16 Март, 2022 07:26 3 274 11

Проф.Ботев: Много хора починаха от неадекватна медицинска помощ

  • чавдар ботев-
  • медицинска помощ-
  • починаха-
  • неадекватна

"За COVID може би ще взимаме мерки като при грипа и профилактичните ваксини", посочи хематологът

Проф.Ботев: Много хора починаха от неадекватна медицинска помощ - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Грешките, които правим от началото на COVID, продължаваме да си ги правим и сега. COVID съществува, но много от хората, които починаха, не са от COVID, а от това, че не могат да получат една адекватна медицинска помощ", заяви хематологът проф. Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му нещата в Европа вървят към затихване и ще се върне този коронавирус, който ще е едно заболяване подобно на грипа.
"Може би ще взимаме мерки както при грипа и ще взимаме профилактично ваксини, но те ще са модифицирани на сега съществуващите. Ваксините ще бъдат най-вероятно отделен тип, както е при грипната ваксина. Този вирус мутира изключително много и обикновено при този тип вируси ваксините всяка година се различават", допълни хематологът.

Той посочи, че в момента в България циркулира вариантът Омикрон и известни количества от Делта.

"Важното е да лекуваме хората максимално далече от болницата. Неадекватното лечение идва от доболничната помощ. Тук става въпрос за неправилното използване на антибиотиците", коментира проф. Чавдар Ботев.

"Това, което се прави в цивилизованите страни - дори в първите дни един аспирин, ако се вземе, е много по-добре от това да взимаме антибиотици", каза гостът пред Bulgaria ON AIR.
По думите му в момента се наблюдава чудовищно разпространение на заболявания от съдов тип на всички органи.

"Засегнати са щитовидна жлеза, мозък, сърце. Тези проблеми се обаждат, когато ние изпуснем третия етап за лечение на COVID, а той е именно, че са увредени органите и трябва да се дадат антикоагуланти в продължение на три месеца", завърши проф. Чавдар Ботев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    74 0 Отговор
    Това и Мангърката им го казваше!

    Коментиран от #8

  • 2 Абе

    60 0 Отговор
    Това че липсва всякаква здравна помощ ние си го знаем. Ти кажи като професор, как да се оправи тая здравна система
  • 3 Roze може

    36 1 Отговор
    Така е,щом оставихте тиквата да ни лекува
  • 4 Живков

    42 0 Отговор
    Къде са продажниците които взеха 3 милиарда Евро за да всяват паника. Предатели на собствения си народ. Съмнявам се вече дали сте българи. Продажници корумпирани некадърници сте.
  • 5 7555

    24 1 Отговор
    Точно така. Няма измислено нищо ново, Aspirin точно така
  • 6 Че то

    24 0 Отговор
    Иначе как при 6.500 000 има толкова смъртни случаи купени те дипломи не вършат работа никъде за никого било то лекар инженер съдия
  • 7 Pol

    18 0 Отговор
    Искам да споделя,че моята съпруга почина от Ковид. Когато започна да се влошава се обадих на 112,свързаха ме със спешното,но те отказаха да дойдат!? Това се случи на 02.12.2020г.
  • 8 Анонимен

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Те и Джордано и Галилео много някога казваха едни неща и какво?! Първия изгоря за да ни свети, а другия едва-едва с клизма се оттърва от същото! Днес медицинската и прочее инквизиция не пали клади, но .... !?
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 4 Отговор
    Нали един под ник ваксиниран1403 и 5-6 други,надълго и нашироко ми обясни::::Ти не знаеш ли,че има алергични и можеш да убиеш човек..Ставаш убиец.....когато ви казах ,че НЕщото е биологично оръжие и не е създадено за вашия генотип бг....Та тогава ви предложих да ядете краищата на краставиците....Има същия ефект ,като аспирина,но няма странични реакции.та ,как сте след,като някой се изпуснааа и ви каза гръмко ,че се работи....в нЕЕЕкой лаборатории за генотипно оръжие???Повервааате ,ли ??Има хора фактии ,които мнооого знаят надълбоооко виждат и Мноого говорят...Те са Мъдреци-следвайте ги!Не следвайте хора,като Папиломенко и шкембе войвода....те мнооого говорят ,но нищо не виждат!!!От такива бягайте!Апропо тоз удари ли си 4та игла??
  • 10 Пофесоре,

    3 5 Отговор
    а какво стана с Ивермектина? Толкова горещо го препоръчвахте на болните преди година и нещо, а сега дума не казвате за него.
  • 11 д-р Хук,на Силвия майката

    2 5 Отговор
    Този ако е професор аз съм д-р Хук.Преди 2г.дълго и напоително лекуваше по националните медии с препарат НЕразрешен в Бг за хуманно приложение и в нарушение на немалко нормативни и етични правила продължава да дрънка небивалици вместо да търпи санкции за направеното.Замлъкни бе,скрий се нещастник!