Last news in Fakti

30 Март, 2022 08:14 2 013 12

Антон Тонев: От 1 април няма да бъдем санкционирани, ако не носим маски

  • антон тонев-
  • 1 април-
  • маски-
  • санкции

Всеобщо мнение е, че може би с наредба ще направим, така че личните лекари да продължат да издават направления за PCR тестове още от следващата седмица”, каза шефът на Здравната комисия в НС

Антон Тонев: От 1 април няма да бъдем санкционирани, ако не носим маски - 1
Снимка: Нова телевизия

Всеобщо мнение е, че може би с наредба ще направим, така че личните лекари да продължат да издават направления за PCR тестове още от следващата седмица”. Това заяви пред Нова телевизия шефът на Здравната комисия доц. Антон Тонев. Коментарът му идва по повод новината, че след отпадането на извънредната епидемична обстановка общопрактикуващите медици няма да могат да извършват подобна дейност.

„Да се върнем към фактите, че няма данни актът на извънредна епидемична обстановка да бъде удължен, което е в рамките на изпълнителната власт. Това означава, че от 1 април отпадат всички ограничения. Тоест, няма да бъдем санкционирани, ако не носим маски. Вървейки по пътя на логиката, предложихме законопроект, в който да се създадат инструменти в ръцете на изпълнителната власт и на директорите на РЗИ, които да могат да реагират, ако се случаите се увеличат отново”, поясни Тонев. По думите му решението за отпадането на мерките е комплексно, а не политическо.
Вече имаме достатъчно опит, за да знаем какво причинява това заболяване. Последният подвид на Омикрон даде възможност да имаме контрол и болниците ни да не са препълнени”, каза още Тонев. И заяви, че той ще продължи да носи маска в парламента.

По думите му се обсъждат предложения за промени във всеки един сектор от здравеопазването.

„Лекарите работят на ненормиран работен ден. Те имат едно официално работно време и когато излязат от кабинета продължават да работят през телефона си. Нашето предложение не включва промяна в това къде ще работи личният лекар, с какви документи. Предложенията ни включват промяна в начина на заплащане. Трябва да имаме електронно здравно досие. Обсъждаме промени, които може да влязат в сила най-рано догодина”, поясни Тонев и даде следния пример:

„Ако ви е лошо и имате температура, влизате в здравното си досие и то ви показва кой личен лекар най-рано може да ви приеме във вашия регион. Така няма да чакате на опашка”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    44 1 Отговор
    Маските изиграха своята роля,много хора полудяха заради тия маски.
  • 2 СПЕЦИАЛИСТ

    33 1 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА САНКЦИОНИРАМЕ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ!
  • 3 Б А Й Х @ Й ‼️

    42 0 Отговор
    Трябваше ли да чакате Путин , че да си приберете ковида и да ги махнете ‼️
  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    57 3 Отговор
    И нито думичка , за това, че Мангъров излезе прав‼️

    Коментиран от #5

  • 5 Петър

    42 1 Отговор

    До коментар #4 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да бе, защо днес не се намери някоя мисирка, която да се престраши, и да вземе едно интервю от Мангъров. Преди това, трябва да му се поклони и извини.
  • 6 Б А Й Х @ Й ‼️

    33 0 Отговор
    Още помня как мен ме гониха в Морската, да ми напишат глоба за 5 000лв ‼️

    Коментиран от #11

  • 7 Най на края

    28 0 Отговор
    ДОЛО ВСИЧКИ ПРОСТОТИИ.ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ И ТЕЗИ НЕВЯРНИ ТЕСТОВЕ КОИТО ТАКА СТРЕСИРАХА ХОРАТА С ТОВА БЪРКАНЕ В НОСА ЧАК ДО МОЗЪКА.ПЪЛНА ЛУДОСТ.
  • 8 маски долу!

    29 0 Отговор
    С малоумните безполезни мерки до тук!
    връщайте хората на работа и студентите в залите и лабораториите.
    За 3 години унищожихте предостатъчно човешки и финансов капитал.
  • 9 Вие господине

    31 0 Отговор
    Не послушахте специалист като Мангъров.Вие действахте така че да облагодетелствате цялата изгнила здравна система.Винаги в БГ сме били на първо място по смъртност.От32г на сам.
  • 10 Инфекция

    17 0 Отговор
    След две години безмислено носене на маски се сдобих с хронично заболяване на гърлото !
  • 11 Rock

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Глобата за неносене на маски е незаконна- базира се на заповед- не на закон. носенето на маска е личен избор- хората не са малоумни и знаят кога- къде и как да се предпазват. Няма изнесени данни или те са съчинени- какъв е процентът на предпазилите се от коронавирус чрез носене на маска. Виждала съм безумия- шофьор- сам в собствената си кола да шофира с маска и разхождаши се при непоносима жега с маска...
  • 12 Чефо

    11 0 Отговор
    Стига с тия маски вече прекалихте с тях все едно са нещо чудотворно.Напротив вместо да помагат те само вредят.След два часа са пълни с микроби и бацили и изобщо дето искате да прокарате тези промени в здравеопазването са за да може още да ни контролирате и мачкате.