Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 13:55 1 792 2

Защо COVID-19 е особено опасен за този човек? (ВИДЕО)

  • синдром на фрейзър-
  • генетично заболяване-
  • короанвирус-
  • covid-19-
  • ваксина

Рядкото генетично заболяване на Ларс прави ваксините неефективни при него

За германеца Ларс Фишер COVID-19 е много опасен. Той страда от рядко срещано генетично заболяване - синдром за Фрейзър, заради което неотдавна е претърпял бъбречна трансплантация. При него ваксините нямат ефект поради медикаментите, които приема.

"Спрямо мен е напълно достатъчно вирусът да има късмет само веднъж. Питам се, ако болниците са препълнени и ако не мога да получа адекватно лечение", споделя той пред "Deutsche Welle".



Ларс приема силни лекарства, за да може тялото му да не отхвърли бъбрека. Заради тези лекарства ваксините срещу COVID-19 не са достатъчно ефективни при него.

"След първите две ваксини имах много малко антитела и беше ясно, че няма защита. Сега имам поставени четири дози и чакам резултати. Притеснявам, се че пак няма да изглеждат много добре."

Ларс Фишер е журналист, специалист по научни публикации за инфекциозни заболявания - нещо, което е от голяма полза за него през последните две години.

"Бях един от малкото журналисти в Германия, които знаеха изобщо за пандемиите. Това ми даде сили да продължа напред."

Ларс знае, че някой ден може да се зарази с вируса, но се надява дотогава да бъде измислено лекарство, с което да се лекуват пациенти като него.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксиниран3002

    9 1 Отговор
    Поредната боза, реклама на отровите.
  • 2 Стоянов

    0 0 Отговор
    Ееее какво пък толкова, и без него слънцето ще изгее утре. Както се случи с много други (включително мой много близки), дори не разбрах смисълът на тази статия!