Last news in Fakti

26 Декември, 2021 08:56 3 267 103

Д-р Колчаков: Българинът разбира от моркова и тоягата

  • иван колчаков-
  • българин-
  • морков-
  • тояга

Добре е хора с придружаващи заболявания да се ваксинират, апелира медикът 

Д-р Колчаков: Българинът разбира от моркова и тоягата - 1
Снимка: БГНЕС

Ключовата дума за справяне с пандемията от коронавирус е доверие – доверие в компетентните лекари и компетентните институции. Възрастните хора с придружаващи заболявания е добре да се ваксинират. Това каза в интервю за БГНЕС доктор Иван Колчаков, анестезиолог в УМБАЛ „Софиямед“.
„Факт е, че сме държавата член на ЕС, която е с най-малък процент ваксинирано население и с най-висока смъртност. Разбира се, имат значение и действията на държавните институции, когато бе въведен зеленият сертификат имахме по 20 000 – 30 000 ваксинирани на ден. Това показва, че българинът разбира от моркова и тоягата. Има така да се каже, мегдан за мерки, които са допустими. Демокрацията не е свободия“, каза известният анестезиолог. Той даде интересни сравнение от световната практика.
„Виждаме какво прави американската демокрация, например. Тя каза всички, които са в Министерството на отбраната трябва да са ваксинирани. Австрия каза локдаун. Ние нищо от това не сме въвели, а не мога да кажа, че сме по-демократични. Примата на живота е здравето“, подчерта известният анестезиолог. Той е категоричен, че само лекари, които са компетентни, трябва да се изказват по темата с пандемията от COVID-19. „Илюзия е да се смята, че хората, които не са компетентни трябва да добият информираност за да получат доверие. Доверието се получава като се довериш на тези, които разбират. 90% от лекарите не разбират от тази материя, защото не е тяхната специалност. Казвал съм го и друг път, като си счупиш крака не ходиш на очен лекар. Тук има тясна специализация. Имаме вирусолози, имунолози. Къде се лекуват най-тежките форми на COVID-19? В интензивни отделения, в реанимация, т. е. колегите, които имат специалност като мен сме последната преграда преди смъртта“, заяви Колчаков. Ние обръщаме прекалено много внимание на вредите, а пропускаме ползите. „Българите правят парадоксален избор. Когато стана известно, че има тромбозиране от ваксините, нашите колеги от западните страни направиха проучвания. Те вече знаят, че има от 3 до 5 случая на един милион ваксинирани. Това означава, че в България на около 7 млн. население биха получили тромбозиране 35 човека. Хората у нас не виждат 30 000 починали от COVID пандемията, а виждат някакви усложнения. Ето това е некомпетентен избор. Избираш преодоляването на някакъв малък риск, а не виждаш смъртта пред очите си. От тази гледна точка възловото нещо, пак казвам, е доверието. Има голямо значение, държавата, институциите. Доверието в компетентните лекари и компетентните институции, които управляват пандемията“, каза докторът.
Добре е хора с придружаващи заболявания да се ваксинират. „От доста време сме отбелязали, че високата смъртност касае хората с придружаващи заболявания и възраст над 70 години. От тази гледна точка е логично да кажем, че високата смъртност е и резултат от общото състояние на нацията, което не е добро. Съчетаването на COVID-19 със сериозни придружаващи хронични заболявания даде този печален рекорд. Още веднъж да кажем, че не само, че няма риск от ваксините за хора с придружаващи хронични заболявания, а напротив, горещо препоръчително е такива хора да се ваксинират. Баща ми, например, който е с тежко сърдечно заболяване се ваксинира, както и майка ми, която е от 20 години диабетик, също се ваксинира и нямат никакви проблеми“, подчерта д-р Колчаков Докторът отправи послание за наближаващата Нова година. „Както традиционно се казва, да си пожелаем здраве и дълъг живот в състояние на здраве. Имаме ново управление от млади хора, досега не сме имали толкова млад Парламент. Аз съм бил два пъти в Народното събрание. Младостта е обнадеждаваща, но не е гаранция за успех. Има две неща, които са важни. Когато си млад, народът казва, че морето е до колене, хоризонтът е много широк пред теб. Никога не трябва да забравят, че поколенията преди тях са създали всичко, което имаме на този свят. Мъдрите хора казват, че, ако виждам много надалече, то е, защото съм стъпил на раменете на гиганти, които са били преди мен. В България и в сферата на здравеопазването, и в сферата на демокрацията са направени решителни стъпки. Това не трябва да се пренебрегва, трябва да се надгражда, затова ние сме готови не да се бъркаме в плановете на новите генерации, а да им помагаме да решават задачите, като им посочваме какво сме направили“, заяви д-р Колчаков.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    226 4 Отговор
    На търговци с бели престилки отдавна не вярвам и между другото да внимава с моркова и тоягата за да не заиграе по гърбовете им.
  • 2 Поклон

    11 197 Отговор
    Пред този мъдър човек

    Коментиран от #22

  • 3 Щом

    153 3 Отговор
    баща ти и майка ти са се ваксинирали , дай всички наред ? Те ли са летвата , бе докторе ?
  • 4 Албена

    154 7 Отговор
    Във фирмата ни работи един за който знаем, че редовно ходеше да си продава семето за допълнителни доходи. Ваксинира се, и когато отиде да си я продаде отново остана потресен-не му платиха нищо защото вече бе стерилен. Колко хора след ваксинация ще си направят пълни изследвания да проверят своето здраве? Процента за това е нулев.

    Коментиран от #7, #34, #51

  • 5 От магаре

    120 4 Отговор
    "акъл" не искам.
  • 6 Трол

    133 3 Отговор
    Само този не беше се обяснявал .....
  • 7 Албенче

    9 88 Отговор

    До коментар #4 от "Албена":

    Не се тревожи толкова Все ще се намери някой друг да те осемени

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Албенче

    6 87 Отговор
    Не се тревожи толкова Все ще се намери някой друг да те осемени
  • 10 чекмедже 2

    139 3 Отговор
    анестезиолог...Колчаков..смята че е компетентен за Ковид...в същото време пише че 90% от докторите не разбират от материята..тогава защо давате акъл..не сте нито вирусолог нито сте близо до хора които могат да се изкажат по темата.
  • 11 По Ботев

    94 2 Отговор
    Свестните у нас наричат луди
  • 12 Майна

    124 4 Отговор
    Докторе, недей да говориш и ти празни приказки , че трябва да ни се ,,РАЗЯСНИ,,..Има видео ,в което на форума на ГЛОБАЛИСТИЧНИЯ ЕЛИТ директно си казват, че не им трябват МИСЛЕЩИ ХОРА, защото директно питат , че тогава как ще ни УПРАВЛЯВАТ!!! ТРЯБВАЛО ИМ ,,СЛУЖЕБНИ ХОРА,,... ХА, ТЕЗИ ЯВНО РЕШИХА , ЧЕ СА ГОСПОДАРИ , А НИЕ РОБИ....САМО,ЧЕ НЕ ВСИЧКИ СМЕ ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ СМЕ ХОРА!
  • 13 Да да

    84 2 Отговор
    Запомнете ги добре,ще дойде Пей Дей.
  • 14 Човек от щаба

    79 4 Отговор
    Значи с две думи: трябва да имате доверие, доверие, доверие трябва да имате в информираните медици да имате доверие, доверие, доверие. А информираните медици са 10 %, които имат доверие, доверие, доверие във ваксините. А останали 90 % от медиците са неинформирани и в тях не трябва да имаме доверие, доверие. Вие защо не се доверявате на информираните медици бе хора? Толкова са информирани, че явно не знаят какво се случва с хората, които имаха доверие и го загубиха по трудния начин.
  • 15 Анонимен

    112 4 Отговор
    Този трябва да бъде съден за обида към българския народ.
  • 16 Любопитен

    19 71 Отговор
    По стечение на обстоятелствата научих за доста мои колеги и познати и дори роднини които са се сдобили с фалшиви сертификати
    Никой не може да ме убеди че процентът на заболелите и починали ваксинирани е толкова голям. Убеден съм че почти всички от тях са с купени сертификати
  • 17 Осеменителя

    55 2 Отговор

    До коментар #7 от "Албенче":

    Ти май като четеш не разбираш. Много хора могат да я осемянят, но въпроса е дали ще зачене
  • 18 Ахам

    87 3 Отговор
    Море сопо неокастрена! Отдавна заслужавате тоягите и ще си ги получите продажни докторЯ!
  • 19 Behemoth

    7 108 Отговор
    Най тъпото племе в Европа и не само...обидно прост и елементарен народ!

    Коментиран от #29, #65

  • 20 Долно е

    76 3 Отговор
    Много долно е да кажеш, че 35 човека в Бг трябвало да се жертват! Та ужким да бъдели спасени 30 000?! Дали наистина при това биха били спасени и 30 само не е сигурно! Ясно е само че са много приказки с малко смисъл! Ако един от тези жертваните е негов син, брат или сестра, какво би казал тоя уж "специалист" - всъщност анестезиолог - а не инфекционист!

    Коментиран от #32

  • 21 Румен

    71 2 Отговор
    Анестезиолог и имунолог са различни специалности.
    Вие за какво съветвате тогава
  • 22 Антимаймуна

    4 78 Отговор

    До коментар #2 от "Поклон":

    Един вменяем сред 7 милиона мсймуни

    Коментиран от #33

  • 23 no name no face no number

    74 2 Отговор
    То и медиците така,но май по разбирате от тоягата :)))) Съмнителни препарати ще ми пробутва ами ваксинирай си се и си трай,всеки има глава на раменете си да си преценява сам и без това медиците сте силно безполезни както и ваксината. От как сме в демокрацията нещо съсипахте това здравеопазване,а какво беше то само, но останаха само добри спомени

    Коментиран от #80

  • 24 Пеперуда

    71 3 Отговор
    Хубави думи, смислени (въпреки че някои от "компетентните доктори" и мисъл не могат да извадят). Обаче делата гледайте, те показват съвсем друго. А доверието не се полага. То се печели с това което правиш. Не можеш да имаш доверие на шайка с бели престилки, като гледаш какви ги вършат. А за моркова и тоягата - българина разбира и от много други неща и се оказа доста добре ориентиран всъщност.
  • 25 гост

    76 3 Отговор
    Истинските лекари , не си носят стетоскопа / слушалката / на врата , за да ги видят пациентите , дофторе .И ти го знаеш по-добре от мен .От зелена тиква , семе не ща - казваше баба ми !
  • 26 ИВАН

    72 3 Отговор
    На масови убийци като тоя, изобщо не вярвам - вижте му морала, вижте му начина на мислене ...... с човешкото здраве и живот никой няма право да си играе и експериментира, ама процесите са започнали преди много години, самите "храни" в магазините - пълни с отровна химия, какво да очакваме от такова капиталистическо общество - всичко в името на печалба и пари, или всичко в името на човека и за човека
  • 27 petko

    74 3 Отговор
    д-р Колчаков приятел на д-р Москов двама оцветени в синьо мерзавци! Не го показвайте!
  • 28 провинциалист от провинция Тракия

    60 4 Отговор
    Само заради подзаглавието тоя е за затвора! Ваксинират се само ЗДРАВИ хора.
  • 29 Тъмен субект

    46 2 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    Нали и ти си от това племе. Ама понеже си от умните и красивите, хвани си багажа и беж при другите племена.
  • 30 карата

    6 66 Отговор
    Българинът разбира САМО от тоягата, ама МНОГО бавно.

    Коментиран от #67, #69

  • 31 Тикволандия

    44 2 Отговор
    Докато институциите не заработят както трябва и бг-то не заприлича на нормална европейска държава, всички "компетентни органи" могат да си заврат тоягите и морковите в ...

    Коментиран от #38

  • 32 Кантара

    60 3 Отговор

    До коментар #20 от "Долно е":

    Разправяше преди четири години, че у нас от грип умират годишно над, забележете, над 10 000 човека годишно! Сега за две години са (уж от/след кобит) 30 000 - тоест за година към 15 000. При това грип уж нямаше, всичко беше кобит... Та искам да попитам, защо не врещяха до преди три-четири години за смъртността след грип, която всъщност се оказва съизмерима с тази от/ с кобит!
  • 33 no name no face no number

    44 3 Отговор

    До коментар #22 от "Антимаймуна":

    Хе хе хе големият умник той, като не ти изнася вдигай гащи и заминавай при големите "човеци" на запад
  • 34 Тръмб

    35 4 Отговор

    До коментар #4 от "Албена":

    Евреите се ваксинираха на 100% с най-отровната ваксина преди повечр от година. Как е там с раждаемостта?

    Коментиран от #44

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 тоя

    35 2 Отговор
    шму нъвра слушалките знай къде
  • 37 Този, като го видя пал в Пазарджик

    39 3 Отговор
    Ще яде и моркова и тоягата....
  • 38 Баш софиянец

    36 3 Отговор

    До коментар #31 от "Тикволандия":

    То вече не съвсем ясно коя е нормална европейска държава.
  • 39 Мутата

    41 3 Отговор
    Поредния ГЪЗ
  • 40 А ве

    40 3 Отговор
    Как така един политик не умря от ковид
  • 41 Смех

    43 2 Отговор
    Пак анистезиолози дават акъл.. в качвството си на опойкаджия ли се изксзваш бе каун... фашаги платени..
  • 42 Механик

    49 2 Отговор
    Значи тоя шаман иска да му имаме ДОВЕРИЕ и намеква, че ако не се появи такова ще вземе ТОЯГАТА?! От къде ги избирате такива неадекватници, бе?!
  • 43 Един друг твой колега,дофторе

    56 1 Отговор
    анестезиолог от Варна е на противоположно мнение,поради факта,че неговата майка лежа в интензивното поради тромбози предизвикали микроинфаркти приета на същия ден след втората доза на пфайзера!!Така че,дофторе всеки си гледа от неговата камбанария!
  • 44 КОКО

    34 1 Отговор

    До коментар #34 от "Тръмб":

    Добре е ДА НЕ ВЯРВАШ СЛЯПО!
    Особенно на евреи! !
  • 45 Порно

    37 2 Отговор
    Как да вярваш на докторята , дето могат само да вземат пари , за работа, която не свършват. От две години ни "лекуват" по телефона. Ако имаш късмет да го вдигнат.
  • 46 Вонбон

    13 2 Отговор
    А ти от какво разбираш а
  • 47 селтак

    20 2 Отговор
    Айде и тоа капацитет се включи в играта! Бок..... неземен! И за тебе се отнаса същото иначе немаше да се изтъпаниш тука!
  • 48 Дилдо

    22 2 Отговор
    Айде, един ден не ни занимавахте с Ковид и пак се почна истерията
  • 49 Потресен

    39 2 Отговор
    Докторе, докторе!!!
    Вие сте търговци, а не лекари и ни пробутвате нещо, което не е ваксина.
    Живота си е мой и само Аз, мога да реша, какво ще правя с него, а не някакви търгаши на препарати!!!
    А за тоягата има Народна поговорка:
    "Който вади нож - от нож умира".
  • 50 ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ

    2 47 Отговор
    българина е най-простиоя в света !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #71, #97

  • 51 Опаа!

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "Албена":

    Как лъжеш само!
  • 52 Готи

    21 1 Отговор
    Ама кой ти иска мнението та се изказваш неподготвен!
  • 53 😷😷😷

    33 1 Отговор
    "Той е категоричен, че само лекари, които са компетентни, трябва да се изказват по темата с пандемията от COVID-19."!? Ми млъкни ве, млъкни! Аман от анестезиолози, лаборанти, математици и пр. досадни птици! Млъкни!

    Коментиран от #62

  • 54 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    31 1 Отговор
    "Д-р Колчаков: Българинът разбира от моркова и тоягата" - да не забравяме, че пропагандаторите на инжекциите също са българи. Да не получат те тоягата?
  • 55 айде

    38 1 Отговор
    Поредния желаещ да прилага тояги.
    Оставете хората на мира!
    Ако аз седна да ти продавам мухлясало сирене и започна с "моркова и тоягата" да те принуждавам да го купуваш, дали ще ти хареса?

    Едно стана ясно - докторята не разбират нито от право, нито от политика , нито от елементарна математика нито от пиар.
  • 56 аф еа

    20 1 Отговор
    ти ли ще им платиш ковчезите или ще им дадеш 75 лв
  • 57 Докторе

    29 0 Отговор
    ти моркова отдавна си го взел,сега ти трябва тоягата.
  • 58 От Варна

    32 0 Отговор
    Този е абсолютен некадърник! Дипломката на салатка и почвай да я папкаш!!! Ако не сме компетентни било безсмислица да търсим информация, а направо да се боцкаме?!?!? Ко каза, ко??
    Нарича усложненията, НЯКАКВИ СИ ОСЛУЖНЕНИЯ, защото те били малко на фона на жертвите на модерният вирус. Някакви си??? Пак да питам - КО?!?!?
  • 59 АВС

    15 0 Отговор
    А ти какъв си? Не си ли българин?
    Аман от генерали затвори....
  • 60 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    28 0 Отговор
    ВСЕКИ СЕ ОПИТВА ДА НИ НАКАРА ДА СЕ ВАКСАМЕ ,НО БЪЛГАРИНА ОБИЧА ДА ПРАВИ ОБРАТНОТО НА ТОВА,ТАКА ЧЕ РЕЗУЛТАТА НИ МОТИВИРА ДА НЕ СЕ БОЦКАМЕ И ТАЯ МИСИРИ ДА НЕ СЕ НАПЪВАТ,НЯМА СМИСЪЛ
  • 61 Изроди

    23 0 Отговор
    А вие докторите разбирате само от тояга ,защото се самозабравихте.
  • 62 издънка

    28 0 Отговор

    До коментар #53 от "😷😷😷":

    Той бил категоричен, че само еди кои си били имали право да изразяват мнение.
    1. Това означава хората безмълвно и безропотно дап риемат всичко - вкл. и медицински процедури по телата си.
    2. Това е и признание, че губят битката на аргументи. Да запушиш устата на опонента си е желание на победения в спора.
  • 63 От Варна

    37 0 Отговор
    И да добавя.. морков и тояга, а, още мерки, а? Т.е. нашите тела, пък с вашата воля??!?! Ние имаме изключителни права над телата си, лай.нарче!
  • 64 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    26 0 Отговор
    ТОЯ Е ЗА ГИПСОВО КОРИТО ПОНЕ 6 МЕСЕЦА
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 едно е ясно

    26 0 Отговор
    Който тояга вади, тояга получава.
    И още, който запушва истата на опонента си, не може впоследствие да се жалва, когато неговата уста бъде запушена.
    И накрая - стандарта на живот в пъти над официално генерирания доход е най-малкото данъчно престъпление.
  • 67 теб тоягата

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "карата":

    оправи ли те.Мисля че не
  • 68 Боклук !

    32 0 Отговор
    Тояга не , ама ако те срещна ще те запозная с тротоара !
  • 69 хммм

    21 0 Отговор

    До коментар #30 от "карата":

    Първо отидете и ваксайте цяла Африка поне дотолкова доколкото ние сме ваксани, после елате да ни пилите.
    И с тояги не плаши хората, да не получиш от същото лекарство на реципроичния принцип.
  • 70 Абе

    25 0 Отговор
    Тоя доктор да внимава много с употребата на българския език! За да не му заиграе тоягата и по неговия гръб!
  • 71 СмЕх

    17 1 Отговор

    До коментар #50 от "ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ":

    И ти си абсолютното доказателство за това!!!
  • 72 deo

    19 1 Отговор
    Платен идиот!
  • 73 Или накратко

    17 0 Отговор
    Да внимават мошениците с бели престилки да не заиграе по гърбовете им тоягата! Наглостта и беззаконията им започват да преминават границите на търпението на българина!
  • 74 браво бе

    22 0 Отговор
    Много хуманно, много лекарско, много състрадателно.
    "Моркова и тоягата" - това когато пред очите на някое добиче вържете морков, а в същото време му биете тояги по гърбината, за да влачи нещо което не му е по силите и желанията.
    Особеното в картинката е, че морковът си остава мираж пред очите, докато тоягата регулярно играе по гърбината и е напълно реалнба, а жертвата е окована за да не може да избяга.
    Само мили и хуманни хорица си мечтаят да прилагат този принцип на себеподобни.
  • 75 ttt

    8 0 Отговор
    Че кой в днешно време няма придружаоващи заболявания? Демек - сички под ножа..
  • 76 Така ли

    10 1 Отговор
    И каква е компетенцията по темата с пандемията на един анестезиолог, па макар и известен?
  • 77 Чепатия чеп

    13 0 Отговор
    Тоягата първо теб ще огрее
  • 78 Чепатия чеп

    14 0 Отговор
    С продажни идиоти стигнахме до тук!!!
  • 79 Rock

    18 0 Отговор
    Кое му дава правото да обижда собствения си народ този разбирач?
  • 80 Спомените

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "no name no face no number":

    за здравеопазването и спомените за образованието ...Ех, наистина здравеопазване, наистина образование. И не само, защото бяха безплатни. Бяха от висок клас. Българското образование беше на почит, а българските лекари имаха стремеж да научават нови неща, да се развиват и да израстват професионално. Сега не е така
  • 81 гост

    13 1 Отговор
    Благодарен съм на Факти ,че направи тази рубрика / здраве / така, че да я посещавам АЗ когато поискам, и да чета разни словоизлияния на някакви си ,,просветители" .
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    11 0 Отговор
    кой им дава на тия дипломи!?

    Коментиран от #99

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Студопор

    14 0 Отговор
    Избягах от България точно заради "кадърни" и "компетентни" медици като тебе. Много преди КОВИД. Именно хората с придружаващи заболявания са най-рискови що се отнася до ваксинация и то точно по време на епидемия, ама си взел едни пари да казваш обратното на това, което да те учили.
  • 86 Хайл

    16 0 Отговор
    То в тая болница не умряха ли много "болни" лекувани с кислород???? Тоя анестезиолог май ги е лекувал...ХОРА НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ,ПАЗЕТЕ САМИ ЖИВОТА СИ,НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА "ДОКТОРИ" КАТО ТОЗИ
  • 87 Хората

    16 0 Отговор
    В България хората с Ковид са третирани в болниците като животни! Никакво адекватно лечение! Липса на персонал и компетентност , на правилно лечение и грижа за пациентите, грешно поставяне на диагноза и контрол на лечението доведе до толкова много лични трагедии в болниците. Констатирани са над 10 самоубийства на Ковид болни от отделенията! Никой не разследва тези случаи. Никой не прави аутопсии. Никой не проведе нито един курс лятото за лечение на Ковид болни! Масово се изписваха антибиотици , кортикостероиди без правилна дозировка и без никаква диагностика! В България най-голямата причина за високата смъртност се крие в лошата болнична система!
  • 88 NikNay

    12 0 Отговор
    Докторе, проблема е че , "ваксината" или каквото е там е не ефективна и в движение се изпитва върху хората с надеждата да се постигне някакъв ефект ......
  • 89 Анонимен

    16 1 Отговор
    Престанете да говорите по инерция за тези "демокрации" . Нищо демократично няма в това да набоцкаш принудително населението си буквално като добитък ! С това приключи "западната демокрация " . Видяхме че е просто една фасада на авторитарен глобалистки режим в който на хората е отредена ролята на стадо - без право да се разпореждат дори със собствените си тела .
  • 90 Доверие

    12 1 Отговор
    Ключовата дума за справяне с пандемията от коронавирус е доверие – доверие в компетентните лекари и компетентните институции - казва Колчаков…
    Добре, ама какво да направим, като вие сами разрушихте доверието. Първо казвахте, че "ваксината" предпазва от заразяване и изгражда имунитет, после се извъртяхте, че може да се заразява, но не се стига до тежко прекарване, после се оказа, че имунитетът от "ваксината" трае няколко месеца и трябва повторно инжектиране и после Бустер и после...ново двайсет и се видя, че в страните с най-висок % имунизирани случаите не спадат, а се покачват и още и още. Доверие ли? Авторитет ли? Хората, които са свикнали да мислят се доверяват на здрава практика, а вашата каква е?

    Коментиран от #91

  • 91 образован

    16 0 Отговор

    До коментар #90 от "Доверие":

    Едно време се чудех защо ромите побийват докторята. Всяка подобна новина ми действаше като шок и стрес.
    Вече не се чудя....
  • 92 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    8 0 Отговор
    "...като си счупиш крака не ходиш на очен лекар..." - като получиш МИОКАРДИТ или ТРОМБОЗА след инжекцията, НЕ ходиш при вирусолога!
  • 93 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    6 1 Отговор
    Д-р Иван Колчаков:

    От 1997г. до 1999г. е народен представител в Комисия по здравеопазване и Комисия по труда и социалната политика на 38-мо Народно събрание.

    От 1999 до 2003г. е областен управител и Кмет на гр.Пазарджик.

    2004г. е Председател на Управителния съвет на МБАЛ "Здраве", Пазарджик.

    2004-2005г. е изпълнителен директор на ЗОКФ "Свети Николай Чудотворец", гр.София.

    2005г. -2009г. е народен представител в 40-то Народно събрание в в Комисия по здравеопазване и Комисия по труда и социалната политика.

    2010-2012г. е медицински директор на МЦ "Афродита".

    Коментиран от #94

  • 94 Администратор

    9 0 Отговор

    До коментар #93 от "😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉":

    значи цели 15 години. А кога е практикувал и как е практикувал медицина?
  • 95 Фафнир

    5 0 Отговор
    На този доктор му давам моя морков и на комшията тоягата. дано не го срещам някъде ...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Научи български,м@лоумнико!

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ":

    И тогава коментирай, ваксан герберасте!
  • 98 ЕВРО НЮЗ

    5 0 Отговор
    Прав е доктора за моркова и тоягата. И тъй като тоягата има два края нека тези които са се ваксали и настъпи момента от резултата нека си спомнят по чий съвети са се докарали до това положение и потърсят специалистите за да им благодарят
  • 99 би трябвало

    5 0 Отговор

    До коментар #83 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    да е загубил лекарски права.
    От 1997г. до 1999г. е народен представител в Комисия по здравеопазване и Комисия по труда и социалната политика на 38-мо Народно събрание.

    От 1999 до 2003г. е областен управител и Кмет на гр.Пазарджик.

    2004г. е Председател на Управителния съвет на МБАЛ "Здраве", Пазарджик.

    2004-2005г. е изпълнителен директор на ЗОКФ "Свети Николай Чудотворец", гр.София.

    2005г. -2009г. е народен представител в 40-то Народно събрание в в Комисия по здравеопазване и Комисия по труда и социалната политика.
    Освен ако не е ходил да слага анестезии нощем в годините от 1997 до 2009.
  • 100 стига

    3 0 Отговор
    Индивид, който свежда интелекта на народа си само до моркова и тоягата, няма компетентност да наставлява, заглавието само ми стига, няма нужда да чета останалата плява, не се ли уморихте вече, не се ли наядохте....
  • 101 Да пази

    2 0 Отговор
    Господ от такива лекари.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Голям праз

    0 0 Отговор
    Докторе, ние сме с най-голяма смъртност от вируса , още преди създаването на т.н. ваксини. Дали вина за това нямате ти и колегите ти?