28 Септември, 2021 18:04 2 119 44

МЗ: При повече ваксинирани срещу COVID-19 вирусът спира да мутира

  • мз-
  • ваксинирани-
  • ковид-
  • вирус-
  • спира-
  • мутира

Колкото повече хора са имунизирани, толкова повече намалява смъртността, твърдят здравните власти

МЗ: При повече ваксинирани срещу COVID-19 вирусът спира да мутира - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

При по-голям дял ваксинирани срещу COVID-19 вирусът спира да мутира. Това се посочва в съобщение на Министерството на здравеопазването. Преболедувалите и от първичния вирус - Ухан и от т. нар. Британски вариант на SARS-CoV-2 показват добра защита и срещу "Делта" варианта, отбелязват здравните власти, цитирани от bTV.
Според тях колкото повече хора са ваксинирани, толкова повече намалява смъртността.

"Делта" вариантът е много по-инфекциозен. При своята поява "Алфа" вариантът заразяваше два пъти и половина повече, отколкото изходния вариант от Ухан. "Делта" вариантът заразява два пъти и половина повече от "Алфа" варианта. Голямата разлика е в това, че става дума за мутации в повърхностния протеин, които променят способността на вируса да се свързва с антителата, образувани към предишен вариант, обясняват от здравното министерство.

Спрямо "Алфа" варианта "Делта" не е твърде променен и има т. нар. кръстосан имунитет - до голяма степен преболедувалите и ваксинираните имат антитела, които, макар и не на 100 процента, свързват и неутрализират вируса.
При 95-96 на сто ефективност на ваксините срещу изходния вариант, срещу "Делта" варианта тя е 88 на сто, което също е много голям процент.

Но, освен мутациите, трябва да се има предвид, че при "Делта" варианта хората започват по-рано да заразяват, предупреждават от МЗ. Създава се 1000 пъти по-висок вирусен товар - у инфектирания се развива много високо число на вируса и той става заразен, още преди да са се появили симптомите. Това е и една от главните причини за бързото разпространение на "Делта" варианта.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС Натовец

    24 1 Отговор
    Всичко зависи какъв цвят е бидона...

    Коментиран от #39

  • 2 COVID1984

    43 3 Отговор
    Мутациите са само в лъжите.
  • 3 ???

    25 2 Отговор
    Кой вирус?
  • 4 ЕВРО НЮЗ

    38 4 Отговор
    Разбира се че спира да мутира, след като Тестер Ковидарите ( доброволните безплатни мишки.) ритнат камбаната вирусът ще изчезне. Дотогава масирана денонощна рекламно пропагандна кампания и всяване на ужас и смърт..
  • 5 Паразит

    22 1 Отговор
    Глупа.ци!
  • 6 Мислещ

    31 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: срещу "Делта" варианта тя е 88 на сто, което също е много голям процент.

    При положение, че това е очевадна лъжа и противоречи на собствените ви статистики за болни и починали, как очаквате нормален човек да ви повярва за каквото и да е?
  • 7 Канарчетата отлетяха на юг

    23 1 Отговор
    Буахахааааа...
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    28 2 Отговор
    Със сигурност 99,99% вирусът спира да мутира при смърт на вирусоносителя!По икономично ще ви е с чук.....Не с боцкане...Трийте да не прочетат!

    Коментиран от #20

  • 9 Хаджи Генчо

    26 1 Отговор
    Разказ по нарисувана картинка на коронавирус
  • 10 Ридли Скот

    15 1 Отговор
    Мутира,ако го засмуче Пришелец
  • 11 Механик

    23 1 Отговор
    Явно МЗ, както и Ефремова, здраво са попили средства от ковид-кукловодите.
    Хайде сега да помислим трезво.
    Представете си, че утре решат да ни натоварят с нов данък или друга рестрикция. Каква ще е нашата реакция? Правилно, ще търсим начин да заобиколим това.
    Представете си, че в гората, ловците направят капани и поставят засада. КАкво ще направят животните? Правилно, ще намерят начин да заобикалят капаните и засадите.
    Защо вируситеда са по-различни? Всеки жив организъм е така устроен, че когато се опитват да го унищожат, той се приспособява и заобикаля опасностите.
    Та, логиката ви куца, другари КОВИД-Комунисти/Фашисти.
    Естествено ,ако човек е глупав, той не мисли и се лови на куката. Но има и умни хора.

    Коментиран от #21, #24

  • 12 Асам Кифла

    8 0 Отговор
    Извинети,ако си бия ваксина в дупиту какъв цват шие вироза?За розоф къде си слага?
  • 13 Е ся

    29 0 Отговор
    "При по-голям дял ваксинирани срещу COVID-19 вирусът спира да мутира."

    Дарвине, къде си, твойта лъжлива кожа? Колкостотин години вече лъжеш човечеството за разни мутации, еволюционни натиски, естествени и изкуствени подбори?

    Добре, че най-накрая от нашето родно мило МЗ му обърнаха наопаки теориите на тоя мискинин! Нобелови награди за всички от министерството!
  • 14 abg

    27 0 Отговор
    Не ги ли е срам да приказват откровени лъжи, официалните власти ?

    Коментиран от #16

  • 15 карамфила

    27 0 Отговор
    Не трябва да се ваксинират опитните мишки по време на пандемия.Това кара вируса (ако има такъв)да е като скиор на гигантски слалум за да избегне ваксините и тогава мутира.НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ,ПРЕГЪРНЕТЕ ЖИВОТА.
  • 16 карамфила

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "abg":

    Кой бяга от розовите по 500€ пачки за пропаганда на ваксинирането?
  • 17 Морфей

    14 0 Отговор
    Почнаха с фантастиката само и само да се набодете със СПИН представен като ваксина!
  • 18 спрете

    20 0 Отговор
    Спрете да говорите и пишете небивалици. Нищо не знаете. Днес едно, утре друго. Само се излагате. Как искате хората да ви вярват. Поне информацията, която изнасяте да е достоверна. Болни, умрели, ваксинирани и неваксинирани, странични действия - какви. Всичко друго са празни приказки на които никой разумен човек не вярва.
  • 19 Просветен илюминат

    12 0 Отговор
    Това защо не се въртя по време на грипа след като има ваксини за него и хората пак го карат?
    Нещо е се връзва тая пропаганда.
  • 20 От 9 септември

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    кривата тръгва надолу!
  • 21 И как

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    е правилният начин?
  • 22 Верно ли

    6 0 Отговор
    Чичко Гейтс друго разправя...
  • 23 Варненец

    13 0 Отговор
    Мдаа, а при повече ваксинирани, процентът на починалите ваксинирани, се покачва. Вероятността да се заразиш с короната и да го изкараш тежко е много под 10%, а само вчера са починали 10% ваксинирани. Кой знае с какво са ваксинирани, защото това не са ваксини и самите им производители не ги наричат ваксини.
  • 24 Просветен илюминат

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    МЗ нямат доказателство за съществуването на вируса и в същото време законно лъжат и манипулират хората,а като няма доказателство какво излиза?
    Че всеки вярва на лъжи и на нещо което е в главите на всички.
    Знаеш ли какво е егрегор?
    Ковид сега е един много силен егрегор и той се храни точно от такива като нас говорейки и насочвайки вниманието и енергията си към него,а не към алтернатива и да се споделят и обсъждат нови неща за да се премине към друг вид действия и друга посока,но тълпата си остава с робско съзнание и възприятие на жертва и за това сега гледаме този филм.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 И защо

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Просветен илюминат":

    ти храниш егрегора?
    ... Или пък се храниш отъ него?

    Коментиран от #26, #30, #33, #35

  • 26 Варненец

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "И защо":

    Съвременното понятие на егрегор, е масова психоза, насаждана от всички и навсякъде. Това си е много насочен и обмислен план. Кажи ми ти, защо процентът на починалите днес в БГ с "ваксина" е по-голям от тези които са в болница без ваксина. Но смятай процентно, не на глава, както го правят белите мафиози.

    Коментиран от #29

  • 27 Това

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Просветен илюминат":

    Това обяснява масовото разпространение на Кромид-портали сред държавите, които подозрително изглеждат еднакво като интерфейс.

    Българският, Израелският, Италианският... Челната страница - различна, а вътре...
  • 28 Рошко

    5 0 Отговор
    Аа ако се ваксинирате всяка седмица ставате безсмъртни и на колкото сте
  • 29 Просветен илюминат

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Варненец":

    Коментирал съм в един коментар,че не ползвам лекарства и здравни услуги от 25г както и до минимум съм намалил зависимостта си към държавни институции,политиката не ме вълнува и в по голямата си част тук съм споделял информация с която да представя и другата част от пейзажа,за която няма интерес да се знае.
    Основните проблеми са липсата на отговорност и неправилно възприемане на реалността,защото тя не е такава каква се коментира и това е в плюс за тези,които манипулират и контролират света.
    Света се движи не от парите,а от знанията.
    На въпроса ти нямам какво да отговоря,освен че докато хората не започнат да мислят за себе си и да се обединяват носейки всеки отговорност за действията си без да критикува другите нищо в този живот няма да се промени в друга посока.
    Този път по който искат да вървим се вижда,че не води до нищо друго освен до собственото си самоунищожение,а за да променим това първо е нужно да спрем да спорим за глупости и да се захванем с нещо градивно следвайки природните закони.
    Човек за това ли е дошъл на Земята да работи за пари като я унищожава и се самоубива?
  • 30 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "И защо":

    Егрегорът е енерго-информационно образование, енерго-информационен паразит. Храни се с мисли, чувства, но най-вече с желания и енергия, насочена към дадено нещо/проявление. Колективната проекция на общ род желания, интереси и мисли формира егрегорът. Това е проявлението на типа колективно съзнание. Веднъж формиран, егрегорът прави зависим човека, който е включен към него. Пример: егрегор на Левски, егрегор на ЦСКА, егрегор на чалгата, егрегор на Слави Трифонов, егрегор на тези, които не могат да понасят Слави Трифонов и т.н...

    Най-висшият егрегор – това е егрегорът на парите.
    98 % от човечеството е зависим от него.
    Следва го егрегора на сексът. Егрегорът на секса и егрегорът на парите са взаимно свързани. Симбиозата между тях е толкова добра, че в момента тези два егрегора държат в робство човечеството, без то да си дава ни най-малка сметка.

    Коментиран от #42

  • 31 Лудница

    4 0 Отговор
    Няма ли вече да мислят лекарство, а не само ваксини?????? Най голямата схема в света всичко е измислено до най малката подробност. В какви времена живеем, вече трябваше цялата енергия за каквото и да е от слънцето и отдавна да не се използват твърди горива и пластмаса света щеше да е едно по чисто място.

    Коментиран от #32, #41

  • 32 Това

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Лудница":

    Това Илюминатът ще ти го обясни по-добре...

    На камъните - Georgia Guidestones - е изсечена в 4-метрови гранитни плочи инструкцията за половин милиард.

    Ама малцина стоплят, че се говори не за населението на Земята - а за цялото Човечество.

    Т.е., сега вече знаем защо се закучиха изследванията на Космоса... Бройката е тая, където и да сме ;)
  • 33 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "И защо":

    контролираме егрегорите, и най-вече себе си. Да си даваме сметка кои мисли са ни продиктувани от егрегора и кои от нас самите. Колко от всекидневните ви мисли, вярвате, че наистина са ваши??? Да ви кажа ли? Едва 5 %... За жалост, без знанието за егрегорите, ние наистина вярваме, че това го мислим именно ние.
    Всеки е изпитвал интерес, даже мания по нещо. Един е събирал изрезки, друг е вманиачен по дадено телевизионно предаване. Всичко това са проявления на егрегора. Изведнъж обаче загубваме интерес. Доскучава ни, писва ни от дадено нещо, което доскоро е било любимо. Това се случва, защото егрегорът към който сме били включени претърпява кристализация – той умира. Това често е съпровождано със прикачване към друг – по-мощен егрегор. Причината да загубим интерес към нещо, най-често е това, че сме намерили да се занимаваме с нещо друго – по-занимателно – т.е. – включваме се към друг егрегор.

    Коментиран от #34

  • 34 И точно

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Просветен илюминат":

    И точно това се случва с Испанския грип през 1920-а.

    Всеки, който е чел по темата, го е забелязал... За третата му година - почти нищо. 1918-а, 1919-а - снимки, статии, всичко.

    Третата обаче - тишина. Изречение - две. Бил по-смъртоносен от първата, но по-малко от втората... и толкоз.

    И то е нормално - писнало им е. И съответно, сегашните историци не намират данни...
  • 35 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "И защо":

    През целият си живот човек е под влиянието на един или друг, а в 99.8 % от случаите – на много егрегори. Това е почти неизбежно. В момента всеки един в този форум е включен към егрегора на xnetbg. По принцип аз не одобрявам егрегорите. Бог не ги е създал. Те са резултат от мисленето на човека. Но съм склонен да приема тези егрегори, които помагат за еволюцията на човека като духовно същество. В този ред на мисли, нашият егрегор засега е еволюционен, за разлика от повечето инволюционни егрегори, които задържат честота на планетата.

    Коментиран от #36

  • 36 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Просветен илюминат":

    знаем, че планетата ни е населена предимно от хора. А хората мислят, че по-голяма част от мозъците им работят почти непроизволно, защото както знаете слятата, целенасочена пресметната мисъл може да промени света. Но за съжаление обикновено човекът мисли като кравата например. Но ние разбираме, че никой не може да мисли просто така. Това е заложено във физиологията ни. Всеки човек когато мисли отделя във външния свят някакво количество енергия – не тонове, килограми или километри, а просто някакво количество. В резултат се получава, че оставената в пространството енергия (сега няма да се задълбочаваме що е енергия - ние я възприемаме и знаем свойствата й) сама по себе си започва да въздейства върху другите. Човекът формира слой, обединяващ човечеството в някаква единна ментална психофизична маса. Този феномен ни заставя достатъчно често да губим индивидуалността си. В същото време той управлява нашия социум и по отношение на него ние всъщност се явяваме това, което е клетката за организма. От този момент у нас се появяват собствени интереси. Но дори и да се изключим от този феномен, самият той не изчезва.
    И така, във въздуха летят мисли. Те са много, като облаци комари. Егрегорът е някакво енерго-информационно образувание, сформирано от аналогичните паралелни мисли на някаква група хора.
    Той има следните свойства:

    Коментиран от #37

  • 37 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Просветен илюминат":

    Той е паразит, защото никой не го е произвел съзнателно.
    - Той е много по-голям от всеки конкретен човек.
    - Има много по-голям енергиен резерв.
    - Има много повече съзнание от човека.


    1. Егрегорът – паразит, храни се от чужда енергия.
    2. Егрегорът като размер, като енергия, като енергиен резерв, като съзнание, като информация, е по-могъщ от човека.
    3. Населява Четвърто измерение, и екстрасенсите знаят добре, че в това измерение няма обичайните физически ограничения.
    4. Егрегорът е зависим от енергийното захранване.
    Пряко свързан с финансовата, сексуалната и други форми на енергия. В този смисъл егрегорите раздават благините, когато са се укрепили и около тях винаги има резерв от енергия. Където има егрегор, там има, и жени, и пари, така че добре се живее с егрегорите, само дето, сте зависимо то тях, при това като от паразити, всеки момент когато се поставя в опасност тяхното съществуване, те могат да ви пожертват. Случаят със Софиянски! Пример за изключително покритие на човек с егерегор.
    5. Егрегорът като енергийна основа живее в семантичното поле, в езика. В менталното измерение. Тоест егрегорът задиси от мисловните излъчвания, които в повечето случаи се извършват под формата на думи. Формули!

    Коментиран от #38

  • 38 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Просветен илюминат":

    Егрегорът като енергийна основа живее в семантичното поле, в езика. В менталното измерение. Тоест егрегорът задиси от мисловните излъчвания, които в повечето случаи се извършват под формата на думи. Формули!
    6. Егрегори, които имат личностна конфигурация, партийна конфигурация, семейна конфигурация. (обагрени с негативен аспект) - егрегор на компартията, егрегор на нацизма.
    7. Егрегори, които имат социална, обществено значима ориентация. Егрегор на държавата, егрегор на християнството, егрегор на българщината.
    8. Оперативни положителни егрегори, в резултат на нуждата да се помогне на социума.

    Коментиран от #40

  • 39 Ярост

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕС Натовец":

    Смешници. Те една аутопсия не направиха, но виждате ли така са изследвали, така са изучили тоя вирус, че вече знаят механизмите му на мутации и вариации - абсолютен нон сенс, иначе вируса продължава да е все така нов и все така непознат.
  • 40 Тоест

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Просветен илюминат":

    Тоест, много опростено, "егрегор" е артефакт на "кошерен разум", "колективен разум" и подобни концепции, приложени спрямо човека?

    Коментиран от #43

  • 41 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Лудница":

    Чувал ли си някой как казва,еди кой си ми вдигна кръвното?
    Може ли някой да ми вдигне кръвното освен аз с моите негативни емоции които изпитвам от начина по който реагирам емоционално на действията на другият?
    Е,в този ред на мисли лекарства за високо кръвно променят ли моето емоционално възприятие на подобни дразнители да ги нарека и могат ли да ме излекуват или аз ако спра да реагирам по същия начин на подобни неща няма да вдигам кръвно?
    Кой е доктора тук и лекарството?
    Осъзнаване и промяна.
    Доктора тук няма какво да ми лекува и да изписва лекарства.
    Схвана ли сега схемата какво води до болестите и какво е лекарството?
  • 42 1930

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Просветен илюминат":

    18 Април 1930-а година. 18:30.

    Историческа новинарска емисия. Нищо подобно не се е случвало, вече почти век.

    Говорителят на Би Би Си съобщава:

    "Днес е Добрият Петък. Новини няма."

    “Good evening. Today is Good Friday. There is no news”.
  • 43 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Тоест":

    Да,така е.
    Защо през историята на нашето съществуване има само конфликти?
    Войни,кризи и подобни пандемии?
    Всичко в Матрицата е наобратно на природата.
    Няма по-голяма тъпотия в това,че някакъв вирус се появява на някакви периоди и почва да тормози човечеството.
    От години по медиите започват да предупреждават как се задавал някакъв вирус.
    Е и на базата на какви научни изследвания и методи става това след като няма изолиран вирус и я природата всичко е перфектно.
    Там където не живеят хора живота спрял ли заради вируси?
  • 44 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Къде се крие разковничето за да сме свидетели на всичко това в този материален свят?
    Човек се учи как да прави нещо за някой,т.е. да се жертва за държавата защото така е общоприето и след като той пренебрегва себе си,то и държавата му отвръща със същото.Политиците просто отразяват всичко това и народа като жертва недоволства от тях,но проблема не е в политиците.
    Иска ли някой да се натоварва от вас с чужди проблеми и да се опитва да ги разрешава?
    Докато не носи човек отговорност колкото и да критикува който и да е нищо няма да промени с това си поведение освен да затвърди ролята си на жертва,а докато е жертва продължава да си търси насилник.