31 Януари, 2022 18:25 21 798 20

Защо да пием солена вода?

  • вода-
  • сол-
  • вода със сол-
  • солена вода-
  • здраве-
  • ползи-
  • полезно-
  • морска вода

Какви са полезните свойства от пиенето на вода с морска сол

Защо да пием солена вода? - 1
Снимка: shutterstock

Експертите твърдят, че топлата вода с морска сол, изпита на празен стомах, в продължение на 7 дни, е в състояние да възстанови всяка клетка на тялото. В края на краищата водата е източник на живот и това е абсолютно естествено за тялото. Укрепване на костите, нормализиране нивата на кръвната захар, ускоряване обмяната на веществата, подобряване на имунната система – това е само част от предимствата на физиологичния разтвор.

Прочистване със солена вода

В една чаена чаша гореща вода разтворете равна чаена лъжичка морска сол. Чаената чаша е необходимо да е достатъчно голяма, така че да побере около 500 мл. вода. Ако солта ви се стори повече, отколкото може да понесете, разредете с вода, така че да се получи приятен за пиене разтвор. Водата трябва да е гореща, а не топла. Това е необходимо, за да може да се разтвори морската сол. Пийте солена вода в продължение на 7 дни, сутрин на празен стомах. След това си вземете почивка за една седмица, след което тази практика може да продължи отново. Важно: солената вода е противопоказна при онези, които страдат от някакви аномалии и заболявания на бъбреците.

Полезните свойства на "морската" вода

1. Водата с морска сол – склад на важни минерали за тялото ни. Химиците са идентифицирани повече от 80 елемента. Не спазвайте безсолна диета, ако искате да органите и системите в тялото да функционират нормално.

2. Солта действа като естествен антибиотик за червата. Водата със сол ускорява процеса на храносмилането.

3. Солената вода помага за предотвратяване на остеопороза и чупливи кости.

4. Помага да се поддържа нормално нивото на течности в организма. Дори и медицинския физиологичен разтвор, който спасява животи в болниците, всъщност е солена вода.

5. Поради богатото съдържание на важни минерали, които са с благоприятно действие за нервната система, редовното пиене на солена вода ще помогне за нормализиране на емоционалното състояние и предотвратяване на безсънието. Солта поддържа нивото на серотонин и мелатонин и основните антидепресанти, произвеждани от организма.

6. Солената вода допринася за втечняване на слузта в белите дробове и синусите при настинки и грип. Освен това е отлично отхрачващо средство.

7. Една чаша вода със сол възстановява цвета на кожата и прави тена свеж и равен.

Вероятно някои от вас ще се сетят, че наричат солта „бяла смърт“. Със сигурност ще има коментари от рода на: „солта задържа течностите в тялото“, „ще се подуем, ще сме целите в отоци“. В защита на написаното по-горе ще припомним, че няма отрова, а има доза. И освен това – солената вода е електролит. Електролитният дисбаланс нанася много вреди на здравето. Електролитите изпълняват много важни функции в тялото. Мускулите и невроните имат нужда от електролити. За съкращението на мускулите е нужен калий и натрий. Ако ги няма тях ще е налице мускулна слабост и крампи. Няма да вдигнете кръвно от солената вода и няма да си съсипете бъбреците, защото соленият разтвор, който се получава от половинка вода и лъжичка морска сол, е полезно слаб. Голяма част от рецептите, които са на билкова и натурална основа, се спазват три месеца. За това време няма как да навредите на здравето си със солената вода. А и никой не казва, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пиете солена вода. Това е профилактика, превенция, а статията е просто предложение, с достатъчно информация да подсили общата култура, ако не имунната система… Всички тези предимства са валидни по отношение на водата с морска сол. Природата отново ни дава шанс да се погрижим за здравето си, ползвайки нейните блага.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек от народа

    13 3 Отговор
    поредната експертна" простотия ! я му ударете едно домашно !!!
  • 2 Това противоречи на всичко в биологията

    20 3 Отговор
    Почвам го, и ще го документирам. Ако ми стане нещо, ще съдя Факти.

    Коментиран от #8

  • 3 Амет

    20 1 Отговор
    По добре зелева чорба

    Коментиран от #4

  • 4 ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Амет":

    Преди или след?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пустиняка

    19 4 Отговор
    С таа сОлена вода най много да дигнеш кръвното и да думнеш
  • 7 Джок Съдбата

    12 5 Отговор
    Вие малоумни ли сте?

    Коментиран от #11

  • 8 Е от оно

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Това противоречи на всичко в биологията":

    Ако сОлена вода помага,ще ги продават у аптеката

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Рецепта

    5 0 Отговор
    за драйфане след препиване !
  • 11 Ваксиниран3002

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Джок Съдбата":

    Що бе, ти нали се набоде с 5 бустера, какво ти пука, че солената вода ще ти вдигне кръвното и ще ти съсипе бъбреците, а за капак и холестерола ти ще удари рекорд? Иначе си много вещ по ваксите.
  • 12 mi6osp

    7 6 Отговор
    Между състава на солите в морската вода и състава на морската сол има съществена разлика и това са солите,които остават в лугите след кристализация н солта. Да, същите луги, с които осоляват замръзналите улици. Така че в случая кавичките в "морска вода" са напълно уместни . Освен това морската сол днес е силно обогатена на микрочастици от пластмаси, които са канцерогенни. Та внимателно с такава терапия.

    Коментиран от #13

  • 13 Ваксиниран3002

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "mi6osp":

    Споко, нали си ваксан и безсмъртен, можеш да пиеш и цианкалий няма проблем, от всичко те пази, особено от омакарона, тази така тежка настинка. Това особено интелигентно мнение, на опашката за 10-ти бустер ли го пусна?

    Коментиран от #15

  • 14 van

    8 4 Отговор
    След това отиваме за очила.В почти свички продукти има предостатъчно сол.Другото което може да се прецака е стомаха,повишаване на кисилините и гастрит
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ваксиниран3002

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "mi6osp":

    А, споко, урните са дефицит, запазени са за ваксаните. Добре, че скоро ще можеш да пишеш само чрез контактьор или екстрасенс.
  • 17 Ваксиниран3002

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "mi6osp":

    Да ти кажа. завист за нещо, което е масово и както се вижда вече е отровно, няма никакъв смисъл, освен за прекаралите се да се набодат с него :)
  • 18 Onq bez konq

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Е от оно":

    Статията не ме интересува, прочетох я, а също и коментарите... Впрчатли ме невежеството ти!
    Физиологичният разтвор е копие на обичайната вътрешна телесна среда на организма. За да може да се нарече „физиологичен“ един разтвор, той трябва да бъде:
    1. изотоничен осмоларитет;
    2. изохидричен – да има същото pH;
    3. изотермичен – да има същата температура; регулира се ex tempore;
    4. изойоничен – да съдържа същото количество йони, в същото съотношение помежду им; на практика това е непостижимо, изпълними са само първите три условия.
    Физиологични за човека и бозайниците са следните разтвори:
    0,9% разтвор на натриев хлорид;
    5% разтвор на глюкоза.
    Интравенозната инфузия (на латински: infusio; на английски: infusion) представлява вливане (въвеждане) във венозната система на различни инфузионни разтвори, които не увреждат тъканите, не променят осмотичното налягане на кръвта и бързо се резорбират от организма в количество над 100 мл. за по-продължително време. И се продава в аптеките😄
  • 19 ТRIF

    0 0 Отговор
    Аз предпочитам топла морска вода по чашка сутрин на гладно. Пия я бавно на малки глътки. Не, не я греба на плажа на БГ курортите. Отначало ми беше малко странна като питие но се свиква. Някакви съществени положителни или отрицателни ефекти на забелязах освен, че ми намали глада сутрин. Продължителността на приемането е както е посочено 7 дена и после почивка от 2 седмици. И така 2 месеца. След 2-3 месеца по посочения вече ред. Успех!
  • 20 115 долара

    0 0 Отговор
    Абе вие луди ли сте? Морската сол е пълна с микропластмаса. Май ще е по-добре със сол която не се добива от морето.