Last news in Fakti

14 Септември, 2021 13:42 1 945 15

Оценяват ефективността на „Пфайзер“ на 85-96%

  • пфайзер-
  • ефективност-
  • япония-
  • специалисти-
  • изследване

Японските експерти подчертават, че изследването е проведено в периода на широкото разпространение на „делта“ варианта в страната

Оценяват  ефективността на „Пфайзер“ на 85-96% - 1
Снимка: Shutterstock

Специалисти от университета в Киото са установили, че ефективността на ваксинацата Пфайзер е от 85 до 96 процента, съобщава в понеделник японският телевизионен канал NHK, предаде агенция „Фокус“.

Отбелязва се, че група изследователи от университета в Киото са провели проучване миналото лято, по време на което са анализирали данните на повече от 10 хиляди заразени местни жители през този период. По-голямата част от заразените са неваксинирани, което е позволило на японските специалисти да изчислят ефективността на лекарството. При мъжете на възраст 20-60 години ефективността на ваксината Пфайзер е била на ниво 89,6-93,4%, при мъжете над 60 години-на ниво 94,7-96,9%. Сред жените на възраст от 20 до 60 години лекарството показва ефективност в 85,4%-91,8%, а сред жените над 60 години -92,6-96,1%.

Японските експерти подчертават, че изследването е проведено в периода на широкото разпространение на „делта“ варианта в страната, и предполагат, че ваксината е доста ефективна срещу този по-заразен вариант.

Досега поне 50% от японците са ваксинирани с две дози ваксина срещу коронавирус. В Япония се използват ваксините от британско-шведската компания АстраЗенека, американско-германския консорциум от Пфайзер и BioNTech, както и от американската компания Модерна.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    14 13 Отговор
    Това ефективността на убийствата сега и в бъдеще ли е....?

    Коментиран от #2

  • 2 достоен си

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    за етикета - бай ганьо .

    Коментиран от #5

  • 3 кинтите

    11 8 Отговор
    Ефективност по отношение на печалбата...може
  • 4 zeus

    9 8 Отговор
    Сега като си боцнат бустерна доза ще станат на 120 процента, като Кашчей Безсмъртни :)
  • 5 По убао Бай Ганьо отколкото,

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "достоен си":

    Швейк, Тъпия Ханс, Панталоне или Бурачо

    Коментиран от #13

  • 6 Гост

    9 11 Отговор
    За Бай Ганьо няма Киото-Миото, Японци-Мапонци. Той си знае най-добре. Той маска не може да си сложи, щото иначе няма как да му помиришеш гноясалата уста. Ваксина няма да си бие, защото можело след някакво си време нещо да стане, ама пуши и пие на умирачка и е 300 кила свиня, която не може да пробяга 100 метра. Най му е добре да разбира от всичко, ама да не прави нищо. После някой му "съсипал държавата". Не забравяйте, че хората, които го правят не са паднали от космоса, те са хубава, представителна извадка на обществото.
  • 7 Додо

    8 7 Отговор
    Една японка на 60 години тежи средно42 кг,а един българин 85 кг.Един задокеанец средно 115 кг.
    Озадачава ме как с една и съща доза се постига ефект от 96,15% при ваксинирани с различно тегло?!

    Коментиран от #8

  • 8 накртко

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Додо":

    имунитет е едно , тглото друго
  • 9 Ко речи

    5 4 Отговор
    Абзац първи: В Понеделник в Япония съобщиха

    Абзац втори: за проведено през миналото лято проучване за ефикасността на Шмайзер

    Абзац трети: в периода на широкото разпространение на... Делта варианта в... Япония

    Абзац четвърти: където сега имат 50% напълно набодени.

    ...

    КО РЕЧИ?!
  • 10 Майна

    6 2 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЯРНО- ОТ ПЕТ МЕСЕЦА, ДО ПЕТНАДЕСЕТ, ВСЧКИ ИНЖЕКТИРАНИ ЩЕ СА СИ ЗАМИНАЛИ, НЕУСПЕЛИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЗДРАВНИ ИНВАЛИДИ, ТОВА ОБЯСНИ ЕКСПЕРТ, РАБОТИЛ ЗА ТЯХ, ЖАЛКО, ЧЕ ИМА ТОЛКОВА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ, ЧЕ ГИ ПРИЕХА ...

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Петър

    4 3 Отговор
    Русия 70000 починали от корона вирус за 3 месеца.Това е официална статистик.Там няма Сорос ,няма Бил Гейтс, няма 5G.Доказателство че вирус има и от него се умира.
  • 13 456

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "По убао Бай Ганьо отколкото,":

    По-добре , ама не е сигурно ! Обясни на хората , защо да е по-добре ! Сигурно , защото Ганьо е по-умен , по-образован , по-богат , живее в по-подредена държава , не ходи да живее , работи , учи и отглежда децата си в държавите на Ханс ,Бурачо , Панталоне и Швейк , а те не идват тук само на почивка ли ? Желязна логика имаш , няма спор .
  • 14 Мрън

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Знам и имената на експертите - Кацаров и Мангъров . Това са водещи световни величия и мислители .
  • 15 Госあ

    4 0 Отговор
    Изводит: където разпространението на вируса е ограничено със затваряне на границите и хората спазват елементарна дисциплина и хигиена , ваксините са по ефективни ;) Иначе и тая реклама на файзер е едно към гьотере, нищо че е от Япония.