Last news in Fakti

19 Септември, 2021 07:30 4 409 63

Проф. Георги Михайлов: Българите не са антиваксъри, предишните управляващи допуснаха тежки грешки

  • професор георги михайлов-
  • бсп-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • мерки

Още в 44-тия парламент настоявахме да се изпълни Националния план за справяне с пандемии. Заради тогавашните управляващи от ГЕРБ това не се случи, заяви социалистът

Проф. Георги Михайлов: Българите не са антиваксъри, предишните управляващи допуснаха тежки грешки - 1
Снимка: БГНЕС

"Най-реномираното медицинско списание ”Лансет” публикува анализ за изводите от коронавирусната пандемия. Първият е, че нивото на качеството на здравеопазване трябва да бъде равно на всяко стъпало на социалната стълбица. Иначе се получават пробойни и оттам цялата конструкция на здравеопазването може да рухне. Вторият извод е, че здравните системи за света са толкова важни, колкото са банковите системи. И те трябва да се пазят изключително много. Тези два фактора в България не съществуват и подари това сме на първо място по смъртност и на последно по ваксинация".

Това заяви в предаването “Говори сега” по БНТ проф. Георги Михайлов.

Той подчерта, че още от 44-я парламент БСП предложи конкренти мерки за справяне с цялостната криза ковид-19.

“Настоявахме да се изпълни Националния план за справяне с пандемии. Заради тогавашните управляващи от ГЕРБ нищо от това не се случи. Решенията бяха взимани политически, а не експертно и доведоха до тези печални резултати", каза проф. Михайлов. Той обобщи, че COVID е поразил не само здравето на хората, а и психиката им, както и икономиката и всички останали сфери.

“Българите не са антиваксъри. Но предишните управляващи допуснаха тежки грешки. И когато оставиш хората 3 месеца без ваксини и то в най-тежкия период на пандемичната криза. И когато по средата на един ден, в който се поставят ваксини се прекратява приложението на една ваксина и тя в момента стои, естествено, че нацията губи вяра", заяви Георги Михайлов.

Професорът от БСП сподели, че е ваксиниран и изтъкна необходимостта от машабна информационна кампания, която да разясни ползите от ваксинирането на обществото.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    90 4 Отговор
    Кой измисли тая тъпотия наречена АНТИВАКСЪР? Българите не са антиваксъри,просто за последните 32 години много бяха лъгани и за това не вярват на нищо.
  • 2 Асанчо

    12 62 Отговор
    Герб и Борисов неса допускали грешки никога точно напротив той Борисов спаси родината ни от гибел
  • 3 гадно

    57 9 Отговор
    Така е НОЩните разбойници си меняха мнението като тиквата по три пъти на ден.

    Коментиран от #5

  • 4 Мислещ

    39 10 Отговор
    Глупости, такива мнения са обидни за нормалните хора и предполагат, че не можем да мислим, а не вярваме само защото ГРОБ се били провалили. Баш антиваксъри сме си и ГРОБ вече не е на власт - както виждате, все така будалите са под 20 процента и все така щяха да са толкова и без ГРОБ някога да са съществували.

    Коментиран от #8

  • 5 Госあ

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Калинки. А ЕС лукративен гешефт от най обикновени търгаши.
  • 6 Последния Софиянец

    35 2 Отговор
    Не ви искаме отровната ваксина!
  • 7 ⚜️Илюминат⚜️

    43 4 Отговор
    Видиш ли на тия им е трябвала цяла конференция за да се стигне до съгласието и откритието, че Здравните системи били толкова важни , колкото банковите! Трябвали са им конференции за да открият отпадъците, че Здравето било важно колкото Банките!! И дори след цялата конференция , пак никой не се е сетил , че Здравето е по важно от парите !! Най доброто на което са били способни е да приравнят здравето с парите и банките ! Дори не са се замисляли , че здравето е по важно от парите! И това е цяла конференция с професори и академици и умници !!! Ах защо не мога да попадна на една такава конференция да им обясня Аз кое е важно !!! Нещастници !!!
  • 8 Госあ

    4 45 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    антиваксъри сте само от тежкия плебс. Сигурен съм, обаче че първи ще отидеш да скимтиш пред болницата ако ти се случи нещо.

    Коментиран от #11, #20, #37

  • 9 Рошко

    48 1 Отговор
    80% не само българите ами по света са антиваксъри, иначе медийната помия продължава с пълна сила
  • 10 Варненец

    32 2 Отговор
    Хайде, още един гуру на рекламния фронт.
  • 11 Последния Софиянец

    41 2 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Плащам си здравните вноски и искам обслужване в болницата,а не да плащам още веднъж.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мислещ

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Че и тиквите това казваха в началото. И не лъжеха, просто после господарите им дръпнаха каишката и смениха плочата. И с БСП същото.
  • 14 бобър

    14 6 Отговор
    Хайде, пак ГЕРБ виновни. Това, че хората не искат да се ваксинират е по вина на ГЕРБ. Сигурно Борисов е виновен за климатичните промени, защото много обикяла с джипката.
  • 15 Госあ

    22 1 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Точно БСП поискаха да не бъдем зависими изцяло от картела, а да внесем деактивирани ваксини от Китай и най добрата векторна ваксина Спутник. Това им предложение беше гласувано и отхвърлено от тиквите в народното събрание. Правителството на Радев поне заяви някакви бройки протеинова ваксина от Санофи, бройките са смешни, но все пак !
  • 16 Госあ

    2 28 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Освен да си плащаш имаш и задължения. За такива като вас е най добре да ви връщат вноската и да се лекувате с пари, а не с лекарства.

    Коментиран от #17, #25

  • 17 Последния Софиянец

    37 3 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    И какво лекуват от Ковид?Слагат те на леглото и чакат да видят дали ще оживееш.Легло си имам и вкъщи.

    Коментиран от #18, #21, #23

  • 18 Госあ

    7 9 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Без да разбирам, мисля че вентилацията дава резултат. Иначе, в България наистина няма нито адекватен протокол, нито медикаменти. Но това е отделен въпрос. А аз нямам предвид конкретния случай, а медицинските услуги като цяло !

    Коментиран от #22

  • 19 БОРУНА ЛОМ

    10 0 Отговор
    ВИЖТЕ В ЛОМСКАТА БОЛНИЦА! ЕДИН КИСЛОРОДЕН АПАРАТ, КАМАРА НАРОД ЗА НЕГО!
  • 20 БАЙ Х@Й‼

    34 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Ще се радвам и ще стана ВАКСЪР номер едно, ако ми разясни: защо няма проблем в рейса са сме като в консерва, ама в театъра и на стадиона 30% максимум ❓ защо след като ваксиниран и неваксиниран могат да ме заразят единия влиза свободно, а другия трябва да се тества ❓ На лежащ в ковид отделение с антигенен като НЕ може да му се издаде евросертификат за боледуват от ковид , ако почине защо ще пишете, че е починал ОТ ковид ❓ ИМА ОЩЕ МНОГО .....

    Коментиран от #24, #27

  • 21 БАЙ Х@Й‼

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Влизал ли си в отделението или просто пишеш простотии❓
  • 22 БАЙ Х@Й ‼️

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    " Без да разбирам, мисля че...." --- КЛАСИКА ‼️ все едно да не знаеш китайски , ама да мислиш на китайски и да мислиш , че го говориш добре ‼️

    Коментиран от #26, #29

  • 23 Абсолютно!

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Само малко кислородец и си бетон.
  • 24 Петър

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й‼":

    Евала за коментара.
  • 25 МмАаНн

    35 1 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Не сме антиваксъри. И ние, и децата ни имаме пълен коплект ваксинации. Но тези нови препарати не са ваксини. Първо, трябваше да спрат "пандемията" с 1/2 дози. Не стана. После трябваше да спрат заразяването. Не стана. След това трябваше да спрат боледуването. И това не стана. А номерът с микротромбозите просто е върхът.

    Коментиран от #28, #34

  • 26 БАЙ Х@Й ‼️

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Ще разбереш, какво си написал , когато отидеш на лекар и ти каже : " Без да разбирам, мисля че трябва да вземеш това лекарство !"
  • 27 Госあ

    7 20 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й‼":

    Защото в автобуса стоиш средно 15 минути с адекватна маска с филтър поставена на носа и устата (не че някой следи и се спазва, но все пак), не викаш не говориш и не се смееш ( принципно би трябвало да е така ) и защото все пак не може да се затвори всичко, а трябва да има разумни мерки. Ако кръчмите и дискотеките работят на макс, освен градския транспорт , това до увеличение или намаляване на разпространението ще доведе ?

    Коментиран от #35, #42

  • 28 Чудя се

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "МмАаНн":

    кое е по-лошо - тромбози от ваксина или от вирус?
    И каква е вероятността за едното и за другото?

    Коментиран от #33

  • 29 Госあ

    2 11 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Тука болшинството от нищо не разбират, ама плямпат. И не само тук. Все едно лекар да ти говори за вирусология, ама го правят. Аз не съм лекар.

    Коментиран от #31, #52

  • 30 Проф Г Михайлов!! Хауса създаден

    9 2 Отговор
    Умишлено по време на управлението на ГЕРБ, с Политически мотиви. ОБЕЗВЕРИ ХОРАТА, ДА НЕ ВЯРВАТ В здравната система!! Посноянното Опсихясване на Народа от Борисов, НОЩ, и всякакви Врачки и шамани увредиха психическото здраве на хората!! С единствената цел Борисов да остане още време на власт!!! За това е в Момента това недоверие към Ваксинация и към Върхушката на Лекарско то съсловие, тези с титлите!! Оказа се, че Здравеопазването е за гнило и мирише от към"главата"!! Че го оправляват некомпетентни хора с титли и Меркантили!! Това е ГЕРБ и здравната система по тяхно време!! ХАУС и некадърност, резултата е плачевната статистика, и наследството, което Оставиха!!!

    Коментиран от #36

  • 31 Как лекар

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    ще ти говори за вирусология?!?
    Ас в таксито сичко научавам от първа рака.

    Коментиран от #56

  • 32 антиреклами

    11 1 Отговор
    А за бусовете с кренвирши, какво ще кажете? А за лобизма на гербавите експерти за Астра Зенека? А за "не е медицинско" на бившия министър Ангелов? А за фермите за норки, които бяха в първа група по приоритет?
  • 33 Мислещ

    13 1 Отговор

    До коментар #28 от "Чудя се":

    Ами не се чуди, почни да ровиш и да мислиш. В Израел освен заразените, вече и починалите от вируса са повече спрямо същуя период на миналата година без ваксини. Значи осве, че добавя n рискове самата "ваксина", не намалява и риска от това, срещу което уж се слага. В единия случай рискуваш да си умреш от вируса, в другия рискуваш да си умреш от вируса или от ваксината. Кое е по-добре?

    Отделно, че няма и няма как да има надеждна статистика за смъртта от самите "ваксини" (А и още е рано, тепърва ше мрат), така че и да пазеха от вируса, пак няма основание да се мисли (Ако ровиш и мислиш, а не приемаш каквото ти казват от телевизора и фейса), че смъртността би била по-малка.
  • 34 Госあ

    4 11 Отговор

    До коментар #25 от "МмАаНн":

    Това съм и писал ! И Михайлов това казва, че кампанията е хаотична и споразумението за ваксини картелно. Обаче действително има профани, платени или натурални, които саботират здравната система, но после първи скимтят за лечение. От деактивираните и протеиновите ваксини срещу ковид, смъртни случаи и тромбози няма. Обаче вчера един разбирач тръгнал да ми обЕснява как от адютантите останали сакати стотици хиляди хора !!! Такива трябва да бъдат съдени за лъжа и предумишлен престъпен шантаж и да бъдат вкарвани в трудови лагери.
  • 35 Петър

    11 1 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Как ги сметна тия средни 15 минути?Едно пътуване от София до Варна с автобус е 6-7 часа,с 50 човека в автобуса,един футболен мач е два часа на открито,стига глупости.

    Коментиран от #40

  • 36 Мислещ

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "Проф Г Михайлов!! Хауса създаден":

    Пак казвам, това са пълни глупости и колкото и да не навиждам ГРОБ, тяхната роля в случая е минимална. Системата е прогнила на глобално ниво и мислещите хора го виждат. Затова и не гласуват за соросоиди, само защото били против ГРОБ. Световният (не)медицински фашизъм е най-сериозният проблем и всякакви тикви са без значение на фона на това.
  • 37 лечение

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Ама те болниците са за това - да приемат и лекуват болните. Не само да ги хвърлят на едно легло (а даже и на стълбището) и да се чудят по коя пътека ще изкярят повече пари! Ние имаме бизнес с човешкия живот! Нямаме работеща здравна система...

    Коментиран от #39

  • 38 миризлив пръч

    2 4 Отговор
    Докторе,на крив таковата,вуната му пречи.Я пусни безплатно кифтета и кебапчета с бира да видиш какво ще стане.Все някой друг ви виновен,а?Народа като няма мислеща глава на раменете си,не можеш нищо да направиш.
  • 39 Мислещ

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "лечение":

    По цял свят е така от 100-ина години поне. "медицината" и въобще "науката" са си чист бизнес. В началото на миналия век е имало и реклами по телевизията с докрютори, рекламиращи цигарите като полезни. Приемането на радий също е рекламирано.

    Коментиран от #43

  • 40 Госあ

    5 10 Отговор

    До коментар #35 от "Петър":

    Говоря за градски транспорт. Иначе бързите тестове преди извънградско определено са добра идея. И пак повтарям многознайковци гюбеците у чалготеките и работата на кръчмите на макс паралелно с обществения транспорт нема да доведат до намаляване на разпространението, а до увеличаване !!! А държавата все пак не може да бъде напълно затворена ! Схващате ли ? Или ви е много трудно ? Ма на колко години сте ве ? На 14 ?

    Коментиран от #41, #47

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БАЙ Х@Й‼

    16 0 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    И като 15 минути се блъскат и допират един след друг седалки, дръжки и пр. маската ще Ви спаси от контактно пренасяне на зараза ли ‼️ Или само 15 мин не стигат на вируса ‼️ Май наистина се изказваш по тема от която не разбираш , като повечето ни политици и депутати ‼️

    Коментиран от #45, #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Деб.илчев

    4 9 Отговор
    При Герб се ваксинираха 50 000 на ден, при кацаров по 11 000 максимум, при положение че има ваксини и може да се избира, което е осигурено от Герб, Михайлов да не се прави на умряла лисица и да си признае в началото как за тях вирус няма, измислен да ги управляват в страх, мерките излишни, плашат ги с чували за трупове и някои лекари антиваксъри не спираха, да не забравяме това, не всички са като маймуните да помнят по 2,5 секунди
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Просветен илюминат

    6 0 Отговор
    - Защо българинът дава на късо?
    - Защото непрекъснато свързва двата края.

    Коментиран от #53

  • 47 Петър

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "Госあ":

    Продължаваш да разсказваш приказки от Братя Грим,питам те: Защо не се въведе ограничение 30% пътници от общият разрешен брой места на МПСто в градският транспорт,както е в театрите,музейте и кината? Не ти говоря за затваряне на градският транспорт.

    Коментиран от #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 реалист

    6 0 Отговор
    Няма нищо безплатно на този свят освен сиренцето в капана за мишки, но и за него тя плаща с живота си.
  • 50 Мислещ

    16 0 Отговор

    До коментар #48 от "Госあ":

    След всички злобни изблици, сега остава и да кажеш, че искаш да ни "ваксинират" не за друго, а защото сте много загрижени за нас (Вие нали сте оваксани, та явно не е и от грижа за собственото ви здраве). Прозрачни сте фашистите, няма нормален човек, койро да не вижда мотивите зад всяка ваша дума и действие.

    Коментиран от #54

  • 51 Госあ

    2 12 Отговор

    До коментар #47 от "Петър":

    Те маски не могат да ви накарат да носите, ше ви накарат да бъдете 30% ? И на всяка спирка някой ше изчислява проценти 😂😂😂 А ако имаш предвид извънградският, разумно е. Както писах и тестовете са разумни. В Германия бързите тестове са стотинки. Тук са по 15 лв. Ама като няма закони за спекулата…
  • 52 Просветен илюминат

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    И тук и в парламента всеки спори и говори и не вижда крайните резултати от това,защото като гледаш и коментираш другите да им намираш кусури не виждаш себе си,къде си попаднал и защо се обясняваш с хората,които смяташ,че са на по-ниско стъпало от теб и то си повече от тях,но подобните привличат подобни и на хората им е по-лесно да умрат отколкото да се променят.
    Съзнанието ли определя битието или битието съзнанието?
    Жертвата винаги намира факти и аргументи да докаже защо е жертва и си търси насилник,а успешния човек не търси някой за да го прави такъв,а след провала се изправя и не повтаря старите си грешни действия както ваксърите да речем.
    Антиваксъра като вижда,че грипа го има и има ваксини за него явно не помагат за какво му е ваксина за Ковид?
    Здравната система страда от пари,все пари липсват и всичко за развитието и опира до пари,а ако няма болни от къде ще печели тя пари?
    Няма пари не е ли равно на фалит?
    Кой има интерес да има болни хора?
    Като пият хапчета хората за високо кръвно защо докато са живи не се разделят с тях и не са излекувани?Нали ходят на доктор и той им ги изписва да ги лекува?
    Къде е тук лечението и излекувани ли са те от високото си кръвно?

    Коментиран от #55

  • 53 И като

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Просветен илюминат":

    - му турят една ламба между двата края
    - му просветва илюминацията?
  • 54 Госあ

    0 11 Отговор

    До коментар #50 от "Мислещ":

    Аз внасям осигуровки за да ме защитава държавата от простолюдието.
  • 55 Госあ

    1 8 Отговор

    До коментар #52 от "Просветен илюминат":

    Не мога и никога не съм твърдял за себе си, че съм успешен. Това понятие също не го разбирам много. Но твърдя, че не съм мошеник и се съобразявам със социума и науката като единственият репер в материалния свят. В отвъдното се съобразявайте с друго. Нататък, нещата стават много философски, а отивам да разхождам кучето.

    Коментиран от #62

  • 56 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Как лекар":

    И става като развален телефон и ти вярваш на всичко интерпретирано от разквачите.
    Това ли ти е от първа ръка информацията?
  • 57 dfu

    11 1 Отговор
    "здравните системи за света са толкова важни, колкото са банковите системи. И те трябва да се пазят изключително много."

    Не сме антиваксъри, ние сме антиковидваксъри, и то не заради грешките на управялващите, а защото много неща показват фалшивостта на ковид пандемията. А изказването на този... отгоре показва, че здравето на народа не е по-важно от финансовите обирджии на народа.
  • 58 Точно

    8 0 Отговор
    Българите не са антиваксъри, но и това не са ваксини.
  • 59 Го4о

    1 1 Отговор
    Този дрът козел започна да ръси лъжи на килограм. "Забравил" е че при предишните имаше ОПАШКИ за ваксиниране и се говореше за ПРЕРЕЖДАНЕ, което беше критикувано.
  • 60 Тошко

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    Този е от ЛГБТ! Извратеняк.
  • 61 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Ако вземате минималната работна заплата и живеете с нея след колко години можете да си купите собствено жилище от спестявания? Да се е загрижил някой да ви помага от правителството или ЕС? Сега как така някой се загрижи с ваксини да ви пази от вирус чието съществуване е доста спорно? С порно или без порно,как звучи само....... И пак да споделя,ако в това да се справя с бедността някой няма далавера,то каква ще е далаверата в създаване на ваксина,която да ви предпазва за този,който я създава и измисля,като вие сте здрави,след време няма да има болни и здравната система,която е финансова ще се очаква да фалира,а това до какво ще доведе? Ако ваксините предпазват от грип и лекуват лекарствата защо умират хората? Докторите нали ви изписват лекарства,слагат ви ваксини,а по цял свят хората си умират от години,технически има вече неща за които не са си и представяли хората и въпреки това все проблеми за липси,войни,кризи,пандемии и къде е тогава решението на всичко това бе хора? Светът се върти в един омагьосан кръг воден от психопати спазвайки закони,които ограничават съзнанието ви,всичко е ролева игра и всеки върти различни филми в неговото си въображение и се ядосва като вижда,че филмите не са като неговия и това дали не е причината за болестите и смъртността? Защото все се борим критикуваме и недоволстваме от другите,че са такива и не се променят и кой печели тази битка и в чии глави се води тя?
  • 62 днес едно

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Учените днес говорят едно, утре друго. И аз им вярвах, докато не се убедих от личен опит, че не бива. Когато става дума за здравето ви, не трябва да се доверявате на никого. Съвременната медицина е добра в диагностиката, но не и в лечението.
  • 63 правилно

    3 0 Отговор
    Българите не са антиваксъри. Правилно. Те не искат да се бодат с тези препарати, които не са ваксини. Те виждат от набодените страни, че няма полза от тях. Те виждат, колкото и да се прикрива това, че имат странични действия, които могат да ти съсипят живота. Има смъртни случаи, но не се спира боденето, защото все още ползите били по големи от вредите. Ами нека тези вреди се случат на тези, които агитират. Да видим тогава какво ще говорят.