Last news in Fakti

13 Февруари, 2022 20:33 1 228 12

От утре в София: Възстановяват плановите прием и операции в болниците

  • софия-
  • планов прием-
  • планови операции-
  • болници

От 14-ти февруари всички ученици се връщат присъствено в клас при тестване веднъж седмично.

От утре в София: Възстановяват плановите прием и операции в болниците  - 1
Снимка: БГНЕС

Разхлабват противоепидемичните мерки в София. Това реши Областният кризисен щаб, съобщават от БНР.

От 14-ти февруари всички ученици се връщат присъствено в клас при тестване веднъж седмично. Това решение е взето на базата на намаления брой заразени преподаватели и ученици, който се отбелязва след ваканцията.

От 14-ти февруари се подновява и плановият прием в болниците, както и извършването на планови операции.

На заседанието на Щаба в сряда - 16 февруари - ще бъде отчетено дали разхлабването на мерките не е довело до влошаване на епидемичната обстановка и, ако се окаже така, ще се решава дали мерките да не се затегнат отново.

Учебните занятия за всички ученици се възстановяват и в Старозагорско и Хасковско. Присъствено, както и през миналата седмица, продължават да учат и всички випуски в областите Разград и Силистра.

В цялата страна в класните стаи продължават да се обучават и децата от 1-ви до 4-и клас.

Поради влошена епидемична обстановка частично онлайн ще се учи в Търговище и Шумен, където миналата седмица всички деца бяха присъствено.

В Бургаско обаче режимът се облекчава и учениците от прогимназията се връщат, както и тези от 8-и и 9-и клас.

В Благоевград продължава поне още седмица ротацията. От разстояние остават да се обучават учениците от 7-ми, 10-ти и 12-ти клас, а всички останали се завръщат в класните стаи. Изключение от графика за ротация има за училищата, където имат само по една паралелка във випуск, там те ще се обучават присъствено.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кунчев

    3 0 Отговор
    НЕЕЕ....... ЗАТВАРЯЙ...... !!!!

    Коментиран от #4

  • 3 ДА живее

    0 0 Отговор
    плановата операция НА простатата МАЛКО бод зад игла гипс и 🚰НА ЗДРАВНАТА каса
  • 4 Коееее

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кунчев":

    🚽🚽🚽🚽 ли!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 РЕАЛИСТ

    13 1 Отговор
    Защо въобще спирахте плановете операции, бе мръсници прости . Щом си решил мал нужда от операция, значи е належаща. Майка ми умря , поради спиране на плановите операции. Ще ви проклинам до края на живота си.
  • 9 APOKALYPSIS

    1 0 Отговор
    НЕ ХОДЕТЕ ПО НИКАКЪВ ПОВОД ПРИ СЛУГИТЕ НА ЛУКАВИЯ ЗА ДА ВИ "ЛЕКУВАТ" !!! ЖИВЕЙТЕ ПО ЗАКОНИТЕ НА ТВОРЕЦА ЗА ДА НЕ БОЛЕДУВАТЕ!
  • 10 APOKALYPSISE

    1 0 Отговор
    ГРЕХА Е ПРИЧИНАТА ЗА ВСИЯКА БОЛЕСТ ! ИЗБАВЕТЕ СЕ ОТ ГРЕХОВЕТЕ СИ И ЩЕ СЕ ИЗБАВИТЕ ОТ БОЛЕСТИТЕ !
  • 11 Рибар

    7 0 Отговор
    И преди съм писал как се вади голяма риба - затягане, отпускане, затягане, отпускане - докато омалее. А вие им вярвайте още, че ще се отменят противоконституционните им мерки и сертификати. Нещо за отпадане на „извънредното положение“ да сте чули? Че му изтича срокът тия дни. Няма да отпадне, разбира се...
  • 12 Миро

    4 0 Отговор
    В момента болниците са инкубатор на ковид. Не плаша никой с нищо. Познавам човек който през последните 4 месеца два пъти влиза в болница за сериозни изследвания. И два пъти излиза от там с ковид. От там и цялото му семейство също хванаха ковид. За това не се говори изобщо но е факт за съжаление.