26 Септември, 2022 17:45 2 896 1

4 продукта за здрави бели дробове

  • бели дробове-
  • здраве-
  • хранене-
  • чесън-
  • грейпфрут-
  • джинджифил-
  • морков

Експертите съветват да се откажете от пристрастяването към цигарите, да ходите по-често в парковете и периодично да си организирате разходки и в иглолистни гори

4 продукта за здрави бели дробове - 1
Снимка: Shutterstock

Качеството на белодробната функция сред жителите на мегаполисите често повдига доста въпроси. Във въздуха на големите градове има хиляди замърсители и фин прах. Естествено, ситуацията сериозно се влошава от тютюнопушенето и наличието на някакви хронични заболявания. За здравето на белите дробове трябва да се грижим комплексно. Експертите съветват да се откажете от пристрастяването към цигарите, да ходите по-често в парковете, поне периодично да си организирате разходки и в иглолистни гори. Не забравяйте за контрола на храната, пише Флагман. Експертите посочват 4 продукта продукти, които могат много да помогнат на белите дробове.

Чесън

Чесънът има положителни свойства за организма. Тази подправка се използва в стотици народни рецепти. И все пак не се препоръчва да се набляга твърде много на чесън, ако имате проблеми със стомаха. Продуктът може да окаже отрицателно въздействие върху него.

Грейпфрут

Този цитрус съдържа много антиоксиданти. Съединенията се противопоставят на аномалии в развитието на белите дробове. В резултат на това дори е възможно до известна степен да се намали рискът от онкологични заболявания.

Джинджифил

Редовната консумация на джинджифил също може да помогне на белите дробове. Антивирусните и антибактериалните свойства на продукта са широко известни. Подправката също донякъде увеличава размера на съдовете. Това ви позволява по-активно да отстраните храчките.

Моркови

Морковите са богати на различни витамини и минерали. Експертите препоръчват зеленчукът да се яде суров. В този случай ще бъде възможно да се запазят много полезни вещества, което само ще засили общия положителен ефект на продукта.

Лечение само с продукти не е достатъчно

Контролът на храненето е важен компонент на здравето. Въпреки това, в случай на заболяване, лечение само с продукти не е достатъчно. По принцип то не бива да се направи без консултация с лекар - вашето собствено меню трябва да бъде съобразено с препоръките на специалистите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.