Last news in Fakti

18 Януари, 2022 22:20 1 976 24

Пулмолог: Пада възрастта на заразените

  • д-р васил михайлов-
  • пулмолог-
  • covid-19

Доброто дело трябва да бъде поощрявано, а нарушението - санкционирано, каза д-р Васил Михайлов

Пулмолог: Пада възрастта на заразените - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

"Надяваме се здравната ни система да издържи и тъжните рекорди да не продължат нататък. Но се боя, че тенденцията е такава. Колко ще издържи здравната система, зависи от нас самите, от нашето поведение, от спазването на правилата, каквито и да са те. Ключово в тази ситуация е думата "санкция". Правилата иначе са просто едно пожелание, ако те не се спазват", каза пулмологът д-р Васил Михайлов в студиото на "Денят ON AR".

Той сподели, че в последния месец над 90% от желаещите да се имунизират в "Александровска" болница са хора, които искат бустерна доза.

"Когато ние отчитаме 500 000 имунизирани, трябва да се отчете фактът, че става дума за хора, които са убедени, че трябва да бъдат ваксинирани. Те са готови да се редят на дълги опашки в студеното време, за да получат своята бустерна доза, която до много голяма степен ги предпазва от Омикрон, от тежко заболяване или състояние, което натоварва здравната ни система", допълни д-р Михайлов.

По думите му има снижаване на възрастта на заразените. Не децата са били проблем, истинските уязвимите са възрастните хора.

"Там е проблемът ни и те не се имунизират. И когато говоря са санкции, говоря за това, че държавата трябва да си влезе във функциите. Доброто дело трябва да бъде поощрявано, а нарушението - санкционирано. Сблъсквам се с хората, които имат своите опасения, притеснения, своите страхове. Тези хора не бяха убеждавани както трябва. Информационната кампания в началото не беше направена нито професионално, нито активно", подчерта пулмологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Д-р Васил Михайлов е категоричен, че печалният рекорд е на неимунизираните.

"Недоумявам как не сработва рационалното мислене при хората. Ние сме във война с този вирус. Категорично "зеленият сертификат" за антитела трябва да отпадне. Това беше една от най-големите и тежки пречки на предваксинационния процес. Хората се опитваха да разберат своето състояние, дали не са преболедували, дали не са били заразени. Тези антитела не са показателни", коментира експертът.

Той смята, че ваксината на AstraZeneca е добра, но е била смачкана.

"Тя беше предпочитана от компетентните хора, но се създаде впечатление, че иРНК ваксините са по-добри. Всички ваксини, одобрени от ЕАЛ, са напълно безопасни и ефективни. Много фалшиви новини заливат интернет пространството. Започнаха да се появяват всевъзможни опити да сплашват хората със странни твърдения - как те повлияят върху репродуктивната способност на младите, как те могат да предизвикат тромбози...", посочи д-р Васил Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркоман

    43 1 Отговор
    Да ви падне гилотината на вратовете да ви падне!
  • 2 Vaccine

    39 0 Отговор
    Това за грипа го знае всеки първолак. Имунизирани срещу грип? Никога по света не се е случило, защото няма ваксина срещу серотипове с мутации на степен. Що за "учен" е този?
  • 3 ха ха

    38 0 Отговор
    Ваксините просто са калпави продукти продавани от още по-калпави продавачи Продавачите прибягнаха до камшика, когато видяха, че хората не купуват калпавия продукт. Как да не се провали цялата кампания?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Директно:

    41 1 Отговор
    Абе, нещастник, осъзнаваш ли колко си жалък?! За некви смешни парици се продаде за да бръщолевиш измишльотини…
  • 7 .....

    25 1 Отговор
    Какво ни занимавате с тези грипчета. Стига глупости. Ходя си навсякъде и жив и здрав. Които иска да живее от 100 г. - да се заключи и диша през противогаз.
  • 8 Доктор Менгеме

    33 0 Отговор
    Не се казва отделение а лагер за ваксинация на Бил Гейтс. Бялата престилка е разбойник източващ НЗОК . Нагли,безочливи хрантутници. Лекарите са шменти актьори и лъжци и тровят хората с тропически болести
  • 9 Глупчо Бездънски

    23 1 Отговор
    Абе, Батька Лукашенко и другие беларуские блядье що не мрат.?
  • 10 Радко

    35 1 Отговор
    Стига с тези имунизаций! Най главните доктори, наши близки не ни препоръчват да се ваксинираме. И то от Пирогов и ВМА. Масова психоза и натиск за ваксини.
    Заради 4Е на ваксина.Имаме вече 4-рима приятели с ваксини, който единият бере душа в Пирогов с Бустер. Един отключи псориазис. Трети е с вода около сърцето. Четвърти проблем с белите дробове и неможе да диша. Дядо ми след ваксина на трети ден беше приет по спешност в Пирогов. Едвам го спасиха. Сега е на легло защото хубавата ваксина го удари в краката и сърцето. Как да се ваксинирам ми кажете?
  • 11 Vaccine

    32 0 Отговор
    Този пише насмикви грип ваксини. Може би аз съм идиот, защото прав справка. В неваксинираната Африка, откъдето според америакнците дойде Омикрон има 30 480 положителни за ковид и 399 фатални случая за вчера. Ама за цяла Африка - 1.2 милиарда. Във "ваксинираната" Италия (60 милиона население) за вчера има 83 347 ковида и 287 фатални случаи. Това важи не само за Италия, а за вакс Западна Европа и САЩ. Защо става така? Никой никъде по медиите не споменава и дума за този парадокс...
  • 12 💀💀💀💀💀💀💀

    0 3 Отговор
    АНТИ ВАКСИ 📴
  • 13 Продълж@в@ме подмян@т@

    20 0 Отговор
    Поредния които не знае какво говори за ваксините, толкова хора има по болниците ваксинирани и тежко боледуващи😂постоянно ги чета и по ковид групите в фейса, ама що като имам ваксина пия два антибиотика и се чуствам съпер зле, еми щото много помагат ваксините затова😂
  • 14 Hoho Boho

    20 0 Отговор
    В Южна Африка, там където Омикрон беше открит, вече почти няма заболели.

    Опорката беше, че там нямало застаряващо население и затова не се разпространявал вируса.
    Сега пишманологът може ли да обясни каква е причината!

    ЗАЩО В ЮЖНА АФРИКА ПОБЕДИХА ВИРУСА?
    /понеже имам просто обяснение - не са им увредили имунитета с инжекциите/

    Справка:
    Население като Франция
    Ваксинирани под 30%

    Заразявания:
    Франция - 300 000
    ЮАР - 3 000
    Австралия - 100 000
  • 15 Шипов

    22 0 Отговор
    „...спазването на правилата, каквито и да са те.“
    Докторе?!? „Каквито да са те“?!? А’ре малко по-сериозно!
    С пригласянето на нимфоманката Гюлчен и обкръжението ѝ за „лошата информационна кампания“, причината, за която са точно те, само затвърждавате убеждението на хората против бъркочите.
    За отпадането на „зеления сертификат“ (между другото, вече все по-често се казва „цифров сертификат“ - да светне лампата на някои хора) сте абсолютно прав с малкото уточнение, че не само за антитела, а въобще.
    И друго: „Всички ваксини, одобрени от ЕАЛ, са напълно безопасни и ефективни.“ Лъжата не ви помага, освен ако не сте имали предвид ИСТИНСКИ ваксини.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Интензивното

    16 0 Отговор
    Лъжете хората и после идват ваксинирани с три бустерни с Омикрон и Бог знае още какво.Никой не е изолирал самият вирус а се вярва само на тестовете за ковид а дали е Омикрон някой някъде си драска по едни листчета
  • 19 Рошко

    16 0 Отговор
    То отдавна нормалното се приема за ненормсл о и обратното, ей заради такива индивиди
  • 20 МмАаНн

    16 0 Отговор
    Досега имаше платени "говорители" на Pfizer. Сега изпълзя и един на Astra Zeneka...
  • 21 hahaha

    9 0 Отговор
    така де, ако бяхме на 90% имунизирани печалния рекорд щеше да е на имунизираните като в САЩ, Израел и UK
  • 22 селтак

    6 0 Отговор
    От лакомия ше почнете да пишете и не родените деца от корона вирус!
  • 23 Тоя е

    0 0 Отговор
    голям глупендер
  • 24 1111111

    0 0 Отговор
    този с големите уши е изкукуригал