25 Януари, 2022 10:31 4 930 47

Стефан Константинов: Със зеления сертификат нищо не пазим, а упражняваме принуда

  • стефан константинов-
  • зелен сертификат-
  • принуда

Няма смисъл от COVID добавките за пенсионери, как директно ги касае тях пандемията? Това беше глупост. Редица бизнеси трябваше да бъдат подпомогнати, коментира бившият здравен министър 

Стефан Константинов: Със зеления  сертификат нищо не пазим, а упражняваме принуда - 1
Снимка: NovaNews

"При сегашната ситуация зеленият сертификат няма бъдеще. С него ние нищо не пазим и не е честно да го твърдим, а упражняваме принуда и правим животът на неваксинираните по-труден." Това заяви за "Твоят ден" д-р Стефан Константинов, здравен министър в периода 2010 - 2012 г.

По думите му при първия вариант ваксините пазеха, а при Делта предпазваха, но в по-малка степен. "Когато се появи Омикрон разбрахме, че с и без ваксина се заразяваме. Препоръчвам на възрастните хора да се ваксинират. Няма смисъл от COVID добавките за пенсионери, как директно ги касае тях пандемията? Това беше глупост. Редица бизнеси трябваше да бъдат подпомогнати", коментира д-р Константинов. И уточни, че ако беше здравен министър нямаше да отмени зеления сертификат, тъй като е обвързан с пътуванията на българи в чужбина, но щеше активно да дискутира въпроса
И допълни, че е било честно политиците да кажат, че са упражнили натиск, защото в това няма нищо лошо. "Ваксините спасяват животи и няма лошо в това хората да бъдат принуждавани. България има фактор, който прави зеленият сертификат безсмислен. Само два пъти дали са ми го проверявали дали е действителен, а никога не са ми искали личната карта. Принудата за ваксинация е изчерпана", смята той.

Според него вървим в хубава посока, а Омикрон е нещо хубаво. "Ваксинационният процес ще завърши. Природата може да ни изненада с нова мутация, но тя няма да е опасна, върви се към затихване. Имаме ръст на новите случаи и на хоспитализираните, но в хората в реанимация и починалите са по-малко", подчерта медикът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    125 1 Отговор
    Така говори, защото не е сега нинистър. Ако беше, щеше да се конформира с мейнствийма.
    А иначе е прав. След като набодените и сертифицираните разнасят заразата, то доказано зеленият излишнификат не върши нищо, освен разбира се да принуди някакви хора да се набодат.
    Принудата оабче винаги има обратен ефект,

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Последния Софиянец

    85 3 Отговор
    А, добър ден!

    Коментиран от #30

  • 3 MERS

    8 58 Отговор
    Що бе в Швейцария хората си харесват сертификата :)
  • 4 математик

    131 4 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    Не е верно, че не върши нищо . Насажда омраза, разделя и противопоставя обществото, застрашава сигурността !
  • 5 Анонимен

    126 2 Отговор
    Как да разбираме твърдението, че зеленият сертификат е безсмислен, но пък трябвало да остане, че да се пътува в чужбина. Дискриминацията е в действие! Всички ли пътуват извън граница? За да работим, НЕ трябва да се изисква ЗС, просто и ясно! Другото е отнемане на основни права, залегнали в конституцията!

    Коментиран от #35

  • 6 ДОЛУ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ ОТ

    4 53 Отговор
    ИКОНАТА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ,БЕЗ БОЖНИЦИ😬
  • 7 Тра-ла-ла

    75 4 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    Как говори? Той си казва, че ако сега е министър няма да го отмени! Освен това казва, че е добре хората да бъдат принуждавани!
  • 8 Почват да говорят..

    56 2 Отговор
    Истината!обърнаха палачинката 🤑

    Коментиран от #11

  • 9 АААААААААа

    10 57 Отговор
    Принудата е нужна кога отсреща имате НЕАДЕКВАТНА паплач?

    Коментиран от #12

  • 10 asd

    29 1 Отговор
    У нас всеки се занимава с каквото не разбира. Да беше социален министър, да се изказва и по социалните въпроси.
  • 11 АААААААААа

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "Почват да говорят..":

    Надявай се КОН на зелена трева!
  • 12 Изчезни

    57 2 Отговор

    До коментар #9 от "АААААААААа":

    Коя паплач? Оная, която ви изкарва за заплатите ли?

    Коментиран от #27

  • 13 гост

    39 3 Отговор
    Как точно ги касаели добавките пенсионерите? А бизнесите как ги касаят бе ,отворко? Какъв е тоя ,,бизнес,, дето разполага със средства от днес за утре? Никакъв. Да се подпомага всеки гащник дето се прави на ,,бизнесмен,, с фирма с регистриран капитал от няколкостотин лева.,това ли ти е идеята ? Значи правим си фирмичка срещу 50 кинта ,с капитал от 500 и почваме да ревем как ,,бизнеса,, ни страда и държавата да ни дава.Абе не мислете управниците за толкова прости.
  • 14 АААААААААа

    30 10 Отговор
    АЗ предлагам ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ да се МАХНЕ и ЗАБРАНА за посещение на ФАЛШИВО БОЛНИ в БОЛНИЦИТЕ от КОВИД (КОВИД НЯМА това е измислено). КОЙ си въобразява че е БОЛЕН от КОВИД избира или в къщи или при св. ПЕТЪР!

    Коментиран от #17

  • 15 АААААААААа

    3 31 Отговор
    Докторе Не може така: ДЕБИЛИТЕ трябва да се усмиряват?
  • 16 Аааа

    63 4 Отговор
    Някой ще им го набие ли в красивите глави на Харвардчетата, че зеления сертификат е излишен. Който иска да си ходи в Гърция да си ходи. Убиха толкова бизнеси, а нито един човек не спасиха! Дори напротив. Ваксинираните сеят вируса навсякъде и заразяват наред ваксинирани и неваксинирани!
  • 17 asd

    11 12 Отговор

    До коментар #14 от "АААААААААа":

    Предлагам да млъкнеш и да посетиш психиатрията!

    Коментиран от #21

  • 18 оня

    49 3 Отговор
    Зелената глупост е създадена от ЕС за пътуващите между държавите, а не за придвижване в една. Тука всичко е наопаки само и само да ни накарат да се боцкаме с тестови препарати:))
  • 19 Българка

    49 7 Отговор
    Зеленият сертификат е зелен коридор за безпрепятствено разнасяне на заразата, поощряван от управляващи и политици! Той единствено според директивите може да е документ за преминаване на държавни граници. Да се отмени дискриминационното му действи вътре / на територията на страната ни!!!
  • 20 Кирил

    6 24 Отговор
    Бай Стефане, то и с "Гражданската отговорност" не се предпазваме от катастрофи, ама така се уреждат взаимоотношенията между всички шофьори. Така се показва и отношение и уважение един към друг. Прдстави си изявления от рода "мен не ме страх от катастрофа", "аз си имам пари за щетите", "кой не може да кара -да не кара" и т.н.
  • 21 АААААААААа

    7 23 Отговор

    До коментар #17 от "asd":

    Не може ДЕБИЛИТЕ все пак са 80% няКОЙ трябва да ги ограмотява?
  • 22 Некой си

    44 1 Отговор
    И кацаров беше против сертификатите, ограниченията и ваксинрането, ама два месеца след като стана министър въведе зелените сертификати и проплака по телевизора: "За бога, братя, ваксинирайте се!".
    Аман от демагози!

    Коментиран от #46

  • 23 АААААААААа

    6 15 Отговор
    Гледайте и четете по често по НЕКРОЛОЗИТЕ!
  • 24 Трезвомислещ българин

    48 1 Отговор
    То не беше бустерна доза, то не беше в Израел 4-та доза , хиляди стачкуваха в Швеция срещу сертификата, във Великобритания дори медицинските работници имат право на избор дали да се ваксинират. Но не те си знаят старата песен и това е . Само че , дали разбират ,че по този начин народа още повече ще се отдръпне от ваксините. Самият аз не съм антиваксър, нямам сертификат и това дискриминационно поведение ми идва в повече.
    Сега като направиха 9 месеца валидността на сертификата за ваксинирани дали си вярват , че хората ще прибягнат до нови дози .По мое наблюдение на колеги и познати ,едва ли.
  • 25 шакир баницата

    35 5 Отговор
    всички със сертификат са заразни и заразяват законно голям проблем, ходят си навсякъде . а със тях някой си пълни джоба.

    Коментиран от #39

  • 26 Анонимен

    33 1 Отговор
    Нищо не пазим, упражняваме принуда, ама да остане! Ехо, има ли някой? Харесва ни да разделят хората!
  • 27 Видя се то

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "Изчезни":

    Затвориха кръчмите миналата година, оборотът в държавата нарастна. Парите явно отидоха към не толкова сиви сектори.
  • 28 Доростол

    15 6 Отговор
    Един гинеколог и неговата визия за инфекциозна болест и епидемиология. Все едно Мангъров да обяснява за матки и раждания ( при него и това е възможно)
  • 29 Васил

    30 2 Отговор
    Тези ваксини в момента са безполезни все едно да лекуваш рак с аналгин!
  • 30 Издадена е заповед

    33 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    "постепенен край на кризата" ! Парите са напечатани - трилиони , необходимата инфлация е постигната предсрочно.Поетапно повишаване на лихвените нива. "Пандемията" повече не е необходима. Жертвите - бог да ги прости !

    Коментиран от #47

  • 31 Капитан Бойкот

    33 2 Отговор
    Нацификата създава принуда за ваксинация и сегрегира хората по това дали са ваксани или не. Изнудват те да си плащаш тестове, за да имаш сертификат за няколко дена, съкращават ти валидността, ако си преболедувал. Единственият вариант, който ти дават е през няколко месеца да се бустерясваш. И не се знае до кога. Иначе казват, че експерименталната вакса е доброволна. А практически не е. В момента нацификата масово се бойкотира и са малко местата, където да ти го искат изрично. А и съм сигурен, че може да се събори в съда, тъй като нарушава куп права и закони. Само човек да има воля и нерви да съди кретените, които го налагат.
    Абе няма ли адвокат да заведе групов иск и на тези да им припари под опашката? Докога ще ни правят на маймуни?

    Коментиран от #32

  • 32 Пази Боже

    16 2 Отговор

    До коментар #31 от "Капитан Бойкот":

    И този бивш Министър все още е опасен за здравеопазването ни!
    Како все още е опасен милиционерът комунист Борисов!
    Тъп, но упорит!
    Харварци и без партия му разказаха играта на изборите!
    И Борисов избяга от Парламента!
    Върпеки , че е избран за депутат от два района!
  • 33 Фермет

    25 1 Отговор
    Само Възраждане
    Да живее България

    Коментиран от #38

  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    22 1 Отговор
    Зеления сертификат е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Срещу КОНСТИТУЦИЯТА НА бг!Власт никога не признава грешките си,та и наште и..ти!Ще дойде време,което ще изправи кацаров и оня военнолюбеца янев на подсъдимата скамейка.Фуражката е морален подбудител,но той е най виновен за пръкването на Сертификата.А,хората,като мен можеха да запомнят с добро и кацаров и другите,ако бяха устоли на натиска от ес,така както НАДАЛ Устоя днес!
  • 35 Лост

    24 3 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Ами така:Който иска да ходи в чужбина да си го взема. Иначе е като визите:Все едно всички да си изкараме Международен паспорт, визи за някои държави, здравни застраховки без да ни трябват.
  • 36 Азсъм

    19 0 Отговор
    За пътуване се иска пцр тест, църцефукатите никой не ги гледа, за пътуване
  • 37 Мустафа

    28 0 Отговор
    Аз виждам сертификата като средство за дресура, подчинение, разбира се и гасене на малкия и средния бизнес. Шваб си каза за големия ресет, които е с нула суверенитет, изпълнява на 100%.
    Ще махнат сертификата когато кажат от Козак.
  • 38 Путьин

    2 9 Отговор

    До коментар #33 от "Фермет":

    Само Възраждане и по 1000 публи на калпак. Немам повече!
  • 39 АААААААААа

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "шакир баницата":

    Не си ПОЗНАЛ: СЕРТИФИКАТ има и за БОЛЕДУВАЛИ?
  • 40 нннн

    19 0 Отговор
    "Я не люблю насилье и безсилье..,"/В.Висоцки/ Днес е роден Висоцки. Да си спомним за него!
  • 41 Мамул

    12 1 Отговор
    Ковид е психично заболяване!
  • 42 Ваксините спасяват животи

    22 0 Отговор
    А бре константинов, това НЕ Е ВАКСИНА, защото няма нищо общо с ваксините и не отговаря на определението ваксина!!! Най - сериозно ти препоръчвам да вземеш дипломата си и да я използваш за тоалетна хартия. Това ще бъде единствената полза от нея. Дупчи се с тези експерименталки и въобще не пробутвай колко полезни били, и нищо лошо нямало "в това да бъдат хората принуждавани". Бе ти нормален ли си бе? Принуждавай си деца, внуци и целата содомистка рода. Не натрапвай смрадливата си диктатура на хората. ТОВА Е ПРАВО НА ЛИЧЕН ИЗБОР И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЕ МЕСИ И ЗАДЪЛЖАВА. Отдавна мина времето на заблудата и наплашването. "Ефектите" от експерименталките лъсват масово навсякъде. Като започнеш от смърт, осакатяване, трайно увреждане и така до безброй. Че и не давате право на изказване на компетентни специалисти, доказващи измамите ви. Ще си понесете всички последствията от фашистките си деяния. Райнер Фюлмих и международен екип специалисти действат в тази насока.
  • 43 Браво на Костадинов

    11 0 Отговор
    Всички леко по-леко ще кацнете на Възраждане. И да си го признвете, ей
  • 44 Йоанна

    5 0 Отговор
    Нека България веднъж да бъде своя и премахне тези европейски глупости. Покрай толкова умни хора в България, винаги грешките ни са, че се държим за някой ,,много умен" европеец който ще ни определя съдбата, а то се знае как минаваме след това. Всичките останали страни са си добре, а ние сме винаги тоалетната на Европа и никой ни не уважава заради подлизването. Така беше през цялата ни история. Като че ли са европейците много умни ако измислят зелени сертификати. Те си имат интереси от всичко това, а нито имат образование , нито имат знания. Който иска да отива в чужбина нека си взима сертификат, но нека за влизане в България се премахнат тези глупости. Нито ще се запази държавата, нито ще се запазят хората от вируса понеже тези със сертификата са по опасни. Те в сегашно време не пренасят свободно само вируса, а и много други забранени работи понеже вратите са им отворени на всички страни. Живея в малък град където се всичко знае. И какво виждам, че най криминалните хора първи си взеха зелените сертификати.
  • 45 Петър

    7 0 Отговор
    Миналата година Албания и Черна гора имаха прекрасни туристически сезони понеже се свободно влизаше в страните им. Нито се распртострани вируса повече при тях отколкото в Гърция, нито получиха минуси за свободното влизане. Гърците само затягат мерките и нямат никакви резултати освен, че показват колко са тъпи даже и нечовечни и към сопствения си народ.
  • 46 Сергей Лавров

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Некой си":

    И от передунгели изплеснати с проходено %!
  • 47 11111112222

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Издадена е заповед":

    Това е така , но да не забравяме , че след две години са изборите в САЩ. Този път демократите ще се опитат да спечелят не епидемии и измами, а по-добра икономика.