Last news in Fakti

1 Юни, 2021 14:00 1 359 2

Терминал на „Хийтроу“ обслужва пътници от високорискови държави

  • хийтроу-
  • летище-
  • великобритания-
  • пътници-
  • коронавирус

Основен приоритет е защитата на хората

Терминал на „Хийтроу“ обслужва пътници от високорискови държави - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Терминал 3 на най-голямото британско летище - „Хийтроу“, който ще обслужва пътници само от високорискови държави с коронавирус, днес отново отвори врати, предаде БНР.

Летищните власти заявиха, че основен приоритет е защитата на хората, тъй като преди това пристигащите от рискови страни влизаха в контакт с други пътници по другите терминали, и намаляване на рисковете от достъп на Острова на нови варианти на вируса.

В „червения списък“ попадат 43 държави. Само британски и ирландски граждани или имащи право да живеят в Обединеното кралство могат да пристигат от тези страни, но всеки, който е бил в такава страна през последните 10 дни, независимо дали пристига с пряк полет или през друга държава, е задължен да се карантинира в хотел за 10 дни като заплати сметката. Всичко това става, след като учени отново предупредиха правителството, че има признаци, че страната е в начален стадий на трета вълна от заразявания.

Междувременно премиерът Борис Джонсън бе призован от междупартийна група от над 100 депутати и лордове да даде повече ваксини срещу COVID-19 на по-бедните държави преди срещата на Г-7. Джонсън ще бъде домакин и председател на започващата на 11 юни среща в Корнуол и бе призован да даде „личен пример за глобално ръководство“. Вестник „Таймс“ пък твърди, че е видял правителствени документи училищата да останат отворени с половин час повече, за да се помогне на учениците да наваксат пропуснатото заради локдауна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: нo вceки, кoйтo e бил в тaкaвa cтрaнa прeз пocлeднитe 10 дни, нeзaвиcимo дaли приcтигa c пряк пoлeт или прeз другa държaвa, e зaдължeн дa ce кaрaнтинирa в хoтeл зa 10 дни кaтo зaплaти cмeткaтa. - ?

    Коментиран от #2

  • 2 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Да,определени от властите хотели като цената за 10 дни и 2 теста е £1700!
    А някой мрънкаха че в БГ много затворено било!
    Ако избягаш от карантина £10000 глоба и 10г. Затвор..Никой и не си помисля да бяга.