24 Септември, 2021 08:51 2 096 10

Личен лекар: Няма COVID зони и безплатни лекарства

  • георги миндов-
  • коронавирус-
  • мерки

Личните лекари продължаваме да си обслужваме пациентите

Личен лекар: Няма COVID зони и безплатни лекарства - 1
Снимка: Архив

И аз не знам кое работи. Това заяви пред "Тази сутрин" по бТВ председателят на столичната организация на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов относно т.нар. КОВИД зони.

Около 1-2 КОВИД центъра в София работят средно, останалите не работят по различни причини – липса на персонал, липса на възможност да се обособи вход, подчерта Миндов. Най-вече не могат да се намерят хора, които да работят – те трябва да работят само в центъра, никъде другаде, и говорим за специалисти.

Личните лекари продължаваме да си обслужваме пациентите – КОВИД зоните са много хубава идея, но не може да се реализира, е позицията на д-р Миндов, казана пред bTV. Той предупреди и, че някои КОВИД зони искали направления.

Д-р Миндов изрично подчерта, че безплатните лекарства срещу КОВИД всъщност се включват във втори етап на болестта (ако се стигне до него). По думите му, пациентът трябва да ги вземе, когато вече кашля и киха обилно, заразява още повече т.е. е риск, вместо личен лекар да го чуе по телефона, да ги предпише и да има доставка в съответната аптека, която нарочно да бъде взета, макар и това е известен риск. Тези лекарства са, когато сме на ръба между болнично лечение и оставане вкъщи – те са за лечение на вторични инфекции, те не спират процеса на болестта КОВИД, а облекчават протичането.

Що се отнася до дефицит на някои от лекарствата, д-р Миндов изрази опасение за такъв. И настоя, че КОВИД зоните не работят в момента, а личните лекари имат готовност да поемат предписването на безплатните лекарства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    8 1 Отговор
    Ковидните зони станаха като самия ковид - според някои ги има, според други - не...
  • 2 др Гей Билтс

    13 2 Отговор
    Докато западняците ги подготвят за трета доза, то българите не са сложили още и първа. Затова и Ковид замира като идеология в България, просто отдавна стана ясно на всички, че е евтина Пунтамара. Не ни трябват никакви "безплатни лекарства" и "Ковид евтаназони" Тук народът е имунизиран с нещо наречено акъл в главата.

    Коментиран от #6

  • 3 др Гей Билтс

    7 0 Отговор
    Трябва да последваме примера на Полша и да престанем да даваме данни на ECDC за Ковид обстановката в страната. Трябва да бие шута на ЕС и глобалистките марионетки, които искат да ни сложат на предстоящите избори.
  • 4 Султан

    2 4 Отговор
    То с фатмак начело на държавата кое да работи?
  • 5 Еййййй...

    5 0 Отговор
    Психирахте хората със тоя Ковид бе.Безплатни са ви ваксините,който водят до смърт
  • 6 Мммммм

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Докато западните държави отварят всичко и икономиката им тръгва нормално в България все още умират по над 100 човека на ден от вируса!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 провинциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мммммм":

    Това са конспиративни теории. Тръгването на големите западни икономики зависи основно от спирането на малките източни.
  • 8 Рошко

    3 0 Отговор
    Само сиренето в капана за мишки е безплатно
  • 9 Отровното трио

    0 1 Отговор
    Тоя гербав лекар пак говори глупости. Министър Кацаров е уредил всичко. Това да не е като управлението на Тиквата. Тоя доктор не знае къде се намира
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мммммм":

    ...Лъжaт гaдoвeтe! Нe ca 100, нaй-мaлкo ca 100 000, тoвa ми кaзa eднa лeлкa нa Жeнcкия пaзaр в Coфия, тя пък гo чулa oт eднa cвoя пoзнaтa, кoятo билa инфoрмирaнa oт нейна мнoгo близкa мeдицинcкa cecтрa.... ГEРБ и Бoйкo Бoриcoв ca винoвни!!!