Бат Бойко дъртия комунист

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Отвратен":

    Кефи ме да ви е гадно .Само аз да си обикалям с джипката и да няма никой по улиците да ме освиркват.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Номер 11.за да си върнем България. Борис

    5 2 Отговор
    Номер 11.за да си върнем България. Борисов да бъде наказан за харчене на държавен ресурс за предизборната си кампания.. Герб ще доубие иономиката на държавата , заради алчното чекмедже . Увеличават заразените и ги намаляват , когато си искат . Абсолютна глупост . Не гласувайте за ГЕРБ , ВОЛЯ , НФСБ , И ВМРО . Гербарасите разчитат на много заразени , които да не гласуват от страх . Гласувайте и мислете за този , който ще може да обърне мутренската каруца . За да се свалят оковите , ще трябва сила , ум и силно желание за промяна . .
  • 13 гост

    3 0 Отговор
    ТИКВИТЕ , ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДА ГИ СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ . ИСКАМЕ ФАШОИДНАТА , ДЕСПОТИЧНА , МУТРЕНСКА ПАРТИЯ ДА ПАДНЕ , НО ВЪПРОСА ЗА КОЯ ПАРТИЯ ДА ГЛАСУВАМЕ . СЕДЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА СА ПРОТИВ БОЮ , НО НИЕ ВСИЧКИ ДРУГИ СМЕ РАЗДЕЛЕНИ В РАЗЛИЧНИ ПАРТИИ , КОЕТО ЩЕ ОСТАВИ НА ВЛАСТ ЧЕКМЕДЖЕТО . ВЪПРОСА Е СЕГА . ПОСЛЕ ЮЕ , ЧАКАМЕ ПА 4 ГОДИНИ . НЕ , НЕ , НЕ .
  • 14 Пламен

    0 0 Отговор
    Как е на Български "локдаун"? Има ли синоним на чист Български език?

    Коментиран от #15, #16, #18, #19

  • 15 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пламен":

    Има и тя е "простотия". Може и "дивотия". Коя ти харесва повече?
  • 16 Последния Софиянец

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пламен":

    Геноцид.
  • 17 Гост

    1 2 Отговор
    В Благоевград и големите градове, в областта имат само по един МОЛ!!! Няма драма,учителите искаха, плачеха, пишеха до премиера, ето че ги огря, пак ще взимат пълна заплата, за по-малко работни часове, освен товаи манджата ще се готви и часовете ще вървят...българска идилия!
  • 18 Не се сещам за такъв,

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пламен":

    който да означава същото (т.е. комбинация от различни ограничения като: преминаване към дистанционно обучение, затваряне на търговски обекти, музеи и прочие, евентуално вечерен час и прочие, затваряне или ограничаване преминаването през границите) и да го изразява в една дума. То затова и тази дума се наложи в контекста на пандемията в различни държави. Сама по себе си думата "lockdown" се превежда със "затваряне", но "затваряне" не обхваща допълнителната информация (конотация), която придоби думата "lockdown" след началото на пандемията и обвързването на значението ѝ с различни превантивни мерки.
  • 19 Калитко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пламен":

    Рррррррр
  • 20 Кухи лейки

    2 2 Отговор
    Ей не увират кухите български главички и не увират. Няма такова нещо като ефективен "частичен локдаун". Заразата ще продължи да расте заради отворените заведения които са основни развъдници на К19, което прави "частичния локдаун" пълна безмислица. "Вечерният час" няма абсолютно никакъв ефект - ще се заразяват из заведенията и през деня.