27 Януари, 2022 18:15 4 554 6

Упражнение, което ще ви отърве от мазнините по корема

  • упражнение-
  • вакуум-
  • корем-
  • мазнини

Специалното упражнение “Вакуум” се прави сутрин на гладно

Упражнение, което ще ви отърве от мазнините по корема - 1
Снимка: Shutterstock

Специалното упражнение “Вакуум” се прави сутрин на гладно, като преди това се пият няколко глътки топла вода, обясни Емилия Белчева, създател на SEMMA - функционална изправителна гимнастика и здравен коуч. Упражнението може да се практикува в изправено положение на тялото или наведени напред, като ръцете са подпрени на краката над коленете, а тялото е почти под прав ъгъл, пише zdrave.to.

Как се прави?

Два пъти правим цикъл от вдишване-издишване и когато сме издишали въздуха, гълтаме корема навътре, все едно правим вакуум. Задържаме няколко секунди, отпускаме корема и вдишваме много плавно. Когато правим упражнението наведени напред и искаме да вдишаме, се изправяме бавно и плавно поемаме въздух. Диша се с ребрата. Правят се от 3 до 10 серии, като се увеличават постепенно.

Това е първият вариант на упражнението “Вакуум”. Когато вече можете да контролирате коремните си мускули, се прави по-усложнен вариант, при който с гълтането на корема, докато е задържан въздухът, коремът се издува напред и се прибира навътре по няколко пъти. Когато имаме активна перисталтика на червата, се чувстваме добре. 95% от серотонина се отделя в тънкото ни черво. Ако там перисталтиката е забавена, храносмилането ни е нарушено, задържаме фекалии и започваме да се токсикираме и да отичаме. Това е причината да се трупат мазнини около корема, по бедрата, да има целулит, тъмни кръгове под очите, провисване на лицето и др. Затова е важно да се поддържа добра чревна флора, за което определящо е правилното движение на тялото.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666666

    16 0 Отговор
    Някой открил Йогата и го преписва на себе си.Упражнението се казва Наули и се причислява към очистителните такива на организма .

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Възраждане

    3 8 Отговор
    Поздрав за всички фенове на Възраждане и специално за нашият лидер Коце с кючека 1000 пъти!!! опа, опа, опа... НЕПОБЕДИМИТЕ... опа, опа, опа... НЕПОБЕДИМИЯ ИСУС И КАЧУ опа, опа, опа...
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "666666":

    Това е основата за наули.Гълтането на корема е основа за наули.Наули прави масаж на Двете ви черва,като изкарвате коремните мускули и Правите въртеливи движения.Идеята е да се притискат и масажират червата с вътрешно коремно налягане създадено от недишане и наистина може да се каже ,че се създава вакуумна среда.Заедно с газова поза ,това е основно очистително средство за лениви черва!
  • 4 уточнение

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "666666":

    Аз пък знам,че се казва Удиана Бандха и наистина е от Йога.

    Коментиран от #5

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "уточнение":

    Всички проговорихте Санскрит и англосаксонски.не е важно как се казва,важно е да го правите.То не чисти мазнини,а помага на червата да работят добре.В червата е енергията и над 70% от имуна ви!
  • 6 Физиотерапевт

    6 0 Отговор
    Мазнините в корема се премахват с подходяща диета и кардио в 1-ва или 2-ра кардиозона .Иначе това е основно упражнение от йога,но ако пиеш бира и ядеш мазни мръвки,бял хляб и захарни изделия ще изгониш мазнините от корема в шестък!