17 Януари, 2022 06:15 3 854 52

Официално: Франция въвежда ваксинационни паспорти

  • франция-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • паспорти-
  • сертификати

Изтича валидността на близо 600 000 зелени сертификати заради ненаправена трета доза

Официално: Франция въвежда ваксинационни паспорти - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският парламент окончателно одобри ваксинационния сертификат, който ще дава достъп на французите до редица обществени места, предаде БНР.

Без изненади Националното събрание на Франция прие на второ четене закона за преминаването на санитарния сертификат във ваксинационен.

Разпоредбата трябва да влезе в сила от края на следващата седмица. Тя ще направи де факто задължителна ваксинацията за достъп на различни обществени дейности като спорт, култура, заведения.

Междувременно от вчера вече изтича валидността на близо 600 000 зелени сертификата заради ненаправена трета доза ваксина.

Мярката засяга пълнолетните французи, ако са минали повече от седем месеца от последната им инжекция или преболедуване от Covid 19.

За загубилите сертификата засега тестовете важат, но само 24 часа и са на техни разноски.

От друга страна административният съд на Париж отхвърли наредбата за носене на маски на открито като прекалена и ограничаваща свободата.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зелен демократ

    68 8 Отговор
    Макроне , приятелко, смачкай тия новите 600 хил. антиваксъра! Бустерирай ги както нас ни бустерират редовно Старите Рептили и Банкери, не може преди 6 месеца ваксиниран да е ваксиниран, не може!
  • 2 Вереринар

    151 2 Отговор
    Ваксинационни паспорти имат само животните.

    Коментиран от #11, #27

  • 3 нашия

    88 1 Отговор
    така ще е след като 2 години дрмаха и вярваха на измислици и ако протестираха го правеха в "почивните" дни и извън "работно" време на насилниците си администратори...сега ще става все по-тежко да се преборят за правата си обратно.....
  • 4 После

    96 1 Отговор
    пак нови , заради не направена четвърта доза , после пета , шеста и и и.....
  • 5 Зелен демократ

    79 5 Отговор
    Доказателство, че Демокрацията работи и тоя де си го избрал само за теб мисли и защитава интересите на избирателите си. Ха-ха! Ако наистина работеха изборите щяхме да ги забраним! :) Днес сертификат ваксинационен, утре Сексуално-здравен , вдругиден- За Надеждност!
  • 6 И у нас не можем да си позволяваме

    5 85 Отговор
    безплатни тестове за непреболедували и неваксинирани. Държавата ще фалира напълно ако това продължи.И без друго мораториумът върху цените на тока черпи харчи огромни финансови средства. Сметките за ток на училищата растат и може скоро да се учи онлайн не толкова заради ковид, а заради високите цени на горивата. Същото се отнася за сметките за ток в болници, обществени учреждения и т. н. За частния сектор да не говорим. Ваксините може да не са панацея, но определено са по-евтино решение. Ще видим какво ще се случи след Омикрон.Много хора след преболедуване на този вариант ще се сдобият със зелен сертификат и поне за известно време няма да се нуждаят от ваксина. Божа работа е дали няма да има нови варианти и дали антителата от предните ще ни пазят задължително от предните. Ваксини масово се разработват в момента. В изключително много държави. Над половината от населението на Земята е ваксинирано. Масово се поставят и бустерни дози.

    Коментиран от #9, #13, #34

  • 7 ха ха

    84 1 Отговор
    Няма да мине без да грабнем вилите...
  • 8 Апел

    78 2 Отговор
    Макароне, гледай си бабата !

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Едно време със сигурно си имал

    3 68 Отговор

    До коментар #2 от "Вереринар":

    здравен картон, където са ти нанасяли всички ваксинации. Първите ваксини и сега се поставят още в родилния дом и със сигурност има информационни масиви за това. Само цигани и крайни антиваксъри не ваксинират децата си срещу нищо и затова гетата се превръщат в развъдници на варицела, менингит и т. н. Това че антиваксъри ваксинират домашните си любимци, но не и децата си дали говори добре за тях? Както има хиляди хора, които правят Каско на колата си за хиляди левове, но не си правят здравна застраховка като карат ски например. Ако си родител и не си в час кога трябва да бъдат поставени ваксините на детето ти, определено не говори добре за теб. Всички имунизации се отразяват някъде, а дали документът се нарича картон, здравна карта или паспорт е без особено значение. Дали е на книжен или електронен носител също.

    Коментиран от #14, #35, #39, #43

  • 12 Човек от щаба

    75 1 Отговор
    ЕС продължава да трогва с хуманизъм, либерализъм и демократични възгледи. Къде на друго място хорато са равни на домашните си любимци, имат равни права а задължения и еднакви документи?

    Коментиран от #26

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сивта чапла

    27 2 Отговор

    До коментар #11 от "Едно време със сигурно си имал":

    Още една двойка!

    Коментиран от #24

  • 15 ....?!

    49 0 Отговор
    "Тя ще направи де факто задължителна ваксинацията за достъп на различни обществени дейности като спорт, култура, заведения.". Такова изречение може да бъде написано от ученик, но не говори добре за автора си, ако той е журналист. Думи, нахвърляни безразборно. Апропо, "достъп НА" не е същото като "достъп ДО".
  • 16 ха ха

    67 3 Отговор
    Още някой да се подиграва на американците за правото да притежават оръжие?... Аз ще гласувам за българска партия, която го предложи в парламента.

    Коментиран от #22, #25

  • 17 Ами ...

    36 1 Отговор
    Там идват избори. 😀
  • 18 Задължителни имунизации у нас

    2 44 Отговор
    Задължителни имунизации и реимунизации
    Съгласно актуалния Имунизационен календар на Република България се провеждат задължителни профилактични имунизации и реимунизации на определена навършена възраст:

    Имунизации
    всички новородени се имунизират с ваксина срещу хепатит Б през първите 24 часа от раждането и с ваксина срещу туберкулоза /БЦЖ/ от 48-мия час след раждането до изписването им от родилния дом
    от втори, трети и четвърти месец децата се ваксинират срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б инфекции и пневмококови инфекции, както и срещу хепатит Б, ако ваксината срещу хепатит Б е в състава на многокомпонентна ваксина
    ако хепатит Б ваксината не е в състава на многокомпонентна ваксина, втора доза се прилага от първия месец и трета доза от шестия месец
    ваксината срещу пневмококови инфекции на третия месец не се прилага при децата, родени след 31.12.2019 г.
    между 7 и 10 месечна възраст на децата без белег от БЦЖ имунизацията в родилния дом се поставя БЦЖ ваксина след отрицателна туберкулинова проба
    от тринадесетия месец децата се имунизират с комбинирана ваксина срещу морбили, рубеола и паротит

    Коментиран от #20, #36, #40

  • 19 boiko

    52 0 Отговор
    френският учен и носител на Нобелова награда за откриването на вируса на СПИН - вирусологът Люк Монтание. На площада пред демонстрантите той заяви: "Противно на казаното, тези ваксини изобщо не предпазват. Това става ясно постепенно и е научно признато днес. Това доказват не само научните експерименти, но и тестовете върху болните."

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 James 🇺🇸

    63 3 Отговор
    Самият факт че на правителството на Макрон НЕ МУ ПУКА въпреки масовите протести там, говори за абсолютната им наглост и Илюминатство!

    Коментиран от #44

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ха ха

    44 1 Отговор

    До коментар #19 от "boiko":

    Логика срещу тирани не върви. Само вилите помагат. Мислиш ли, че давоските подлоги се интересуват от логика и човешки права? Замо заповедите от Шори, Геитс, Ротшилдите и Билдербергите ни интересуват. Хайл Шваб!

    Коментиран от #32

  • 24 Двойката може да си я напишеш на себе си

    2 29 Отговор

    До коментар #14 от "Сивта чапла":

    Няма да ти пиша списък и на нужните реимунизации, каквито 99% също имаш ако не живееш в Столипиново, Факултета, Максуда или място с огромно струпване на циганско население. Ваксината БЦЖ, която предпазва от туберкулоза въобще не създава доживотен имунитет. Просто има места по света, където туберкулозата все още взема много жертви и други, където е рядкост. Затова в САЩ и Канада дори не влиза в задължителния имунизационен календар. Просто защото там вече е рядкост. От туберкулоза(охтика) преди век, век и половина масово се е измирало в България. Като пак не са боледували всички тежко както при ковид сега. При много хора туберкулозният бацил(бактерия) е съществувал в латентна форма и не са заболявали реално или се е случвало като им спадне имунитета вследствие на грип, настинка и т. н. И не са боледували само бедните както се счита масово, а и хора от заможни семейства. Много деца и млади хора под 30 годишна възраст са умирали от туберкулоза.

    Коментиран от #31

  • 25 James 🇺🇸

    32 2 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха":

    Евала, голям българин си! Така ако мислеше цяла Европа - Европа щеше да е свободна! Обаче за жалост.... Европа е яко къкната 🤐
  • 26 James 🇺🇸

    39 1 Отговор

    До коментар #12 от "Човек от щаба":

    Брюксел и Германия - защитниците на европейските и човешки ценности. Такива хуманисти че напълниха Европа с нелегална сволач пак да се пръска по шевовете!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 От какъв сценарий бе, отворко?

    1 32 Отговор

    До коментар #20 от "ха ха":

    Информацията я има общодостъпна. Предполагам можеш да ползваш търсачка. Вземи се ограмоти малко, а не роптай. Написал съм я в отговор на онзи, който е написал, че ваксинационен паспорт имат само животните. Без поставени задължителни ваксини децата нямат право да посещават детски градини и ясли. Попитай Костадинов-лидера на Възраждане. През 2017 е написал цяла ода в подкрепа на задължителните ваксини.

    Коментиран от #37

  • 29 Ако беше гледал някога крави, телета и

    1 27 Отговор

    До коментар #27 от "James 🇺🇸":

    т. н. със сигурност щеше да ги ваксинираш. Защото ако ти се зарази стадото и се изпонатръшка фалираш на секундата. Да ти имам тъпите примери...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Логиката не върви при такива като

    2 30 Отговор

    До коментар #23 от "ха ха":

    вас, за които Мангъров е гуру. Абсолютно неспособни сте на каквото и да било логическо расъждение голям процент от коментиращите.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сивата котка

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "И у нас не можем да си позволяваме":

    В у-щата, ако им се учи, щ учат и на студено. Така както бе в моите ученически години през миналия век. Ако са в къщи, колко от децата имат отопление? Токът за панелките, например, да не би да е по евтин?

    Коментиран от #41

  • 35 Д-р Ох Боли

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Едно време със сигурно си имал":

    Наистина не разбираш за какво става въпрос, нали?
  • 36 Д-р Ох Боли

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Задължителни имунизации у нас":

    Това какво общо има?
  • 37 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    16 1 Отговор

    До коментар #28 от "От какъв сценарий бе, отворко?":

    Задължителни ВАКСИНИ е едно. Задължителни ЕКСПЕРИМЕНТИ - съвсем друго. Особено при толкова слаб вирус - 84% от смъртните случаи в България са на хора над 60 години. Т.е. хора без имунна система.

    Коментиран от #46

  • 38 Госあ

    15 0 Отговор
    На макрона му харесва кучешката поза явно…а аз се учудвах един парижанин като ми разправяше колко лош президент са си избрали, непосредствено след избора му…

    Коментиран от #42

  • 39 Ам гъл

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Едно време със сигурно си имал":

    Така, а после дали ше се водиш Жив или Мъртъв не е голяма загуба и без това Мозък Нямаш.
  • 40 Ам гъл

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Задължителни имунизации у нас":

    Имаш проблем с Осмислянето след четене.
  • 41 Не е, разбира се.Може да се мръзне и

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Сивата котка":

    в къщи. Но можеш и под дебел юрган да се завиеш. В Китай масово живеят на 13-14 градуса през зимата. И аз съм учил по времето на бай Тошо. Даже, когато имаше режим на тока в училищата не беше студено, защото бяха приоритет. А ако си 33 набор и си учил преди 9ти септември със сигурност е бумтяло кюмбето в класната ти стая на село.
  • 42 Ти официално ли вече си против ваксините

    0 10 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    Или чакаш някоя, която да отговаря на високите ти изисквания? Да не е РНК и т. н. Обясни на онези некадърници от Pfizer, Moderna и т. н. каква трябва да е перфектната ваксина. Току виж се вслушали в компетентното ти мнение. Като не вярваш на ваксините защо посъветва родителите си да се ваксинират? Защо не им остави възможността да умрат горди и неваксинирани? Както се случи на хиляди неваксинирани у нас.

    Коментиран от #47

  • 43 Войникът 🇧🇬

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Едно време със сигурно си имал":

    ОК! Няма лошо! Ваксините са хубаво нещо ,но това с/у Ковида,Господинчо може ли с чисто ❤️ да го натечеш Ваксина??? Не дей!!!
  • 44 Не е лошо

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "James 🇺🇸":

    да се припомни от къде го спуснаха макарон баболюбеца - световната банка. Това е подготвяно от години.
  • 45 Кеша на Ковид

    11 1 Отговор
    Значи Кирчо сертификата не ни е излъгал като каза, че ще маха зеления сертификат при 70% ваксинирани - махат сертификата и слагат ваксинационни паспорти
  • 46 Ами изчисли като си толкова умен колко

    0 4 Отговор

    До коментар #37 от "КОВИД ГЕНОЦИД 💀":

    са 16 %от 32 000.И кой ти е казал, че хората над 60 са без имунна система?Има оцелели и на 90+,както и умрели по на 20-30 години. Младите измират заради свръхимунна реакция-т. н. цитокинова буря. И какво предлагаш ти? Изолатори или концлагери за всички над 60+може би. За да могат младите на воля да си се заразяват без да се препълват болниците. Поне 6 мои познати и 1 роднина умряха от ковид на 50-59.Тях за какви да ги броим? За млади, стари или просто за хора с лош късмет?
  • 47 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ти официално ли вече си против ваксините":

    Сега ги посъветвах, обаче, в никакъв случай да не слагат бустер от тези боклуци. Не случайно Япония и Скандинавските страни изхвърлиха модерна. Добре че се разминаха нашите без видими усложнения и дано няма и дългосрочни такива. Защото невродегенеративните поразии, които нанасят РНК боклуците са именно такива - дългосрочни. Изискванията ми са за безопасна конвенционална или протеинова ваксина. Бих си поставил дори и назална векторна. Но не трябва да е файзер, защото тея шарлатани могат само виагра да правят. Не са големи изискванията ми. Просто са нормални.
  • 48 Смех

    5 0 Отговор
    Добре, че много хилядните протести правят нещо.. протестите НЕ работят... има само 1 начин да се борят фашистите и обикновено е пред стената и с куршуми... Фашиста трябва да бъде гонен , него и семейството му...
  • 49 Животът

    1 4 Отговор
    във Франция е на светлинни години от този на обикновените българи. Дори българите живеещи там , с най-проста професия живеят няколко пъти по-добре от нас. Това, което Франция си позволява в Б-я се опорочава.

    Коментиран от #50

  • 50 Милена

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Животът":

    Имаше един който каза една много вярна приказка - Ако на Запад полудеят и ние ли трябва да го правим?
    И като гледам на там отиват нещата - рекстрикции, забрани, погазване на елементарни човешки права плюс всички тези малоумни евроатлантически "ценности...

    Коментиран от #51

  • 51 Въобще не е само на Запад, драга ми

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "Милена":

    Миленче. Във Филипините на неваксинирани няма да се разрешава достъп до градски транспорт. Вчера мой познат е имал голям проблем на влизане в Румъния. Въпреки отрицателния PCR тест са му искали документ за ваксинация или доказателство за преболедуване (положителен PCR направен преди по-малко от 180 дни, но преди повече от 28.След дълги разправии са го пуснали да влезе в Румъния, но с уговорката до 48 часа да се върне в България. Ограниченията и рестрикциите са в целия свят почти и който мисли друго, дълбоко се заблуждава.

    Коментиран от #52

  • 52 Милена

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "Въобще не е само на Запад, драга ми":

    Естествено е - полудяването в Западна Европа е масово, отделни случаи по света не са изключени