17 Септември, 2021 17:09 6 714 85

Проф. Витанов: Задава се исторически COVID пик

  • николай витанов-
  • коронавирус-
  • мерки

Ефектът от мерките е недостатъчен

Проф. Витанов: Задава се исторически COVID пик - 1
Снимка: Архив

Разведряването над повърхността го очаквахме и то е свързано с преминаването на пиковите стойности на първичния пик. Неприятностите под повърхността също са очаквани, защото имаме опит да се формира база за надигане на вторичен пик. Това написа проф. Николай Витанов в личния си профил във "Фейсбук".

"Винаги съм казвал, пиша го и сега. Имаме мерки, които могат да разрушат тази база и вторичният пик да не се надигне. Процесите в дълбините (и най-вече растящият брой области с дифузно разпространение на вируса) показват, че ефектът от тези мерки е недостатъчен. Защото не се спазват. Помислете малко. Какво би могло да направи още правителството. Да наложи пълен локдаун ли? Няма политик в България, който да го направи, особено преди избори. Тогава спирането на негативните процеси в дълбините зависи от нашето съзнание. Да, де, но е известно какво е съзнанието на 1/4 от народа. Толкова по този въпрос засега. Който гледа само повърхността, вижда разведряването и се радва", пише още Витанов.

"На картата на риска по нашата методология се вижда какво ни крепи да не се гътнем в пропастта (пиша за народа тук, ако някой иска да чете високопарен математически стил, ще му пратя някои от моите статии). София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона на риска. Това е. Иначе прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост и без да я гледате, можете да се сетите, какъв е единственият цвят на нея. Ще остане така още доста време.

Базовото репродуктивно число днес е 1.022. Под 1.3 е, обхватът на заразата продължава да се разширява, но вие не сте изненадани. Обаче виждате как се доближава до 1 отгоре, нали. Това показва, че имаме известно разведряване на обстановката, поне за момента. Хайде, нека да има и една добра новина.

За съжаление, броят на смъртните случаи продължава да расте и доближава числото 20 000. Както знаете, това се очаква отдавна, особено от тези, които четете настоящите сводки. Какво да кажа тук - тъжна работа. Млади и здрави си заминават, а не трябва да си заминават такива.

Иначе и вие и аз не сме забравили, че кастингът за мой заместник върви, остават няма и две седмици. Никой хейтър не се явява. Ами тогава теоремата на Витанов ще се смята доказана от 1 октомври.

Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля", завършва постът на проф. Витанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    112 4 Отговор
    Ако първичният пик не е достатъчен на помощ идва вторичен, а след него третичен...
  • 2 Офф

    141 13 Отговор
    Този няма ли кой да го прати в историята? Сатанински слуга!!!

    Коментиран от #20

  • 3 вИТАНОВ ВРАЧКАТА

    70 6 Отговор
    Я. Ми. КАЖИ ВИТАНКА КАЛПАЗАНКА ГА ША МИ ДОЙДЕ ДЖЕНИФЪР ЛОПЕС НА КАФЕ У НАЗИ....

    Коментиран от #34

  • 4 ТаУмВзе

    82 8 Отговор
    Палавникът, който се страхува за кожицата, Пак се изрезва!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БОЦКАНИТЕ ЛИ ША ФАНЕ

    52 7 Отговор
    Тоя. ПИК.......УТОЧНЯВАЙ СЕ ГРАМОТНО НАЛИ СИ ПРОФЕСОР.ДВА РЕДА НЕ МОЙШ ДА СКАЛЪПИШ....
  • 8 Верен на Цион

    81 3 Отговор
    А грипна вълна ще има ли или ще е само "Корона-ТА" ?
  • 9 Флин

    62 5 Отговор
    Много поздрави на професорчето от левия ми крачОл, току що преместих нещо там
  • 10 Потурко

    93 8 Отговор
    За БОГА БРАТЯ БЪЛГАРИ унищожете тази продажна гнида един път за винаги и медийте който му дават трибуна тоже!

    Коментиран от #15, #63

  • 11 Олигофрен

    84 6 Отговор
    Тоя малоумник до кога ще го слушаме
  • 12 Бол

    75 8 Отговор
    Спрете да го продуцирате тоя г0мнасар
  • 13 наблюдател

    69 8 Отговор
    Чичо Торбалан пак изпълзя да плаши хората...Тия дни се беше позагубил из дупката си.
  • 14 Бай Гньо

    11 69 Отговор
    Той Бай Ганя разбора от всичко та те затова сме на такова дередже - ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ ЗА ВСИЧКИ НАД 18 И ТОВА Е!

    Коментиран от #25, #37

  • 15 Витанов

    1 10 Отговор

    До коментар #10 от "Потурко":

    Ко ЗНАЧИ ДУМАТА ..ТО Е..

    Коментиран от #19, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ак Неделчев

    11 3 Отговор
    Сега ще ви го сложат и с преброяването!...НА ЗДРАВЕ !
  • 18 234567890

    12 53 Отговор
    Ганя е тарикат, ганя мерки не спазва, ганя е разбрал всички световни конспирации, ганя е егоист, ганя е нихилист, след 12 годишно управление на ганя, нещата са плачевни!
  • 19 Витанов

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "Витанов":

    ТОЖЕ Е ДУМАТА

    Коментиран от #24

  • 20 Да,да

    31 7 Отговор

    До коментар #2 от "Офф":

    Този ковид не го ли хваща, за да се отървем от него!
  • 21 Грульо

    45 5 Отговор
    Козелат пак се развързал и всява противоконституционна национална паника у фейса. :D
  • 22 Потурко

    7 18 Отговор

    До коментар #15 от "Витанов":

    Думата Тоже означава Също или Също Така! Наследство е от руските поробители! Какато използваме турцизми така и русизми в българския език което е неизкоренимо в предвид на това че са ни поробвали за много години!

    Коментиран от #62

  • 23 Майна

    42 3 Отговор
    Правно и морално приемливо ли е да се ограничават правата и икономическият достъп на хората, за да се принудят те да се подложат на експериментална „ваксина“ или друга медицинска процедура по този въпрос?

    Освен това, кой може да реши кои медицински процедури са приемливи за прилагане? Който може да бъде всемогъщият и доброжелателен надзор на здравния път на всяко човешко същество. Питам това, защото не мисля, че много хора осъзнават бъдещите последици от това да позволят на правителствата или корпорациите (едно и също нещо в наши дни) да диктуват ваксинации срещу коронавирус. Това не спира дотук; всъщност нямаме представа къде спира това, след като кутията на Пандора се отвори.
  • 24 Потурко

    4 11 Отговор

    До коментар #19 от "Витанов":

    Думaтa Тoжe oзнaчaвa Cъщo или Cъщo Тaкa! Нacлeдcтвo e oт руcкитe пoрoбитeли! Кaктo изпoлзвaмe турцизми тaкa и руcизми в бългaрcкия eзик кoeтo си e нeизкoрeнимo в прeдвид нa тoвa чe ca ни пoрoбвaли и двете държави зa мнoгo и дълги гoдини в нашата история!

    Коментиран от #42

  • 25 dfu

    24 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Гньо":

    На това дередже сме защото много се краде и от наши и от чужди мизантропи. Политиците не мислят за народа, а да угодят на господарите и себе си.

    Коментиран от #26

  • 26 фгх

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "dfu":

    А политиците са ни дошли от Марс ли?

    Коментиран от #29

  • 27 ЧАС ПИК

    2 25 Отговор
    АНТИ ВАКСИТЕ ША СТАНАТ ЦРЪНИ КАТО КРИС ТАКЪР И ЧЕ ПОДСКАЧАТ КАТО ЖЕКИ ЧАН ПО ПОКРИВИТЕ

    Коментиран от #28

  • 28 Miro

    11 1 Отговор

    До коментар #27 от "ЧАС ПИК":

    Aйде у Дания и шит
  • 29 dfu

    18 1 Отговор

    До коментар #26 от "фгх":

    Политиците идват от партиите, които са проекти на задкулисните играчи. Изборът на народа е между избрани от някой друг партии и кандидати. Това не е избор, а гласуване за чужд избор. Затова и над половината гласоподаватели не гласуват за никой.

    Коментиран от #31

  • 30 Прав е

    4 47 Отговор
    Сънародници! Според медицинските експерти, до няколко седмични в страната идва епидимиологичен взрив ! Ще бъдат препълнени всички КОВИД отделения, няма да могат да бъдат лекувани и пациенти с други заболявания! Всеки заболял ще бъде оставен в ръцете на съдбата! Това е вследствие масовото неспазване на мерките и училищата! Бог да ни пази!

    Коментиран от #35, #53

  • 31 фгх

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "dfu":

    А не зависи ли от народа дали така лесно ще му наложат политик?

    Коментиран от #46

  • 32 Майна

    23 3 Отговор
    Това ,,конспирация ,, ли е защото е документираноЧленовете на Римския клуб включват някои от най -богатите и могъщи хора в света, като основателят на CNN Тед Търнър, Джордж Сорос, Хенри Кисинджър, кралицата на Холандия Беатрикс, принц Филип и Бил Гейтс.

    Групата често е свързана с Georgia Guidestones.

    Освен че разполагат с пари за изграждането му, целите, заложени в Georgia Guidestones, са тясно свързани с целите и проектите на Римския клуб. Целите на Римския клуб включват обезлюдяване, опазване на околната среда за сметка на човечеството и световната религия. Тези цели на практика обобщават 10 -те ръководства, гравирани върху Джорджия Пътеводители.

    Принц Филип, един от видните членове на групата, веднъж каза: „Ако се прераждах, бих искал да бъда върнат на Земята като вирус убиец, за да понижа нивата на човешката популация.“

    Коментиран от #82

  • 33 Идват черни дни - смразяващи нощи

    2 48 Отговор
    Българи! Братя и сестри! Слушах изявлението на Главния здравен инспектор на Република България и плаках! Доцент д-р Кунчев , който досега няма грешна прогноза! Сънародници! Подготвяйте се да имате винаги налични пари за нужди от първа необходимост. Теглете спестяванията си от банките , погасете заемите си към бързите кредити и ипотечните си кредити! Защото идва отново кризата от 2008-9 година и имотите ще поевтинеят с 2/3 както тогава след като населението няма да може да обслужва кредитите си:- Доц. Кунчев смрази България: Скоро ще умират по 200 на ден, а икономиката ни ще е съсипана!

    Коментиран от #36, #39, #72

  • 34 Витанов

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "вИТАНОВ ВРАЧКАТА":

    Математическия модел показва че шансовете това да се случи са нищожни.
  • 35 Miro

    32 0 Отговор

    До коментар #30 от "Прав е":

    Ваксинирай се и се успокой .Той господ си знае работата!!!!
  • 36 УжАсен

    2 36 Отговор

    До коментар #33 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":

    Новинарските сайтове , включително и факти пишат че жертвите в Русия от Koвид епидемията станали вече 195 хиляди души! Случило се нещо зловещо и ужасно! Но Русия е 150 млн.души население ! България има 19900 жертви но сме 6 млн.население ! В Русия има 10 пъти повече жертви но са 25 пъти повече като население! И когато дойде тук ужасяващата смърт , разбира се че икономиката ще се срине! По простата причина че няма да има кой да работи а заболелите ще са в болнични. Кой ще плаща социални и пенсионни осигуровки , данъци и глоби? Откъде приходи в НОИ да се изплащат пенсиите на 2 млн.и 300 хиляди пенсионери? Откъде пари за подпомагане на кръчмите по мярката 80/20? Ужаса и кошмара идват!

    Коментиран от #56

  • 37 За пореден път

    28 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Гньо":

    питам тези с противопоказания как ще ги ваксинираш задължително, бе? А, да, сетих се - за тях има наказателен взвод на площада, за да не си позволяват да развалят дисциплината.

    Коментиран от #41

  • 38 Hoho Boho

    37 1 Отговор
    За човек, който борави с цифрите, е недопусимо да твърди, че с локдаун се решават нещата.
    При предишните затваряния вурусът по съвсем естествен път си стигна до пик, сякаш не е имало локдаун и след това новите случаи почнаха да намаляват.

    И още - недопустимо е математик да дава здравни и противоепидемиологични съвети.

    Да си гледа цифрите.
    Да включи в математическия си модел и поведението на хората, а не да се опитва да го моделира!
  • 39 Miro

    22 1 Отговор

    До коментар #33 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":

    ВАКСИНИРАЙ се и у Дания там ще си ОК

    Коментиран от #45

  • 40 Да млъкне този изверг

    37 1 Отговор
    Освен да стресира хората,особено дечурлигата,какво друго умее този злобен плъх?!

    Коментиран от #44

  • 41 Miro

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "За пореден път":

    И като се събуди какво стана НАПИШКАЛ СЕ
  • 42 ????

    14 1 Отговор

    До коментар #24 от "Потурко":

    Нуждаеш се от математически модел на глупостта си!
  • 43 не благодаря

    20 0 Отговор
    Не искаме мерки, искаме пика да си мине както си трябва.
  • 44 666

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "Да млъкне този изверг":

    Абе вие пазете децата!
  • 45 Майна

    30 3 Отговор

    До коментар #39 от "Miro":

    Инжектирането поразява мозъка, протеиновите шипове се настаняват и там...,на този вече му личи...

    Коментиран от #48

  • 46 dfu

    24 0 Отговор

    До коментар #31 от "фгх":

    Обикновените хора гледат да си живеят живота и не следят политиката. За да се вземат решения според народното менние, трябва да го питат, но народът никой не го пита, а му предлагат свои избори, обслужващи ненародни интереси.

    Коментиран от #64

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 666

    3 16 Отговор

    До коментар #45 от "Майна":

    Стига с тези протеинови шипове бе, попрочети малко преди да пишеш едно и също!
  • 49 Госあ

    0 36 Отговор
    Ганя плюе по един от малкото специалисти у бгто. Нищо изненадващо. Простака си е простак. Само че там където има държава си знае мястото.

    Коментиран от #52

  • 50 профи

    3 1 Отговор
    Скоро ще се видим на по кафе :)
  • 51 Гост 9999

    27 0 Отговор
    Нищо против математицитите, НО защо не се дава думата на:инфекционисти, вирусолози, епидемиолози, къде са те в цялата верига?
  • 52 Miro

    19 0 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    АКО не ти харесва Ваксинирай се и границите са отворени никой не те спира
  • 53 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #30 от "Прав е":

    Под всяка статия драскаш едно и също:ЛЕКУВАЙ СЕ!
  • 54 Офффф

    22 0 Отговор
    Офффф... Тоя нали се беше уплашил и щеше да спира да се ос... да прогнозира?

    "Хайде, нека да има и една добра новина." - О, колко щедро и великодушно. Трогнати сме.

    За Коледа ще има ли и втора добра новина, или тая година не сме си заслужили?
  • 55 Майна

    15 0 Отговор
    Да те намушкат е просто тъпо
    Трите проучвания, разглеждани от Пиърпонт, включват едно от американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), друго от университета в Оксфорд и последното от Министерството на здравеопазването и социалните грижи на Обединеното кралство.

    Всяко проучване разкрива по свой собствен начин, че хората, които получават удар с грип Фаучи, всъщност са по -зле от хората, които пропускат удара и предпочитат естествен имунитет.

    Проучването на CDC установи, че по -голямата част от новите „случаи“ на вируса се проявяват при хора, които са взели ударите. Проучването в Оксфорд идентифицира същото, макар и конкретно в условия на здравеопазване.
  • 56 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #36 от "УжАсен":

    АсАне, лекувай се...с ваксина ли, с хапчета ли, ще се самозазидаш ли...
  • 57 Майна

    14 0 Отговор
    Колкото и да се НАЛАГА ИНЖЕКТИРАНЕТО, ТЕЗИ, КОИТО НЕ СЕ ПОДЛОЖАТ НА НЕГО ЩЕ СА ЖИВИ...., Другите, тежко им
  • 58 за психото

    18 0 Отговор
    Хахахааа тоз вече почва да ме кефи.Не само е нагъл ,арогантен и нещастник,но и завидно ненормален луд!!!!
  • 59 Психара Витанов пак го пусна някой!!

    17 0 Отговор
    Какво става, пускат психарите в петък, за почивните дни??? Този не трябва да бъде пускан изобщо, този е тежък случай!! Внужил сие, чее Врачка, Шаман?? Психар!!
  • 60 Внушил сие, чее Врачка!!

    13 1 Отговор
    А той е само Психар!!
  • 61 факт

    11 0 Отговор
    Ако един ей такъв гомпребият,другите много сериозно ще се замислят какво казват
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Медии е в множествено число и не се

    1 14 Отговор

    До коментар #10 от "Потурко":

    пише с "й".Следователно и "който" е грешно също. А "тоже" е непонятно на поне 15%от пишещите тук,които никога не са учили руски език. Писанията на Витанов мен не ме дразнят ни най-малко. Общо взето истини говори, при това грамотно поднесени, че и с лека ирония. А в отговор получава псувни и закани от пълни неграмотници. Оборвайте ако можете с доводи, но аргументацията ви е нещо непознато. За съжаление това, за което Витанов предупреждава най-вероятно ще се случи. Защото цари пълна анархия навсякъде. И малкото налични мерки не се спазват. А днес починалата 33 годишна ромка в Монтана, която са разкарвали от болница в болница без да я приемат е била с отрицателен PCR. Това е пример за недомислиците в здравната система.И доказателство, че от ковид се умира нерядко и след отрицателен тест. Имаше подобни случаи и при предните вълни от ковид. За съжаление ще има и занапред. А любимецът ви Мангъров още ли продължава да твърди, че ковид мори само "стари съчки"?

    Коментиран от #66, #70

  • 64 А когато народът е на коренно различно

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "dfu":

    мнение по някой въпрос? Кой и кого да пита? Ами гласувахме и видяхте какво се случи... Онези там в парламента са "представителна извадка" от народа, за който говориш. Не са марсианци.
  • 65 До кога

    15 0 Отговор
    този пудел ще ни го навирате в очите? Не можа да покрие 5000 единици за ден и сега втори пик на първия и трети след втория....
  • 66 Към автора

    18 0 Отговор

    До коментар #63 от "Медии е в множествено число и не се":

    А да си чувал за неграмотна лекарска намеса, която причинява смърт? А за бездействие на доктор, водещо до летален изход?
    Мангъров добре, че го има, само че не е психиатър да лекува увредени мозъци. А за този "медик" Витанов даже не трябва да се говори. Платена подлога.
  • 67 СЗО

    15 0 Отговор
    Хора?
    Вирусът е грип.
    Не се вързвайте на дезинформацията и пропагандата, която налива фалшиви пациенти за бялата мафия и фарма-концерните.
  • 68 Най-главен прокурор

    6 0 Отговор
    Това въобще не е насаждане на паника.....Да не вземат некомпетентните поданици да се объркат нещо......
  • 69 КОВИД РОБСТВО

    13 1 Отговор
    ВЪЗРАЖДАНЕ са против КОВИД РОБСТВОТО!
  • 70 Откъде

    9 0 Отговор

    До коментар #63 от "Медии е в множествено число и не се":

    Откъде, всъщност, идва "стара съчка"? Не е в стила на изказа на Мангъров. По- приляга на "леката ирония" на Витанов, Мутафчийски и компания.

    За случая, за който говориш. В статията се говори за 33-годишна майка на три деца. Не знам защо реши, че е "ромка". Не е на 20, и не се говори за "сърдита група роднини, замерящи лекари с камъни".

    Все пак, все още, има и други заболявания, освен К-19. Не става ясно от какво е била болна. Оставили са я да умре заради неверен ПСР? Или защото изобщо не е било Ковид?
  • 71 Ужассссс!

    11 0 Отговор
    Исторически ковид пик!?!?!?!? Йеееее! Това е нещо ново. Наистина не разбирам, как е възможно институции, които имат правомощия, не са се самосезирали до сега! Толкова много материал има! Витанов напълно се е самозабравил! А онази професор Сербезова, бивша Стоименова я погнаха веднага, когато съобщи напълно вярна информация за липсата на медикаменти! Хич не е двоен аршин, нали?
  • 72 Уфффф

    10 1 Отговор

    До коментар #33 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":

    Я, стига с този патос! По-кротко, ако обичаш! Какво си се запенил!?
  • 73 Тибет

    5 0 Отговор
    "Тогава спирането на негативните процеси в дълбините зависи от нашето съзнание. Да, де, но е известно какво е съзнанието на 1/4 от народа."

    Ясно къде беше изчезнал - бил е до Тибет, милия, да търси просветление защо не му се сбъдват предсказанията...
  • 74 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Не може ли да спестявате на читателите проссттфесорските дрискавици???

    Коментиран от #78

  • 75 Кликбайт

    3 0 Отговор
    Факти, стига с тези Клик-байт статии вече. Къде видяхте да е казал "Задава се исторически COVID пик" ?
  • 76 бай онзи

    4 0 Отговор
    ОТ ПЪРВИ ИМАШ НОВА РАБОТА,В СЕВДА ТВ
  • 77 Пик, пик

    3 0 Отговор
    пиклювци в нощници, балончето или надутото презарвативче май се спихва.
  • 78 един от стадото

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    чаках отговора ти. И на теб ти писна нали. Спестявал ни сметки и таблици. Можеш да го заринеш с такива знам, но разликата е, че ти го правиш доброволно, а слугата за пари
  • 79 Витанов,

    6 0 Отговор
    къде са тия по 3000 на ден болни, септември мина.
  • 80 Пепи

    6 1 Отговор
    Витанов, синът ми иска да те замести. Той е пети клас и математиката я разбира повече от теб. Например вчера успя да изчисли, че имаш 100% грешка в прогнозата си от юли.
  • 81 Малеее

    1 0 Отговор
    НННААСРАХ СЕ ОТ ООТ СТРАХ и ще съдя Витанов че от уплахата си отхапах половината език и ми паднаха три зъба - ако иска да не го съдя да застане пред телевизора да се смъкне гащите и да му лъсне пъпчивият ЗЗЗАААДДДННИИК
  • 82 БРЦК

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Майна":

    Самата истина е всичко . Но джендър модернизма е в следствие на психологичното здраве на "боговете" . На това трябва да се сложи КРАЙ .ХОРАТА ЧРЕЗ ЕДИНСТВОТО СА ОГРОМНА СИЛА . ТОВА Е СПАСЕНИЕ
  • 83 незнайко

    1 0 Отговор
    Нали нямаше да прави повече прогнози ?
  • 84 Гената

    0 0 Отговор
    ... каза проф. Витанов и се завъртя на стола в студиото.
  • 85 Айсамани

    1 0 Отговор
    Витанов,намери и изкачи най-високия пик в България и просто се метни надолу с главата от там.