3 Ноември, 2021 10:22 2 241 36

Няма желаещи да се ваксинират във Враца

  • коронавирус-
  • враца-
  • ваксина

Закриха ваксинационния пункт пред болницата

Няма желаещи да се ваксинират във Враца - 1
Снимка: БГНЕС

Ваксинационният кабинет в болницата във Враца МБАЛ "Христо Ботев" спря работа. Причината е липса на желаещи да се имунизират, съобщи Нова ТВ.

Директорът на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев споделя, че се е стигнало до това решение заради много малкия брой желаещи да се ваксинират, а повечето желаещи дори са били медицински лица.

"Върнах служителите по отделенията, защото имаме нужда от тях. Има достатъчно места в близост, където хората да се имунизират. По всякакъв начин се опитваме да мотивираме, броят на ваксинираните колеги се удвои при нас", обясни той.

По думите му пунктовете пред трите големи супермаркета в града също не предизвикват голям интерес.

Ваксините от затворения пункт в болниците са върнати на РЗИ. Само 36 души са се ваксинирали в мобилните пунктове в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    82 12 Отговор
    Разбира се че няма. Това евтино СЗО кино може да минава пред задоволения западняк, но гладният българин не се лови на празна кукичка.

    Коментиран от #16

  • 2 РАДЕВ СА СПИЧА

    13 39 Отговор
    ТУК СЪМ ПАК.... КАТО НЯМА ЖЕЛАЕЩИ...ЗАТВАРЯЙТЕ...НЯМА ДА МРЕМ ВСИЧКИ ЗАРАДИ ВАС...СТАНАХМЕ КОВИИДИОТИТЕ НА СВЕТА...
  • 3 Истината

    45 0 Отговор
    Кунчев и Фандъкова къде са?

    Коментиран от #25

  • 4 така де

    62 1 Отговор
    Във Враца "ваксина" не каца!
  • 5 гхшгх

    6 48 Отговор
    Враца е мерилото за интелектуалност на българина. А да , и село Градец преди да умре родилката от Ковид.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЕС ОТВАРЯ...РАДЕВ НИ ЗАТВАРЯ...

    3 35 Отговор
    КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА СЕ ВАКСАТЕ...ТОВА ВИ ЧАКА....

    Коментиран от #13

  • 8 Фарс

    32 3 Отговор

    До коментар #5 от "гхшгх":

    Не мога да те съжалявам, защото си твърде глупав. Най-малкото не правиш разлика между интелектуалност и интелигентност. За теб това са просто научени думи. Даже си позволяваш да правиш внушения и пропаганда от свежи псевдо новини.

    Коментиран от #26

  • 9 ЕВРО НЮЗ

    37 1 Отговор
    ЗА ВСИЧКИ ВРАЧАНИ 🌷💝🌷💝🌷💝🌷💝🎂💝
  • 10 Последния Софиянец

    38 2 Отговор
    Не им се мре.
  • 11 Бойкот

    53 3 Отговор
    Съвсем правилно решение, лекарите трябва да лекуват, а не да служат на тъпа пропаганда, а хората да мрат от какво ли не без лекарски грижи.
    По отношение на цифрите на заразените - истински са само тестваните. Останалите се докладват от ОПЛ като остри респираторни системи към РЗИ и понеже другите болести са забранени после ги добавят към болните от ковид. А сами се сещате, че сега е сезонът на гриповете.
    Истинската ковид картина ще стане ясна с масово тестване, каквото у нас никога не се е правело. Затова и днес правим 10000 теста и отчитаме 500 заразени, утре правим 20000 и отчитаме 1000, а медиите тръбят, че случаите се увеличили. А процентът е същият. И те затова никой вече не вярва ни на медии, ни на експерти.
    Грантовете отиват нахалост. Властта става все по нелегитимна.
    Използвайте тактиката на Ганди - бойкот и неподчинение. Нямат ресурс да накажат всички ни. Ние имаме ресурс да ги изметем. Ама спим.
  • 12 хдфх

    30 3 Отговор
    такива новини трябва да има по-често факти.
  • 13 Геро

    35 3 Отговор

    До коментар #7 от "ЕС ОТВАРЯ...РАДЕВ НИ ЗАТВАРЯ...":

    Кой отваря бе я си извади главата от задника. Цяла западна Европа затяга мерките и милиони излизат на протест. Ваксината се оказа инкубатор за още по-сериозна зараза. Държави със същия брой население като нас и 70-80% ваксинирани правят по 4-6000 заразени на ден. Сами си направете сметката, достатъчно лесна е и за необразовани.
  • 14 Абе

    18 3 Отговор
    Няма изобщо да не учуди,ако след време тръгнат по къщите на хората да ги ваксинират.Ще ги издирват по ЕГН -то кой не се е боднал.Гърците започнаха вече да го правят.Гледат в системата ,който няма ваксина му пускат съобщения на телефония номер.Между другото от събота Мицотакито въвежда нови мерки за неваксинираните.Спира им тотално социалния живот.Ще имат достъп само до аптеки,фурни и супермаркети.За останалото не.Дори и със тест няма да бъдат допускани на закрити и открити пространства.
  • 15 УжАсен

    21 2 Отговор
    Българи! Сънародници! Идват ужасни времена след нова година. Жилищата ще поевтинеят тройно, гражданите няма да могат да изплащат ипотечните си кредити. Българи, ако имате свободно жилище продавайте на момента, теглене ако имате спестявания от банките и не купувайте коли дaраци на 11-12 години за 10-12 х.лв.След година няма да струват нищо. Проф.Петров също предупреждава а той е бивш съветник на шефката на СБ Кристин Лангард - Икономистът проф. Петров: Иде криза по-злокобна от 2008 г, а скоро ще гръмне... ВИДЕО

    Цените на жилищата са тройно надценени, това означава, че ще изпаднем в тежка икономическа ситуация, но ще има и рискове от закъсали банки или дори фалити, предупреди Красимир Петров
    "Ние не можем да увеличим пенсии и заплати, без да увеличим производителността, а през последните години реално затворихме икономиката. Имаме предпоставки за повторение на финансовата криза от 2008 г., но в далеч по-злокобен вариант - с висока безработица, тежка инфлация.
    "Вероятно ще гръмне жилищният балон, който се надува в последните 3-4 години. Цените на жилищата са тройно надценени, това означава, че ще изпаднем в тежка икономическа ситуация, но ще има и рискове от закъсали банки или дори фалити. Спестяванията не растат, а падат. Това че се увеличават депозитите, е следствие на повечето кредити, давани от банките. Когато банката даде ипотечен кредит, той влиза по сметка на кредитополучателя и оттам към продавача", заяви проф. Петров.

    Коментиран от #20

  • 16 Да живее

    33 3 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Враца знае, какво и е завещал Великанът Христо Ботьовъ, а то е, че:
    "Чомагите и байонетите показаха, че законът е напечатан само за робовете и ние имаме пълно право да кажем заедно с Прудона, че сяко едно правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството."!
    Някога, ено време през 1986 г. властите първо ни казваха, че не е грамнала централата в Чернобил, после същите тия власти казваха, че е гръмнала, но няма страшно от радиация, смело да излезем и да покажем, че не ни е страх, после ни наваля един хубав радиационен дъждец, и после виновни нямаше. Е няма разлика във властите и тия са като ония и понеже Враца знае, че даже да има нещо, накрая ще бъде - няма нищо, и никой не носи никаква отговорност за нищо за това Враца не вярва на лъжи, на кандърми и на сълзи. Значи 30 г. не им пукаше на властите, че Враца северозапада, че умира и изчезва, сега внезапно са се загрижили за нея. Абе що не си заврете скапаната загриженост право в ... тъмното и топлото си място и не ни оставите да мира и на спокойствие.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    25 1 Отговор
    ВРАЦА ПОБЕДА!
  • 19 Корона глад

    22 1 Отговор
    Някои да ми отговори на тия въпроси с НЕ и отивам да се боцкам.1 бяхме ли първи по смъртност преди ковида. 2 бяхмели първи оо инсулти и сърдечно съдови заболявания в европа? 3 Нашите управници и лекаривинаги ли се грижиха така добре за здравето ни?

    Коментиран от #21

  • 20 Той Петров

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "УжАсен":

    си ги говори тия от поне 10 години.
    А ти, като си продадеш жилището и си изтеглиш парите от банката, какво ще ги правиш тия пари?
  • 21 плевен

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Корона глад":

    Що трябва да ме е грижа дали ще се боцкаш?
    Остава да поискаш и боза да те почерпя.

    Коментиран от #35

  • 22 Рейгън

    6 10 Отговор
    Бедността е най-доброто наказание за простотията на един народ!
  • 23 ваксър фанатик

    11 1 Отговор
    150 – 200 гр. гроздова със салата върше повече работа от тези псевдо ваксини. Бистрената доза 100 гр. защитава на 100% но редовно вземана.
  • 24 естествено

    15 1 Отговор
    Естествено, че няма да има. Някакъв анализатор във фондация на Сорос по въпросите на "демокрацията", ни обяснява, че трябва да се ваксинираме задължително с по пет дози. В същото време лекарите бягат от ваксината като от чума. Е, на кой да вярва народът - все пак не сме толкова прости.

    Коментиран от #27

  • 25 Реалност

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Кунчев е в интензивното на ВМА, а Фандъка щъка заразена по улиците на София със сертификат в ръка.
  • 26 tghr

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Фарс":

    Не съм особено глупав IQ 137, две висши медицински образования плюс специалност.
  • 27 rtghtr

    3 11 Отговор

    До коментар #24 от "естествено":

    Кои лекари бягат от ваксината ? В нашето ДКЦ има един лекар неваксиниран , няма неваксинирани сестри. Лекарите са най-ваксинираната гилдия в българия . Всички сте по-умни и знаещи..

    Коментиран от #30

  • 28 Коко

    9 1 Отговор
    Браво врачани гнездо на орли.

    Коментиран от #29

  • 29 Значи

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Коко":

    затова във Враца гарга не каца ...
  • 30 пррл

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "rtghtr":

    Ако не бъркам много, лекарите в България са ваксинирани на 70 %. Това е срамно нисък процент. Все пак и вие сте с български манталитет. Така че, раздавай го по- скромно.
  • 31 Абе

    0 1 Отговор
    И в Люлин също бе
  • 32 некой си

    1 2 Отговор
    ДАВАШ 200 ЛЕВА И СИ РЕШАВАШ ПРОБЛЕМА.
  • 33 копи пейст

    3 3 Отговор
    дeбили дa нe чeтaт!
    НAУЧEН УЖAC: Прoтeинът oт вaкcини влизa в клeтъчнитe ядрa, пoтиcкa двигaтeля зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa чoвeшкoтo тялo, щe oтприщи eкcплoзия oт рaк, имунoдeфицит, aвтoимунни нaрушeния и уcкoрeнo cтaрeeнe
    Тoвa oткритиe мoжe дa бъдe oпиcaнo caмo кaтo иcтинcки „ужac“ в нeгoвитe пocлeдици. Зaшeмeтявaщo нoвo изcлeдвaнe, публикувaнo в Virusеs, чacт oт издaниeтo SАRS-СоV-2 Hоst Сеll Intеrасtiоns нa MDPI (Оpеn Ассеss Jоurnаls) рaзкривa, чe вaкcиннитe шипoвe прoтeини нaвлизaт в клeтъчнитe ядрa и причинявaт хaoc върху мeхaнизмa зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa клeткитe, кaтo пoтиcкaт възcтaнoвявaнeтo нa ДНК c тoлкoвa мнoгo кaтo 90%.

    Изcлeдoвaтeлcкaтa cтaтия e oзaглaвeнa „SАRS–СоV–2 Spikе уврeждa възcтaнoвявaнeтo нa уврeждaнe нa ДНК и инхибирa V(D)J рeкoмбинaциятa In Vitrо“ и e aвтoр нa Джиaнг и Я-Фaнг Мeй oт кaтeдрaтa пo мoлeкулярни биoлoгични нaуки, Thе Wеnnеr– Grеn Institutе, Stосkhоlm Univеrsity, SЕ-10691 Stосkhоlm, Swеdеn, и кaтeдрaтa пo клиничнa микрoбиoлoгия, вируcoлoгия, Umеå Univеrsity, SЕ-90185 Umеå, Швeция

    Коментиран от #34

  • 34 ФЕЙК НЮЗ

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "копи пейст":

    Статията е за ВИРУСА, а не за ваксината.
  • 35 Ами ...

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "плевен":

    Разгеле. Един ваксър схвана, че не трябва да се меси в живота на другите. Поздравления. 😀

    Коментиран от #36

  • 36 Ами

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ами ...":

    ти що се месиш?