Last news in Fakti

20 Юни, 2021 05:31 1 566 12

Ваксинират и днес в осемте мобилни пункта в столицата

  • ваксинации-
  • софия-
  • мобилни пунктове

Гражданите имат възможност да избират между векторна и РНК ваксина

Ваксинират и днес в осемте мобилни пункта в столицата  - 1
Снимка: БГНЕС

В осемте мобилни пункта за ваксинации в столицата днес отново ще има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове, които ще поставят ваксини на желаещите да се възползват от тази възможност, предаде NOVA.

Вчера в трите търговски центъра, в които имаше пунктове - Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall, от 13.00 до 18.00 часа се ваксинираха 186 души. Въпреки дъждовното време общо 480 избраха да си поставят ваксина в пунктовете на открито до 16.00 часа в Южен парк, "Борисова градина", Северен парк, „Дружба“ и в кв. "Красна поляна".

Гражданите имат възможност да избират между векторна и РНК ваксина.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уеиуеи

    20 4 Отговор
    Очаквам до месец ниско интелигентните да си сложат и втората доза и да спре тотално боцкането - няма да има желаещи нито за първа нито втора доза

    Коментиран от #5

  • 2 А сега

    10 2 Отговор
    сите ваксиниран бройлер на шиша (грила).
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 5555

    12 3 Отговор
    В Англия като са ваксинирани поне 50 процента, какво стана - по-затворени са от нас - дано поне там месните бритиш тъпунгирис са разбрали, че е било напълно напразно.

    Коментиран от #11

  • 5 Рошко

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "уеиуеи":

    Тц, не вярвам това е начина стадото да се държи под контрол, то индийски ли не бяха, английски не бяха, африкански ли не бяха, така като гледам ще има спокойствие само два месеца в годината, аз очаквам сега и патагонски и балкански и кеф му на бил гел и сзо и хоп локдауни, затова са и мисирките като този, дето всяка сутрин, ни публикува цифри със заразени и умрели
  • 6 Човек от щаба

    15 2 Отговор
    Предните САРС вируси се самоограничиха за 2-3 месеца и нанесоха големи щети на изследвачите и създатели на ваксини. Тоя си дочака и ваксините и мутациите, че даже и пунктовете за ваксинация, които все по приличат на сладоледаджийници. Ще дочака и мутациите на ваксините. И така. Първото условие да има тарикати е да има и балъми.
  • 7 Бай Шиле

    4 2 Отговор
    Това е работа на военните. Ако искате вярвайте.
  • 8 Диверсант

    6 2 Отговор
    От името на глупаците нежелаещи да ни боцкат пожелавам здраве и дълголетие на участниците в експеримента
  • 9 Жоро

    5 2 Отговор
    Айде след 6 месеца, който оцелее пак ваксинация :)
  • 10 Чакам

    2 4 Отговор
    Разрешете ваксините за възраст от 12 нагоре. Не искам да са задължителни, а да има възможност да се ваксинират деца, които са под риск и боледуват често.
  • 11 Последните дни

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "5555":

    Не е напразно засича те bluetooth и можеш да задържаш магнит на рамото !
  • 12 2121

    3 0 Отговор
    Има ли глупави?Докато не проумеете вредата от ваксината/без руската/и не си отидат от този свят невинни деца и наивници,няма да има протест срещу ваксините.Сега недоразумението Кантарсжиев, жаден за медали, власт,ще плюе по д-р Кацаров.Д-р Кацаров е лекар и може сам да реши дали да се ваксинира или не.Грешката е голяма.Насила хора работещи в предприятия, магазини, са принуждавани да се ваксинират;ако ли не -ги уволняват.Проверете и ще се убедите.Един циганин няма ваксиниран,и не зная да са умрели без ваксина.Има много опасни болести, при които ваксината е противопоказна.Дано българите мислят с главите си и не се поддават на внушения и заплахи.