9 Август, 2021 09:02 2 263 42

Проф. Христова: Делта вариантът на COVID-19 напредва и у нас

  • проф. ива христова-
  • делта вариант-
  • делта-
  • нова вълна

Нова вълна има и ще има, предупреждава директорът на Националния център по заразни и паразитни болести

Проф. Христова: Делта вариантът на COVID-19 напредва и у нас - 1
Кадър: NOVA

"Нова вълна има и ще има. Да се надяваме, че няма да е много висока и с твърде много случаи. Колко ще са заразените е трудно да се прогнозира”. Това заяви в сутрешния блок на NOVA директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

По думите ѝ Делта вариантът на COVID-19 напредва и то не само у нас.

„Дори и преболедувалите и ваксинираните имат по-ниски титри на антитела, които да блокират този вариант на вируса”, предупреди проф. Христова.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Суз

    36 3 Отговор
    Чиба, ма!!!
  • 3 ковид 21

    48 3 Отговор
    Нарочно го правите , побърквате хората за да минат глупостите с 10-тата игла! Потрес! Следя ковид простотията от самото начало , преди казаха това е нетрадиционен щам , не се влияе от лятото , да ама на света му писна и всичко живо на море! Сега ами...той се влияе от лятото , хайде починете малко , ама нали си знаеш септември с юзди и ваксинка.....Преиграха вече , има вирус , но те прекалиха!

    Коментиран от #21, #26, #31

  • 4 Я у лево

    51 2 Отговор
    Напредва ти Климакса на тебе.Я у лево уи да те няма.Европа ври и кипи срещу такива като вас.Франция отмени решението си за зеления паспорт,като добави и тест и преболедувал.В Германия бивш генерал от корпуса за бързо реагиране е водач на протеста и пизовава своите колеги да разчистят Берлин.В Холандия и Франция също бивши военни са водачи на протестуте срещу манипулацията с ваксините.Скоро и вие ще ядете дебелия.

    Коментиран от #30

  • 5 АМАН

    38 1 Отговор
    Поредната лелка, която е станала нежелана и иска да се покаже...

    Тая е като изкарана от фейсбук страниците на вожда и на Славчо в коментарите отдолу... селско лелче номер 30001.
  • 6 654332

    37 1 Отговор
    Айде, тая пак изпълзя... И вчера, в почивния ден на хората, ни облъчваше, а днес - понеделнишки - са я активирали още от сутринта. Срам нямат и спирка нямат. Явно и грам акъл нямат - щом не могат да се усетят, че така нищо не постигат, напротив.
  • 7 Гост

    34 1 Отговор
    Хайде да вземат да се разберат за преболедувалите с доцента от Пирогов, който твърди, че ваксина за преболедувалите е същото, като с бензин да гасиш пожар.... Ако доцента е прав, то тази леля и всички, като нея са за затвор!
  • 8 Факти

    22 1 Отговор
    Напредва ти деменция та, прост@кесо ш@ш@ва
  • 9 наблюдател

    24 1 Отговор
    СТИГА сте ни плашили!
  • 10 БРЦК

    22 1 Отговор
    А варинта ламбда гама бета ..... да ви го .....в мракобесниците. Само огън и меч за вас.
  • 11 От болницата

    4 37 Отговор
    Проф. Христова, няма смисъл да ги говорите тези неща по ТВ. За да преборим бедствието трябва да направим няколко неща: 1. Да се въведе зелен паспорт. Заловените без такъв да отработват наказанието като санитари в Ковид отделенията. 2. Ковид отделенията да не приемат здравно неосигурени. 3. Да се ваксинират всички мед. служители ( задължително вж. т1) . 4. Всички минали границата на БГ да притежават зелени паспорти. 4. Всичко това да се облече незабавно в законова форма. 5. Публично да се осъди и обеси т.н. доц. Мангъров, и то пред НС. Всички длъжностни лица виновни за разпространението на заразата да бъдат уволнени и осъдени на затвор в затворническите Ковид сектори + пълна конфискация на движимо и недвижимо имущество.

    Коментиран от #17, #20, #29, #41

  • 12 Майна

    15 2 Отговор
    Най -новите данни от Израел напълно унищожава правителствената разказа, че Ухан коронавирус (Covid-19) "ваксини" са безопасни и ефективни.

    Актуализирани ежедневно, цифрите показват, че хоспитализациите за китайския вирус са се увеличили десетократно - не сред „неваксинираните“, имайте предвид, а сред хора, които се подчиниха на медицинските фашисти и получиха удара.

    Сериозните нови „случаи“ на грипа Фочи се покачват стремително от началото на юли, което беше точно по времето, когато беше постигнат пик на инжектиране в Светите земи.

    „Израел е разбивал данните по различни начини по различно време, но през юли повечето нови пациенти бяха ваксинирани“, казва независимият журналист Алекс Беренсън.....,,. След като е ясно,че тези препарати не действат ,а напротив ,,НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ
  • 13 Лудница

    12 1 Отговор
    Като има нова вълна,затваряйте и всички важни хора под карантина по бункерите без заплата нали така се прави в кризисни ситуации,а не да се разхождат като преяли и от всякъде да проповядват апокалипсиса.Много пари направихте и още правите покрай този вирус-безскруполни сте,най лошото е,че еахте маата и на децата и младото поколение.Всички вие властимащи сте късметлии,че народа е проссс и ви търпи,ако бяхте в Северна Корея щеше да сте по площадите или да чистите л.ната на прасетата.
  • 14 БРЦК

    13 1 Отговор
    Хора хайде за отидем при полит и лекарите продажници да ги покажат тия щамове. Това е лъжа и те ще отговарят за нея пред ЧОВЕЧЕСТВОТО . И ония изроди Гетс Сорос Рокфелер и други подобни на сапун и туткал
  • 15 Хора

    20 1 Отговор
    Всичко е платена пропаганда.Властите им плащат.Двама лекари в Гърция си признаха,че им било заповядано от гръцките власти да говорят месеци подред колко е опасен коронавируса.
  • 16 КАШЧЕЙ

    19 0 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА СИ НАБИЯ ОТРОВА! НИКОГА!
  • 17 Гост

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "От болницата":

    Явно си изкарал ковида и имаш последици в мозъка.... Внимавай с ваксината - колегата ти от Пирогов казва, че такава се преболедували е като гасенето на пожара с бензин....
  • 18 1984

    20 0 Отговор
    Смях в залата! Тотално преекспониране на този малко по-тежък грип. Ако не се раздуваше по медиите и не беше яхнат от кукловодите и бигфарма, сътоветно нямаше да има локдауни всяване на страх и всички да са го изкарали; с малко-по висока смъртност от стандартните грипни епидемии. Както знаете има тотални манипулации на даннит, които се вадят

    Коментиран от #22

  • 19 Пландемиката

    18 0 Отговор
    А къде отиде обикновения грип, които се появява всяка пролет и есен? Къде отидоха летните инфекции, които водеха до главоболие и разстройство?? Защо онкоболни и хора с подобни неизлечими заболявания, когато си заминат и са имали ковид се пише ОТ, а не СЪС!
  • 20 123

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "От болницата":

    За да се преборим с бедствието, първо трябва да има бедствие. И тъй като такова реално няма, то се моделира и прави част от живота ни посредством пропаганда и натиск. Точно по същия начин, и със същите инструменти, когато се вкарват хората във война, например. И точно така, от това печелят много пари малка група хора.
  • 21 плевен

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "ковид 21":

    Ще ти задам една гатанка:
    Ковит-отделение. Сестрите внезапно се разбързват. Затварят вратите на всички стаи в коридора.
    Въпрос: Какво има в големият черен чувал върху количката, с който санитарката тържествено дефилира в коридора?
    Чия е простотията? На заразените или на заразяващите? Или пък е обща?

    Коментиран от #33

  • 22 Според

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "1984":

    Истинската статистика на месец умирали 300 души за месец в целия свят от короната.
  • 23 Доктор Професор

    12 1 Отговор
    Нали ваксините трябваше да се държат в специални хладилници, да се поставят от минимум 2 медицински лица... а агнето трябваше да си направи изледвания, за дас е установи дали няма заболявания, при коиото боцкането е противопоказно!?? Сега взеха да ги бият и продавачките в мола! Нали 2 дози бяха достатъчни, а сега се оказа и трета и четвърта... Явно им хартисаха мноо дози и ся гледат да ги турят на тези които са се боли вече два пъти - ще им словат по още два (за по-сигурно) Отначло "ваксините" предпазваха на 95 % ... след тва на 60, на 50 , на 30, накрая се оказа, че не предпазвали а само нмаляли да го прекараш тежко, накрая и това ако не излезе истина и започнат тромбозите и помятанията, тогава вече ще се събудите ли!??
  • 24 Емор

    12 0 Отговор
    Ето още една служителка на Саруман.
  • 25 тази жена

    7 0 Отговор
    носи винаги негативни новини. Сигурно за да се застрахова. Това не ни върши работа и няма да я четем вече.
  • 26 куку руку ку

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "ковид 21":

    Давайте, давайте! Кунчев, Илиева и другите ковидари, че и гулю-гулювците, които им дават думата... оправданието "ние само си вършехме работата" няма да ви оправдае в съда. А че ще има Нюрнберг 2, ще има!
  • 27 ЕВРО НЮЗ

    9 0 Отговор
    Моля всички официални лица които излизат със съвети и препоръки към обществото да закачат на ревера си емблемата на компанията за която работят.... Също като пилотите от Формула -1... Да знаем кой поръчва музиката
  • 28 БСП за България и Радев

    0 3 Отговор
    Професор Христова е наш човек. Веднага си личи че е по-добра от пенсионера Кантарджиев
  • 29 Гърчев

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "От болницата":

    Две са водещите чувства, поради които подчовеците си продават душите на сатаната - безскруполна Алчност или наивен Страх! Добре, че такива като тебе не винаги се домогват до голяма власт, че като те слушам какви ги плещиш - искаш да превърнеш света в концлагер. Ако Мангъров е за съд, ти си директно за гилотина!
    Заминавай във форума на Дневник! - Там платените либерасти си правят седянка и по най-умнокрасив начин качват цели пасажи с "доказателства" как "яко ще се мре" и как само най-простите и комунягите не щели да се бодат, а - видите ли - образованите и съвестните вече били на трета-четвърта ДОЗА! хахахаах
  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Я у лево":

    Тая отдавна е в Климакса!Трябва да ги разпознаваш,Простено Ти е,защото си млад!Не се лъжете,които сте изкарали Срещата с НЕЩОТО да се Бодете! Тази ви говори небивалици!Ако се бодете поне вземайте аспирин протект100мг всеки ден!такъв тромб може да си отгледате,че срещата с нещото сте я забравили,ама....тромба може и да не .......

    Коментиран от #35

  • 31 Insane_boy

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ковид 21":

    Най лошото е че не му се вижда края, постоянно нови и нови варианти.

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тра ла ла

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "плевен":

    Отговорът е: Мутацията на мозъкът ти след втората ваксина.
  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Insane_boy":

    Това е жестоко оръжие!Бях ви написал още преди година,какво са вързали върху корона вируса и защо не може да се създаде лекарство!това,което ви говорят за новия вариант.......Индийски новоиндийски е с цел Да бодат!Не бъдете глупави,като ви бодат мислят за себе си-не за вас!Тук случайно някой да ви е говорил за дребна шарка....Морбили...Ваксинирайте се ,ако не сте....Ваксинирайте си и Децата,това е важно!Не пропускайте ваксинацията -срещу ДРебната шарка!
  • 35 Я у лево

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Мисля ,че ме бъркаш с някой.Аз съм пенсионер а всичко над 45/50 ако не пият хапчета,не може и минута да ги издържиш.Ту им е студено ту се потят а за оная работа стават само с лубрикат и имитация.Женската физиология,няма нищо общо с мъжката свърши ли и мен...са,можеш да я бракуваш ако искаш истински секс.А относно ваксините ,вируса го преболедувах оше миналата година февруари.Имам на 100% антитела и до момента имам трети сертификат за преболедувал.Който иска да си бие ваксина е негово желание но насилствено да карат хората да си бият отрова или да си плащат за да се самоубиват е престъпление.За това иде реч.Всеки решава,но свободно, а не насилствено или с различни трикове,манипулации,маскиране,затваряне и т.н.Един живот имаме.Ваксинираните няма от какво да реват нали ги пази ваксината....ама друг път.В Израел вече всичко е затворено и има половин милион с трета ваксина.Точно ваксинираните разнасят заразата а за 50% повишение на инфаркти,инсулти,бъбречна недостатъчност и чернодробни заболявания никой не говори.
  • 36 Любопитен

    2 0 Отговор
    А проф-ката боцната ли е? ;)
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 глоги

    1 0 Отговор
    Проф. Христова: Делта вариантът на COVID-19 напредва и у нас. ЩЕ НАПРЕДВА АМИ,НЯМА ДА НАЗАДВА,Я! С ТИЯ ЯКИ "МАГИСТРАЛИ"САМО НАПРЕДВАНЕ ТРЯБВА.
  • 39 питащ

    2 0 Отговор
    Скрий се бе платена герберска калинке. С онова недоразумение Кунчев изнасяте обстоятелства, не знайно как и от кого събрани. Проф. Сербезова беше подложена на тотална репресия от некадърника Гешев за всяване на паника за липса на лекарства, което отразява реална актуална обстановка. А тези платени герберски калинки не всяват ли паника с постоянните си твърдения, че ковида ще ни завладее отново. Къде си бе Гешев, некадърник такъв, бъди сигурен господ ще ти издаде присъда един ден.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "От болницата":

    Пичага си брат....Така се прави.Къде завърши психология.Няма да издавам повече.Давай в същия дух 😀😀😀 Трябва да се надъха народа
  • 42 Професорки с Титли Кухи?? Всеки ден

    0 0 Отговор
    Плаши те хората, работете нещо, правете нещо полезно!! Като Витанов и Л Томов, станали сте Врачки!!