24 Август, 2021 17:08 3 135 12

Първият смъртен случай в САЩ от COVID-19 е бил по-рано от официално обявения

  • първи случай-
  • сащ-
  • ковид-19-
  • първоизточник

Експерти по инфекциозни болести считат, че първите смъртни случаи вероятно са били считани за причинени от грип

Първият смъртен случай в САЩ от COVID-19 е бил по-рано от официално обявения - 1
Снимка: Shutterstock

„Първият случай на смърт от COVID-19 е бил по-рано от официално обявения“, съобщи американският сайт „San Jose Mercury News“ на 22 август. Според най-нови статистически данни от януари до февруари 2020 г. в шест американски щата са били регистрирани шест смъртни случая на COVID-19. Първият е бил от 5 до 11 януари 2020 г., което е по-рано от публикувания от американските власти, предаде радио „Китай“.

В момента първият регистриран смъртен случай е на 6 февруари 2020 г. в Сан Хосе.

„San Jose Mercury News“ съобщи, че шестте смъртни случая са били в щатите Калифорния, Алабама, Джорджия, Канзас, Оклахома. А в щатите Алабама и Оклахома няма данни за пътници, пътували до Китай. Това показва, че вероятно новият коронавирус се е разпространил на много места в САЩ по-рано.

Експерти по инфекциозни болести считат, че първите смъртни случаи вероятно са били считани за причинени от грип. Статистика на смъртните случаи показва, че през декември или ноември 2019 г. се е появил случай на COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    36 3 Отговор
    Чета днес в една друга медия за случаите на хоспитализирани във ВМА 50 на 50% ваксинирани на неваксинирани, сега я потърсих статията - няма я. Страшна цензура, страшно нещо!

    Коментиран от #3

  • 2 незабравко

    35 1 Отговор
    Искам да добавя. През пролетта и лятото на 2019 година имаше мистериозни смъртни случаи на смърт в САЩ. Тогава казваха, че са развили бързо пневомония, защото са пушили наргилета.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 др Гей Билтс

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    Като имаш на предвид, че ваксинираните са премебрежимо малко в сравнение с неваксинираните и като абсолютна бройка са половината от настанените в болница. Тоя явно ваксината не пази от нищо, даже може и да те заведе в болницата с по-голяма вероятност ако не си я сложиш.

    Коментиран от #4

  • 4 Верно ли

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "др Гей Билтс":

    Точно вакснатите още нямат 20%. Намерих я статията. Четох я сутринта преди 9.00 - обновена е в 9.26.
  • 5 mi6osp

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "незабравко":

    Това беше така наречената болест от електронните цигари в САЩ. Преди нея в САЩ имаше " грипна епидемия" с рекорден брой починали ( говори се за около 80 000 повече от средната бройка за предните 10г) с усложнение двустранна пневмония, която не се поддавала на антибиотично леччение. И разбира се, епидемията от пневмонии с неизвестен причинител, обхванала 6000 военни във форт Детройт, и причинила затварянето на най-големите армейски лаборатории за биологична защита. Властите на САЩ отказват разследване на всичко това от международна група експерти.
  • 6 Госあ

    15 0 Отговор
    Всъщност в сащ са разпространени абсолютно всички представители на короните които ходят по хората и циркулират перманентно в сащ. Освен това,още в самото начало от Япония и Тайван отбелязаха,че в сащ са установени генетични хаплотипове на covid 19, които липсват в Китай и изказаха мнение,че еволюцията на вируса в сащ се е случвала по дълго, което предполага че и разпространението е тръгнало оттам. Световен топ вирусолог от лабораторията в Ухан заяви за списание Сайънс, че е невъзможно за времето в което са установили за първи път новия вирус при хората и генбанката от корони (най голямата в света) която имат, този вирус да еволюира по естествен път при предаване от прилеп на човек. Май ще се окаже,че историята на "китайския" вирус е абсолютно същата като историята на "испанския" грип внесен от сащ с военните.
  • 7 Конаре

    8 2 Отговор
    Защитени от нови мутации ще са само хора преболедували, или полчили нормална традиционна ваксина, защото и в двата случая организъмът разпознава всички компоненти на вируса, а не само спайковият протеин, който като се измени край, всичко отначало.

    Въпросът е защо целият Запад, вкл. България, отказват да ползват традиционна ваксина. Ползват ги навсякъде другаде, вкл. непосредствените ни съседи като Турция, Албания, Македония, Черна Гора, Сърбия, Украйна, и т.н. Защо Западът ползва само ваксини с изолирани протеини, които а) имат по-силни странични ефекти и б) губят ефективност за няколко месеца?

    Съответно, колко хора ще трябва да бъда обесени, когато аферата се разплете, и се окаже че хора с протеинови инжекции боледуват по-силно от нови щамове?

    Интересни времена. Всичко тепърва се забързва.

    Коментиран от #8

  • 8 Госあ

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Конаре":

    Повечето от протеиновите ваксини съдържат също няколко епитопа от вируса, тези с най висок имунен отговор. И също са толкова безопасни като конвенционалните. За съжаление обаче, не знам кога и дали ще бъдат достъпни за европейския съюз. Да не стане така, че само франсетата да си ги ползват. Защото най голямото престъпление е,че еврокалинките наляха кинти само за швабите и краварите - няколко корпорации и изобщо не визираха никаква технология, и онея разбира се изкараха ваксини с най голяма печалба. На всичкото отгоре -експериментални. Това престъпление от страна на евромошетата беше абсолютно умишлено. В европейския договор нямаше нищо за технологията на производство !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    1 0 Отговор
    Още в началото се предполааше, че не е тръгнало от Китай, където регистрациите започнаха към февруари, а във отпадните води в Италия имаше следи на вируса от предния декември. Нали, няма логика тогава и в интерес на истината Китай се справя изключително добре, докато всички опасни щамове както сегашните засягащи децата, тръгват от сащ.
  • 11 незнайко

    2 0 Отговор
    Грип или Ковид има ли разлика ? И двата щама се пускат
    изкуственно !!!
  • 12 Hahahah

    3 0 Отговор
    Преди много години, повече от 15, когато в интернета нямаше такава цензура, прочетох една статия от информиран човек. Той беше написал - бедна ви е фантазията какво има в биолаболаториите и какво са ви подготвили. Сега подобна статия не може да се намери. А САЩ не е лошо да обяснят все пак за пневмониите причинени от електронните цигари, дали наистина са били такива, щото сега ги няма, или са били нещо друго. обаче този въпрос няма кой да им го зададе.