21 Октомври, 2021 07:09 3 427 44

Столична болница може да затвори заради неваксиниран персонал

  • столична болница-
  • затвори-
  • неваксиниран персонал

Някои лекари са заявили готовност да не отидат на работа след въвеждането на това изискване

Столична болница може да затвори заради неваксиниран персонал - 1
Снимка: БГНЕС

Заради изискването за зелен сертификат на всички работещи в болници, директорът на столичната Пета градска болница заяви, че лечебното заведение ще функционира изключително трудно от днес, тъй като близо половината от медицинския и немедицинския персонал няма сложена ваксина. "Изпада нашата болница в невъзможност да функционира. Никой няма против зеления паспорт, но трябва да има някакво технологично време, някакъв гратисен период. По-голямата част от лекарите началници в отделенията изявиха становище, че са готови да излязат в платен или неплатен отпуск, след като са поставени така до стената", обясни пред БНТ д-р Борил Петров, директор на Пета МБАЛ София.

От болницата изтъкват още, че ако се стигне до тестване на неваксинирания персонал преди работа, това би затруднило спазването на графика.

Някои лекари са заявили готовност да не отидат на работа след въвеждането на това изискване.

Въвеждането на зелените сертификати от служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, чиято заповед влиза в сила в полунощ, предизвика няколко протеста в София.

В още редица градове в страната днес недоволни граждани излязоха на протест, допълват от dir.bg.

В Бургас противниците на "зелените" сертификати протестираха пред сградата на Регионалната здравна инспекция. В Стара Загора над сто души се събраха пред сградата на областната администрация и тръгнаха към местната РЗИ. Във Варна протестиращите бяха над 150 души пред мастното РЗИ.

В Плевен около 70 граждани излязоха на протест пак пред здравната инспекция. Във Велико Търново отново пред сградата на РЗИ се събраха около 30 души с плакати срещу заповедта на министър Кацаров.

Малобройни бяха присъстващите на протестите в Пловдив и Сливен - до 10 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДЕВ СА СПИЧА

    46 18 Отговор
    СЕРТИФИКАТИТЕ ША МИ БИЯТ ШУТА

    Коментиран от #7, #10

  • 2 Първи въпрос

    80 2 Отговор
    Защо преболедувалите не са приравнени с ваксинираните?

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Последния Софиянец

    106 3 Отговор
    И самите доктори не искат да се ваксинират,а принуждават нас.
  • 4 Всички

    43 5 Отговор
    Да ги затварят,затриха маса хора тия търгаши
  • 5 Селяк

    65 6 Отговор

    До коментар #2 от "Първи въпрос":

    Защото ваксините са на мода, минава им годностс и трябва да се използват, пари се е давало. Ако се приравнят, тогава ще се разбере, че голям процент от българите са го преболедували и ваксинационния интерес рязко ще намалее. Това разбира се е мое предположение, логика.

    Коментиран от #42

  • 6 Варненец

    93 5 Отговор
    Хайде сега, всички заедно да помислим, защо лекарите, които не са прости хора, не искат да се боднат? 80% от тях, не са боднати и отказват. Явно знаят нещо повече от нас. За мен това е достатъчно основание, да отказвам експерименталките.

    Коментиран от #28, #44

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мислещ

    49 3 Отговор
    О да. Сега тепърва ще видите какво са "препълнени" болници (Тоест такива празни откъм персонал). Но иначе са много загрижени за здравето ви. Толкова са фиксирани над идеята да ви "пазят", че са готови да ви откажат лечение (И работа) в името на здравето ви.

    Коментиран от #15

  • 9 гарантирано

    39 7 Отговор
    от некадърните министри на зеления чорап. Простотията почна при тиквата , а сега продължава при простия военен. Затриха страната , храната като цена хвърчи нагоре , бе идиоти , а сега оставихте болниците без лекари. Че то е ясно , че 80% нямат зелен сертификат , страната е пред агония. Боже какви иддиийъътс управляват страната.
  • 10 КОВИД ГЕНОЦИД

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "РАДЕВ СА СПИЧА":

    Звучи "логично" да затваряме болници, защото имаме прекалено малко медици и са претоварени... Хм?
  • 11 Аз мисля,

    42 2 Отговор

    До коментар #2 от "Първи въпрос":

    че зорът на всички да им вкарат от тази непозната субстанция. Тъй като не могат да дадат отговор защи ваксаните са за предпочитане пред преболедувалите, затова хората нямат доверие.
  • 12 Мислещ

    29 7 Отговор
    Взето от нета:
    Юлия Михайлова
    17 ч ·
    Моля всички, които се информират не от лекуващите лекари в Ковид отделенията, а от медиите ......нека да заповядат, като доброволци в Ковид отделението на Пирогов - да преброим заедно ваксинираните!!!!!
    Болните, които в момента съставят над 70% от пациентите, които също са според лекарите са почти невъзможни за излекуване!
    Тялото им е получило двойна доза от най-лошото, което вируса предлага. Пита ли се някой защо тестовете за антитела не се приемат, като валидно доказателство? Евтини, бързи и достъпни - в тях бизнес няма, а са най-сигурен начин за доказване на преболедуване е безопасност за разлика от даващите уклончиви резултати PCRи. И моля наричащите "идиоти" всички тези хора, които биха искали да получат в тялото си препарат, за който някой конкретно да носи отговорност под всичките й форми (юридическа, морална, медицинска....)да преустановят говоренето с менторски тон и отново да заповядат в горепосоченото лечебно заведение, където могат да видят пораженията от въпросния медикамент. Дважди идиот приемам да бъда и така да ме наричат, ако здравето ми е цената за това. Много е важно е да се отбележи, че "ваксинирах се и нищо ми няма" сега, не значи задължително същото и в бъдеще. Това е точно причината "в старото нормално" регламентирания срок за одобрение на ваксини да е 10 години. В момента, в основното Ковид отделение на Пирогов драги хора ви лекува изцяло неваксиниран персонал(извинете - 1 изключение с м

    Коментиран от #16, #40

  • 13 123

    33 2 Отговор
    Целта на Сатанистите е хората да измират. Няма значение дали от ваксина, болести или глад.
  • 14 Mен

    23 4 Отговор
    Хората са си в правото като ни задължават с тия глупости... да видим сега ваксинираните кой ще им лекува задниците .. нали това искахте да сте само вие превилигировните..
  • 15 Не, не

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Мислещ":

    в името на здравето, а в името на ваксините.
  • 16 Мислещ

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мислещ":

    1 изключение с много усложнения), който се стреми да докаже (както лекарите от него се самозаразиха, за да се научат как да лекуват от тази болест и пациентите си оптимално) защото, те знаят ме имунитета при боледуване е най-траен, стабилен и безопасен за околните. Тези хора всеки ден се срещат с болестта, а от момента на срещата им и преболедуването на вируса са минали много повече от 6 месеца, като повторно заразил се до момента няма нито един!
    Можем само да завидим на живелите по времето на Черната смърт в Европа за липсата на телефон и телевизор, от който да разберат, че трябва да измрат, и да се затрият и от който да се информират за още по-страшния вирус от бъдещето, от който може и да не ти капят месата, но на мен ми окапа търпението, и които се лекува с "магическа вода", която не те пази, или лекува реално, но щом духът от голямата светеща кутия казва, че помага и намалява бройките представи си по цял свят,(същия тоз свят дето ще решава еко кризи с електромобили и куп други "изобретения" за чиито батерии никой не мисли до колко по-големи еко катастрофи ще доведат) значи тъй ще да е! Бъдете здрави и не се поддавайте на нечии опити да разединяват и без това не толкова сплотения ни народ 🙂
    ПП: Ако още има останали наразбрали, в което се съмнявам........моята леля работи точно с тези пациенти. И именно ..... проучих и бях готова да се ваксинирам с всички нужни ваксини при пътуването си в тропическа държава (туй за ваксър/антиваксър активистите)
    Л.

    Коментиран от #19, #26, #43

  • 17 НЕЧОВЕШКА СМРАД СЕ НОСИ ОТ...

    16 2 Отговор
    ЗЕЛЕНИТЕ СМРАДЛИВИ.."СЕРТИФИКАТИ" НА...ФАТМАЦИТЕ!.... ОСМЪРДЕХТЕ СОФЕТО НА..УМРЕЛИ КАТЕРИЧОЦИ
  • 18 Радев

    21 4 Отговор
    Радев, ще умират хора заради теб.
  • 19 Нещо се оплете

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мислещ":

    Но те разбрах, не е оферта.
  • 20 Селяк

    39 2 Отговор
    Да поискаш медици да са със зелен сертификат за да работят и да им дадеш 2 дена да го направят при положение, че ваксините като цяло
    без една марка са нужни две пробождания в рамките на 3-4 седмици интервал е безумие - това е едното необмислено решение. Да натискаш медицински персонал да се боде в пика на вълна където болниците са препълнени, като си мислиш, че така всички ще клекнат и магически ще се ваксинират - още едно необмислено решение. Да откажеш да признаеш тестовете за наличие на антитела за издаване на сертификат - още едно необмислено решение.искане на зелен сертификат при 20% ваксинирани с цел натиск още повече да се ваксинират - още едно безумно необмислено решение. Това служебно правителство получава награда за най-слабоумното в историята на България! А народа спи. Не съм изненадан, и преди съм го писал: щом българина оцеля 500г под турско, значи може още да търпи безумия, управляващите го знаят и за това си правят каквото си искат.
  • 21 Гошо

    4 3 Отговор
    Нормално да затварят ,след като немогат да продават сертификати..няма далавера..
    А и от Ковид може да умре човек много.лесно..

    .
  • 22 Емо

    10 5 Отговор
    Герберасти кво сега - свалихте ли Правителството или още го сваляте?Лоения крадец оседла ли вече белия кон или ще се върне на раирано магаре?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Щерю

    11 3 Отговор
    Не болницата,затворете фатмака и толупа за да миряса държавата
  • 25 Спасчо

    7 0 Отговор
    О няма да е само Столична !
  • 26 Селяк

    3 11 Отговор

    До коментар #16 от "Мислещ":

    Напротив - има повторно заразени. Има в семейството ми един който го прекара 2 пъти с доказан не ПСР ами антигенен и двата пъти беше много зле а вторият път го приеха в болница. Познавам лично и служители в болница които го караха и 3ти път, просто това не се афишира и не се казва никъде за да не се всява паника. Това, че вие лично не сте чули и не познавате някого не означава, че няма такива случаи. Спомням си, че в началото на вируса, когато още УЖ нямаше случаи в БГ, във ВМА имаше постъпили заразени и ги държаха изолирани бая време преди да кажат, че има регистрирани болни в БГ, и това го научих от близки работещи в болницата. Ето това е нашето правителство.
  • 27 Някой

    25 1 Отговор
    И правилно. Никой не трябвада ходи на работа за определен период от време. Да севиди, че без хората не става.
    По начина, по който действат правителствата в света, действа и италианската мафия. Казват му стимулация да се ваксинираш. Мафията стимулира хората да ѝ плаща рекет. Един и същи подход. Как после да не наречеш управляващите по света, включително и България, мафия?

    Коментиран от #36

  • 28 Пеям

    3 18 Отговор

    До коментар #6 от "Варненец":

    В Европа всички са ваксинирани.
  • 29 микимаус

    0 3 Отговор
    >>>>>>>>>Червени Боклуци
  • 30 Ичко

    15 1 Отговор
    щом са загрижени за мен защо не ми дадат безплатно кебапчета с пържени картофки а ме карат да си бия инжекция с изтекъл срок на годност.при това стояла не в фризер а
  • 31 Истина

    21 1 Отговор
    Как да им вярваме за ваксините На някои работни честа заведенив кина театри спортни срещи не може без зелен сертификат а за изборите може Ако това не лъжа само и само хората да се ваксинират здраве му кажете. Тогава които нямат зелен сертификат да не ходят да гласуват
  • 32 Некой си

    21 0 Отговор
    Някак много спонтанно и едновременно въвеждат зелени сертификати в страните с най-малко ваксинирани в Европа.
    Ама може и само така да ми се струва, де.
  • 33 Питанка

    10 1 Отговор
    Защо се преакцентира само и единствено върху "ваксините" като панацея срещу ковида, а не се информира широко за последните данни за ефикасността на наличното лекарство Бромхексин за успешната профилактика на ковида? Въпрос с понижена трудност.
  • 34 Бойкот

    24 1 Отговор
    Къде пиши в кодекса на труда че ако не си ваксениран нямаш право на труд Това е нарушение на човешките права Тога всички не ваксинарани да спрат да ходят на работа да видим кой ще им работи на тези БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА
  • 35 нннн

    22 1 Отговор
    Ваксинирането е доброволно и лекарите са в правото си да НЕ се ваксинрат. Стойчо Кацаров да върви да работи в болниците, които са пред затваряне заради него. Чудя се на Радев. Омръзна ми да бъде президент ли?
  • 36 Механик

    15 0 Отговор

    До коментар #27 от "Някой":

    Нормално е мафиотите да ползват мафиотски похвати. В случая са от еврейската мафия.
    Както казваш, начинът на борба с това робство е да откажем всякакви взаимодействия към държавата. Спираме работата, спираме да плащаме данъци и осигуровки, спираме да съдействаме на държавата. Тогава да видим как ще ни заповядват!
    Но едва ли ще стане. За целта се иска единство на болшинството, а в последните 30 и нещо години, по западняшки пример, всеки бе превърнат същество, което се бори за оцеляването си. Тоест всеки за себе си. И това също бе част от плана.
  • 37 Ха йа

    3 4 Отговор
    Р@дев Мунчов щял да ви лекува. С войнишка чорба.
  • 38 1122

    18 1 Отговор
    Брат ми е ваксинирани с 2 игли с файзер през лятото. В момента е с ковид и двойна пневмония в болница еврохоспитал пловдив.
  • 39 ЕВРО НЮЗ

    11 0 Отговор
    😁😁😁😁Преди да отидеш на работа си пътувал в обществен транспорт. За да влезеш да работиш да храниш семейството си обаче трябва да си чипиран
  • 40 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мислещ":

    Какво количество анти тела в нужно за предпазване от повторна инфекция? Какво всъщност правят анти телата? Как точно те се борят с вируса ? Могат ли да го засичат когато навлезе в клетката? Защо имам познати изкарали вируса преди 5 месеца се заразяват повторно като този път го карат по-зле спрямо първият? Ваксинта само анти тела ли образува или стимулира и обучава T клетките?
  • 41 Браво

    12 0 Отговор
    Браво!
    Браво за българските смели и достойни лекари, който се опълчват на геноцида!
    Само чрез тях може да започне промяната и освобождаването от бялото робство!
  • 42 Без име

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Селяк":

    И е много вярно!
  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мислещ":

    Дocтaтъчeн e eдин тeрмoвизoр нa служебния вхoд, кoйтo дa мeри тeмпeрaтурaтa нa медиците, вcичкo другo e излишнa бюрoкрaция и прeливaнe oт "пуcтo в прaзнo"....aмa бизнecът нa "вaкcaджиитe" щe cпрe.........
  • 44 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Варненец":

    ..........всеки внимавал в часовете по биология е наясно с грозната измама с тъй наречената "Coronavirus Vaccine"!!!