Last news in Fakti

19 Януари, 2022 08:37 825 17

Доц. Спасков: Омикрон ще натовари доболничната помощ

  • спас спасков-
  • омикрон-
  • доболничната помощ

„Ваксинацията, за съжаление, много прилича на застраховките”, заяви бившият шеф на "Пирогов"

Доц. Спасков: Омикрон ще натовари доболничната помощ - 1
Снимка: Нова телевизия

Бившият шеф на спешната болница „Пирогов” доц. Спас Спасков коментира в студиото на „Здравей, България” новия рекорд със заразените за денонощие. Днес те са 11 181 души.

„Напълно е възможно, и такова е очакването, вариантът Омикрон да направи така, че по-малко хора да влизат в болниците – така ще се натовари по-скоро доболничната помощ. Отварят се много COVID кабинети в клиниките. Там се обръща внимание както на активните случаи, така и на пациенти с постковид синдром”.

По отношение мнението на доц. Атанас Мангъров, изразено преди дни в ефира на Нова телевизия и впоследствие опровергано от МЗ, доц. Спасков смята, че тези спорове между медици трябва да се водят на професионално равнище – конференции и семинари. Те разколебават хората, които започват да не вярват и на двете страни.

„Ваксинацията, за съжаление, много прилича на застраховките”, заяви доцентът и обясни:

„Единствените застраховки, при които имаме широко покритие – това са задължителните – застраховка „Гражданска отговорност”. За различни бедствия – наводнения, пожари и пр., всеки си казва „Мен няма да ме стигне, а ако се случи – държавата ще ми помогне”.

Междувременно Университетската болница в Стара Загора приема случаи не само от града, но и от Ямбол и Сливен.

„Има хоспитализирани 84 човека с COVID инфекция при нас като 8 от тях са деца. 80% от капацитетът на болницата е пълен – половината пациенти са интубирани. Случаите на Омикрон и Делта се покриват в една обща вълна. Очакваме пика след две седмици в нашата област. Има организация за разкриване на нови легла, но все пак имаме предел, който можем да достигнем”. Това заяви доц. Георги Минков, който е зам.-директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора. Той призова Регионалните здравни инспекции да следят за спазването на мерките.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    21 1 Отговор
    Всички ваксинирани около мен са натръшкани ,а неваксинираните ни няма нищо хем общуваме с тях.Явно ваксините разболяват.При вас как е?

    Коментиран от #3, #7, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жорж

    8 0 Отговор
    Айде бе!!! Не може да бъде.
  • 5 Съпа пас

    9 0 Отговор
    Брах ви лайката.
  • 6 Последния Софиянец

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антимаймуна":

    В ресторанта ми всички ваксинирани от персонала са в болнични,а другите работим.Вчера един приятел с бустер и той ми се обажда да му пазарувам че бил на легло.
  • 7 КовидманЯк

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Същата работа и при мен.
  • 8 Виждаме

    15 0 Отговор
    Дадоха ви знак, да започнете да пропагандирате задължителните ваксини. Ще има ако протести. На запад вече такива като теб без бодигард не смеят.
  • 9 Деф

    18 0 Отговор
    Света Урсула е сключила договор с Pfeiser за милиарди ваксини. Докато е ни ги на дупчат, все ще излизат такива платени образи да ни агитират. Иначе няма да има милиардчета за България.
  • 10 КРА

    18 0 Отговор
    Насаждания страх от ковид е много, много по-строшен от самия вирус. Тепърва ще "берем" плодовете на безотговорното поведение на политиците и техните медицински марионетки.
  • 11 АЗЗ

    6 0 Отговор
    А къде е грипът?
  • 12 куку руку ку

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антимаймуна":

    Oмикроня ще натовари само производителите на ностни кърпички... и черепните кутии на разни математици и гадатели, които плашат хората.
    А когато цялата тази щуротия премине, ще има яко натоварване на съдебната система...
  • 13 12345

    8 0 Отговор
    Джипитата вече са телефонисти от кол център.Много натоварващо.
  • 14 ,,,,,,

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Поне за 3ма сиропитани знам че са положителни, единният не го кара само на сопол.. всеки сам си преценя
  • 15 Гост

    8 0 Отговор
    В момента съпругата ми така "натовари" джипито си, като и съобщи, че е с Ковид, че докторката трябваше да натисне копче на джиесем си, за да и изпрати рецепта...

    Коментиран от #16

  • 16 Лост

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Преди малко моята също. За да не натовари и други системи си донеси бромхексин от Германия, че тук нещо го няма. А този скоро дали ще стане професор?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.