28 Август, 2021 07:30 2 808 9

Нови ограничения за пристигащите в Румъния от нашата страна

  • румъния-
  • пътуване-
  • ограничения-
  • коронавирус

Пътници, които не са ваксинирани, не са преболедували Covid-19 и не разполагат с документ за отрицателен резултат от PCR тест, ще подлежат на 14-дневна карантина

Нови ограничения за пристигащите в Румъния от нашата страна - 1
Снимка: БГНЕС

Румъния въвежда нови ограничителни мерки за пристигащите от България, считано от 29 август 2021 г., съобщиха от външното ни министерство, цитирани от БНР.

По информация на българското посолство в Букурещ пътници, които не са ваксинирани, не са преболедували Covid-19 и не разполагат с документ за отрицателен резултат от PCR тест, ще подлежат на 14-дневна карантина.

Българските граждани няма да бъдат поставяни под карантина ако отговарят на някои от следните условия:

- да са ваксинирани срещу SARS-CoV-2, като до влизането им в Румъния трябва да са изминали най-малко десет дни от завършването на пълната схема за ваксинация. Поставянето на ваксината и датата на завършването на пълната схема на ваксинация се доказва с цифров Covid сертификат на ЕС или с документ, издаден от здравното звено, където е била поставена ваксината. Той трябва да е на езика на съответната държава, както и да е преведен на английски език;

- да представят отрицателен RT-PCR тест за COVID-19, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или преди влизане в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт). Необходимо е негативният резултат от RT-PCR тест да се докаже с цифров Covid сертификат на ЕС или с документ, издаден на езика на съответната държава и преведен на английски език;

- през последните 180 дни са преболедували COVID-19, като към датата на влизане в Румъния да са изминали най-малко 14 дни от датата на потвърждаване на заразяването. Преболедуването на Covid-19 се доказва с цифров Covid сертификат на ЕС или с документ за положителен резултат от RT-PCR тест за коронавирус от датата на потвърждаване на заразяването, издаден на езика на съответната държава и преведен на английски език.

От карантина се освобождават и деца до 6-годишна възраст включително, както и транзитно преминаващи граждани, но при условие че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането им в страната.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към: посолството на Република България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл [email protected]


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    6 14 Отговор
    4-Месечното..пътуване на Канадските Документи на КИРО ЛЪЖЕЦА , ..от РУМЪНИЯ до БЪЛГАРИЯ дали...приключи или...още...ПЪТУВАТ?!?
    За едни Сороспии от ...ДЕЕБЪ БЪЛГАРИЯ ..питам

    Коментиран от #3

  • 2 Напредък

    13 2 Отговор
    Ще отпишеме Румъния !
  • 3 Абе

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Само минавам ама саде да..попитам ..де..":

    Толупа сега в Банкя ли седи

    Коментиран от #4

  • 4 Шумкар

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Говори се,че само Фатмаковица и Бобоковица знаят...къде е
  • 5 Пурко

    9 5 Отговор
    Свърши сезона през който орда от трансилвански номади опропасти и прегази цялата държава и тогава въведоха мерките! Трябва да се затвори изцяло границата с тези неумити, неграмотни и болни орди който освен чумата по свинете преди две години, тази ни донесоха и ковида! Катуните с дачии цяло лято бесняха из цялата ни държава! Долно племе и долна държава са тези трансилванци! След дъжд качулка е казал народа!

    Коментиран от #6

  • 6 СмЕх

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пурко":

    Господин...Пурко...:)))Нека позная...Вие по-далеч от София не сте стигал...Вие сте по-тъжен случай и от самите ваксини
  • 7 12345

    6 0 Отговор
    Защо цяло лято румънската сган свободно се разхождаше из България, а сега за благодарност мамалигарите не пускат българи!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Мдаааа

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "12345":

    Не е там заровено кучето. В цял свят давоските психопати затягат примката за поредното запиране на добитъка в обора. Цели:
    1. Продължение на тактиката на сплашване на ковцете.
    2. Дресировката за послушание и подчинение продължава.
    3. Доразоряването на хората и държавите продължава.
    4. Прилагат метода на сварената жаба за дорозорното "ваксиниране", по точно депопулацията на населението.
    5. Приближаване към заветната мечта на новия световен ред.
    Купените политици просто изпълняват това което им се заповяда.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.