Last news in Fakti

24 Септември, 2021 09:12 1 807 24

COVID-19 заразява и бебета до 1 година

  • бебета-
  • коронавирус-
  • георги миндов

Двама починали ваксинирани заради КОВИД от над половин милион ваксинирани в София

COVID-19 заразява и бебета до 1 година - 1

Само двама починали ваксинирани има в София, откакто почна ваксинационната кампания срещу коронавируса. Само 13 са хоспитализирани (именно от тях двама са починали) и само 545 са се разболели - от над половин милион изцяло ваксинирани, т.е. с две дози от двудозовите ваксини и с 1 доза от "Янсен". Това стана ясно от думите на председателя на столичната организация на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов пред "Тази сутрин" по бТВ.

Д-р Миндов посочи, че статистиката е на РЗИ и е казана по време на заседанията на регионалния щаб за София.

По думите на лекаря, според РЗИ сега има пик на заболелите до 1 година, както и на групата между 40 и 65 години, а смъртността над 65 години се е увеличила рязко! Само 10% от попадналите в реанимация във ВМА оцеляват – по-агресивен патоген е Делта вариантът, посочи д-р Миндов.

По отношение на ваксините, лекарят сподели собствен опит – ваксинирани го питат кога ще има трета доза по-често, отколкото неваксинирани да се интересуват да се ваксинират т.е. да си сложат първа доза.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 COVID1984

    22 1 Отговор
    „Здравият разум не се поддава на статистика.“
  • 2 Някой

    18 3 Отговор
    Аха, той и грпа така. И морбили, и шарка и т.н. Голямо откритие направихте. Или целта е да плашите хората? Гешев къде спи?
  • 3 Рошко

    14 1 Отговор
    Заразява и мъртъвците в гробищата сигурно, вече за ада и рая още малко ше кажете че искат сертификат

    Коментиран от #7

  • 4 провинциалист

    14 2 Отговор
    "ваксинирани го питат кога ще има трета доза" - а не питат ли дали дозата има разрешение за употреба?
  • 5 Абе

    20 3 Отговор
    Тия двамата ваксинирани са починали баш от ваксината,а не от Ковид.Стига вече сте ни мамили с този Ковид.

    Коментиран от #12

  • 6 Реалност

    22 2 Отговор
    Нормално е, коликите вече са симптом на ковид, а и при никненето на зъбки се вдига температура, което пак е ковид, нали бе бели мафиоти
  • 7 Пич

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Прав сте... Вече си представим Св. Петър на вратите на рая , питаш със строг глас - А ти , имаш ли ваксини...и трите ли...???
  • 8 др Гей Билтс

    24 1 Отговор
    Тези РЗИ не бяха ли с оня директор, който го съдят сега за корупция, че бил искал пари от ресторантьори в замяна на информация за бъдещи проверки по обекти. Тези РЗИ живеят и се хранят последните 2г от Ковид измишльотините и са пряко заинтересовани Пунатамарата да не свършва никога. Я вижте полското РЗИ, вече не предава информация на ECDC и Полша напрактика заяви, че няма повече да играе по свирката ма глобалистите. Въпрос на време е и Унгария, Чехия, Словакия да престанат да сътрудничат и тогава Ковид измамата ще лъсне с още по-голяма сила.
  • 9 Унуфри

    11 1 Отговор
    Заразява даже и неродени
  • 10 Ваксинираните

    17 1 Отговор
    Го питат кога ще има трета доза? Като наркомани са станали искат си дозите!
  • 11 Хахаха

    14 2 Отговор
    "Пo oтнoшeниe нa вaкcинитe, лeкaрят cпoдeли coбcтвeн oпит – вaкcинирaни гo питaт кoгa щe имa трeтa дoзa пo-чecтo, oткoлкoтo нeвaкcинирaни дa ce интeрecувaт дa ce вaкcинирaт т.e. дa cи cлoжaт първa дoзa."...естествено, всички боцнати са хипохондрици, с радост ще се боцакт сутрин, обед и вечер
  • 12 flipp

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    То пък как им се вържат хората, в общи линии, който се излъга излъга, това беше

    Коментиран от #14

  • 13 Учуден

    15 0 Отговор
    Кунчев каза, че за две седмици починалите с ковид ваксинирани в София били само 8, тоя говори за двама изобщо, една професорка пък каза че били само 64, дори и да уеднаквите лъжите си ви мързи!!! По официални данни пък "само" 15% от хоспитализираните са ваксинирани, което при едва 17% ваксинирани говори за пълна неефикасност. Като споменем, че всички умрели ваксинирани с положителен тест се водят починали от придружаващи заболявания, за разлика от неваксинираните, излиза, че наистина се мре яко, но само дозираните.

    Коментиран от #21

  • 14 Ами

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "flipp":

    то на лъжата краката са къси.Истината рано или късно излиза.Най голямата световна лъжа поднесена като пандемия,която не съществува.
  • 15 Очаквайте

    9 0 Отговор
    Теста за бременност ще се продава с ваксина - бременна си и веднага ваксинираш зародиша, на 22-та седмица с цезарово сечението ще се поставя маска на бебето и ще стои с нея в утробата докато се роди, след израждането на бебето се поставя проивогаз и се бие бустерна доза, д-р Миндов ще пляска плачещото бебе докато не изрече - кога ще е новата доза.
  • 16 Smooth Jazz

    7 0 Отговор
    Сега ще започнете да дупчите бебетата до една година ли бе? Играете си с динамита
  • 17 БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор
    Ама що ли този гаден , опасен , смъртоносен вирус , все пропуска Президенти и милиардери ‼️
  • 18 БАЙ Х@Й‼

    6 0 Отговор
    Порази точно един, който доказа , че и папаята може да се зарази ‼️
  • 19 потрес

    4 0 Отговор
    Защо умират, дори и "само 2", нали уж с ваксина почти не се боледува или леко.
  • 20 Странно що

    2 0 Отговор
    Странно що всички тези статистики, до една в полза на ваксофренията, се крият. От скромност ли, що ли?

    "от над половин милион изцяло ваксинирани" - според ЕИП, със завършен цикъл за София са 352 хил, с окръга ги добутваме до 403 хил на око. Докторът се е поизсилил, значи.

    За България пък са 1.3 млн. Скромничим?
  • 21 ЕВРО НЮЗ

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Учуден":

    Много сложни сметки правиш, това не е по силите на професор Ковидарите 😁😁😁
  • 22 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТЪ ПО НАРЦИСТИЧНО ПИ Ч ЛЕ МЕ !!!!! НО ЩОМ ИМАМЕ ПРОФЕСОР ПО ФУТБОЛ ---ЗАЩО ДА НЯМАМЕ И ПО МАТЕМАТИКА / НЕ Е МРЪДНАЛА В ПОСЛЕДНИТЕ ????? ГОДИНИ / --КАК ТАКА ПРОВЕСОР ПО НЕЩО НЕПРОМЕНИМО ????????? ПРОФЕСОРАРАНАТА БГ ИМА 4000 ПРОФЕСОРЕТА -ПРИ 2000 АРМИЯ !!!!!!!!!!!????????????
  • 23 Интересно

    1 0 Отговор
    ... това за 2 -мата починали е статистика от "организацията на общопрактикуващите лекари". В нея не е включена статистиката на "частно практикуващите лекари", която по общи съображения е твърде нелицеприятна за да бъде включена в споменатото телевизионно предаване.
  • 24 Неразбрал

    1 0 Отговор
    "Само двама починали ваксинирани има в София, откакто почна ваксинационната кампания срещу коронавируса.Caмo 13 ca хocпитaлизирaни (имeннo oт тях двaмa ca пoчинaли) и caмo 545 ca ce рaзбoлeли - oт нaд пoлoвин милиoн изцялo вaкcинирaни, т.e. c двe дoзи oт двудoзoвитe вaкcини и c 1 дoзa oт "Янceн"."

    Не разбрах - починали от Кромид, или от самата вакса? Звучи като от боц-а да е... Уточнявайте ги тия неща... Ваксофрениците ги интересуват, все пак.