Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 13:49 1 862 6

Азербайджан с ключово дарение за ИСУЛ

  • азербайджан-
  • исул-
  • дарение

Дари 10 кислородни апарата за COVID отделението на столичната болница

Азербайджан с ключово дарение за ИСУЛ - 1
Снимки: М. Богданова ©

Негово Превъзходителство Хюсейн Джалал оглу Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България, връчи на болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ 10 броя кислородни концентратора Aeroplus E. Машините са последно поколение, производство на германската компания Kröber Medizintechnik GmbH, и са подходящи за интензивна грижа за пациенти с коронавирусна инфекция.

"Кислородните бутилки са отживелица. кислородната бутилка е опасна за използване. Тези апарати, които днес бяха дарени са напълно безопасни апарати за кислородна концентрация. Той събира въздуха, концентрира кислорода и подава във високи дози - над 85% кислород, към пациента. При пациентите, при които започваме терапия и които са с изразена инфекция на белите дробове, с двустранна пневмония, с тежки инфилтрати, при тях сатурацията е по-ниска - 70%-75%. Благодарение на кислородните концентрати ние даваме шанс на организма да се възстанови и с лечението да помогнем за по-бързото възстановяване на пациентите", каза за ФАКТИ доктор Петър Калайджиев, началик на COVID отделението за неусложнени случаи в „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

От началото на пандемията през болницата са преминали на лечение от коронавирус 1300 души. "Тази апаратура ще е от изключителна полза, защото почти всички пациенти идват в доста тежко състояние и незабавно се нуждаят от кислород. Благодаря на посолството за указаната подкрепа за това дарение", каза Любомир Пенев, Изпълнителен директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Азербайджан с ключово дарение за ИСУЛ

Азербайджан с ключово дарение за ИСУЛ

Азербайджан с ключово дарение за ИСУЛ


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 3 Отговор
    Да пращат газ, че Тиквата го лигавеше на Путин за да плащаме скъп Съветски газ
  • 2 Антигербер

    4 2 Отговор
    до къде ни докара 12-год. управление на ГРОП, чужди държави да ни подаряват апаратура....
  • 3 ле ле

    6 0 Отговор
    Едно благодаря да кажем. Друго за политици.
  • 4 Мира

    6 0 Отговор
    Да са живи и здрави.
    Нека има помощ, живот за болните.
  • 5 Мнение

    3 2 Отговор
    Щом стигнахме от Азербайжан да ни правят дарения, като сме в Европа положението не е добре.
  • 6 Коко

    3 0 Отговор
    Благодарим за дарението! Но за това, че избихте много млади мъже, юноши арменци мирно население в Нагорни Карабах, никога няма да ви простим!