25 Март, 2021 06:47 4 414 16

13 българи на Малдивите са с коронавирус

  • малдиви-
  • коронавирус-
  • българи-
  • карантина

Заразените граждани и контактните се изолират в отделни стаи за 14 дни

13 българи на Малдивите са с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи препоръчва да не пътуваме до Малдивите. Причината е увеличаване на заразените и карантинираните българи в Република Малдиви.

Радослав Каракадаков е на почивка на един от островите в Индийския океан от 5 дни. Казва, че не се притеснява и дестинацията "Малдиви" е безопасна.

„Ние излизаме само с PCR тестове и се прибираме с PCR тестове. Така че защо Малдиви? Не мога да преценя. Тук е възможно най-сейфти мястото, най-безопасното, понеже няма никакъв достъп за външни хора“, разказа Радослав пред bTV.

Той допълни, че мерките се спазват стриктно: „Мерят ти температурата, на обяд, на вечеря, при всяко влизане в ресторанта. Персоналът на 100% е с маски. Всеки ден се дезинфекцира абсолютно всичко“.

От началото на март има 14 случая на карантинирани българи на Малдивите, като 13 от тях са с положителен PCR резултат, посочват пресцентъра на външното ни министерство.

"Задължителната карантина, която се изисква по здравния протокол на Република Малдиви, е за срок от 14 дни. Заразените граждани и контактните се изолират в отделни стаи за 14 дни.

Според туристическите агенции е възникнал проблем за българи, които са поели разходите си за карантиниране, защото са били без застраховка.

„Много е важно всички да пътуват с медицинска застраховка, която включва и COVID покритие. Тя включва, освен ако се разболеете, и разходи по карантината, ако се наложат такива“, обясни Петър Стоянов, директор на туристическа агенция.

Препоръчва се още: в случай на контакт със заразен, или пък при положителен тест да се изпълняват разпорежданията на местните здравни власти, и да се следи информацията от здравното министерство на Малдивите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хълк Хоган

    27 0 Отговор
    Гръм в рая!ха ха ха
  • 2 Иван

    29 0 Отговор
    Ха честито.
  • 3 Мето

    22 2 Отговор
    Нищо им няма на тези дошли ди от Малдивите. Много си хубава там.
    Мога въобще да не се връщам в територията подготвяна всеки ден за война наречена БГ.
  • 4 ЧОЧО

    21 9 Отговор
    Бедните Българи на почивка вДубай ,на Малдивите , и все ревеме,че живеем лошо.

    Коментиран от #5

  • 5 Не сравнявай

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЧОЧО":

    ... 10 човека със 6.5 млн.!!!
  • 6 Е и какво от това?

    15 3 Отговор
    Положителен тест нищо не значи.
    Важното е да кажат колко са болни или в болница.
    Както вече разбрахме тестовете излизат фалшиво +, така че приказки по картинки.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 оня с коня

    6 5 Отговор
    Ако Борисов не ги беше ПРОКУДИЛ чак на Малдивите,сега нямаше да са болни.Между другото ББ има Адет да Прокужда много Българи и в Мозамбик!!!И да каже Правителството:ОСИГУРИЛО ЛИ Е 35 БРОЯ Секции за гласуване на тия Несретници там?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бушприт

    8 0 Отговор
    Бъдете търпеливи с нервните жени - може да са с неудобни прашки.
  • 11 някой

    10 2 Отговор
    Кои ли са на Малдивите и дали трябва да сме толкова загрижени за тях?!
  • 12 Дали на Малдиви те или в България е все

    6 1 Отговор
    Едно!! Нашенци са го пренесли на Малдиви те!! Ние според Класациите оглавя ме всички Класации!! Защото тука държавата Наблюдава КВ 19,лекуват се Политици, Мафиоти Богаташите, те все го" Прекарват леко"!!! Обикновените, бедните хора си Заминават от този свят Проклинайки тези които Наблюдават Кризата!! УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!!
  • 13 ПандемияМир

    7 2 Отговор
    Да би мирно седял, не би чудо видяло ... сега освен, че плащат за престой в скъп хотел, няма да могат и да излизат от него. Дано всичко е наред с хората и не им се налага и медицинска помощ. Много е важно да се тагнеш от друия край на света, когато има пандемия.
  • 14 гост

    5 1 Отговор
    Няма ли кой да ги спре тези м@лоумници!Няма справяне с простотията ,ей.
  • 15 Цървул от птомния северозапад

    3 0 Отговор
    За 30 години демокрация/преход/капитализъм/ прогрес в България се формираха две прослойки. Бедни и богати. Бедните свободно емигрират, стават бедни работещи и безработни в родината си. Богатите 10%, стават все по-богати буржоа! Свободна демокрация е, всеки може да стане богат, но не е красив, умен и не работи.
  • 16 гост

    4 0 Отговор
    Всички пътуват с фалшиви PCR тестове за 50 лв. от самите туристически агенции ги правят.