4 Август, 2021 16:10 2 308 12

Над 4 милиона заразени с COVID-19 за седмица

  • сзо-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вирус-
  • европа

В Европа над 1 милион души са се заразили с вируса през седмицата

Над 4 милиона заразени с COVID-19 за седмица - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Повече от 4 милиона души са заразени с COVID-19 в света през последната седмица, а над 64 хиляди са починали, заявиха от Световната здравна организация (СЗО), предаде агенция БГНЕС.

„Броят на новите случаи на инфекция нараства повече от месец: миналата седмица (от 26 юли до 1 август) бяха открити повече от 4 милиона“, се казва в седмичния бюлетин на СЗО. Подчертава се, че „има съобщения за над 64 хиляди смъртни случая“. Според данните, предоставени в бюлетина, увеличението на броя на инфекциите е 3%, докато броят на смъртните случаи е намалял с 8%.

Честотата на заразяване се е увеличила особено рязко през седмицата в Източното Средиземноморие (с 37%) и Западно-Тихоокеанският регион (с 33%). В същото време спад е регистриран като цяло в Европа (с 9%), и в Северна и Южна Америка (с 3%). В Европа над 1 милион души са се заразили с вируса през седмицата и над 8 000 са починали.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    29 4 Отговор
    Не са заразени , а са обявени за заразени... Всяко лято си шестват летни вируси , сега обаче се сетиха и тях да ги обяввт за ковид...
  • 2 Рошко

    27 4 Отговор
    Медийната помия продължава да ни залива с пълна сила, 4 мил заразени все едно са умрели вчера, визирам хора със слаба психика, на колко мил население, колко прави в проценти
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    24 2 Отговор
    От година и половина няма летни няма зимни, всичко е ковид, модерно е
  • 5 Мислещ

    24 4 Отговор
    Значи откакто почнаха да бодат с тея помии, скочиха смъртните случаи и случаите на кромид яко. Миналата година лятото беше спокойно без тея гнусотии, а като почнаха да си тестват бълвочите есента изскочиха и “вариантите”. Не знам ама за мен това е най-големият iq тест.
  • 6 К Георгиев

    24 3 Отговор
    С какво ги откриха , защото се доказа че ПСР -тестовете не могат да определят из между 46 вируса точно кой е . Факти с този начин на водене на насочено промиване на мозъци ще останете без читатели . А може би не ви трябват читатели защото добре ви заплащат за подобни новини.
  • 7 ГОСТ

    14 2 Отговор
    НА ФОНА НА СЕДЕМ МИЛИАРДА ДУШИ Е НИЩО.
  • 8 АУУУУУ

    4 15 Отговор
    Когато станат 4 милиарда тогава овцете може да се впечатлят...може, но не е сигурно 😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #9

  • 9 К Георгиев

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "АУУУУУ":

    Преболедувал и след това се ваксинирал това е овца.
  • 10 гост

    3 0 Отговор
    Сега докато не се вземат молионите за ковид, бройката всеки ден ще нараства. А къде ги намират по 20 000 човека да ги тестват всеки ден, при 800 0000 деца, над 2 000 000 пенсионера, не знам.Ако се напрви една проверка, ще лъсне истината за измамата.
  • 11 miro

    3 0 Отговор
    леле мале страх,при 8 милиарда население 64 хиляди умрели незнайно от какво но се води ковид,това прави 1 умрял на 125 хиляди души.малее колко опасна болест бягайте да живеете на марс.
  • 12 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Защо тогава се поддържа идеята за съществуването на патогенни вируси?



    Ортодоксалните лекари имат нужда от парализиращ, изумяващ и убийствен страх от болести, причинявани от фантомни вируси, като основа за съществуването си: Първо – за да се навреди на много хора чрез ваксини и по този начин да си осигурят клиентела от хронично болни и боледуващи пациенти, които ще позволят да се направи всичко за тях. Второ – за да не трябва да признаят, че напълно са се провалили в лечението на хроничните болести и че са убили и убиват повече хора в сравнение с броя на жертвите от всички войни до сега. Всеки практикуващ лекар осъзнава това, но много малко от тях се осмеляват да говорят. Ето защо не е чудно, че сред професионалните кръгове, този на практикуващите медицина е с най-висок процент на самоубийства, доста изпреварващ останалите. Трето – лекарите имат нужда от парализиращият и изумяващ страх на злите вируси, за да прикрият ранния средновековен произход на „белите престилки” като явни инструменти за Убиване и Изтезание на инквизицията.