Last news in Fakti

5 Април, 2022 10:13 1 221 6

Шанхай: Локдаунът е удължен за неопределено време

  • китай-
  • ковид-19-
  • локдаун-
  • шанхай-
  • удължен

Днес китайската Национална здравна комисия съобщи за повече от 16 000 нови случая на коронавирус

Шанхай: Локдаунът е удължен за неопределено време - 1
Снимка: Shutterstock

Локдаунът, наложен в Шанхай заради КОВИД-19, бе удължен за неопределено време, предаде ДПА, като се позова на властите в китайския мегаполис с население от 26 милиона души.

Те ще изчакат резултатите от проведеното вчера в града масово тестване, преди да решат какви следващи мерки да предприемат с цел овладяване на епидемичния взрив. Междувременно хората, които дадат положителен резултат за коронавирус, биват настанявани в големи карантинни центрове.

Първоначално бе предвидено въведените в петък локдауни по места в западни райони на Шанхай да бъдат отменени днес. Властите обаче казаха на местните жители да си стоят вкъщи.

Днес китайската Национална здравна комисия съобщи за повече от 16 000 нови случая на коронавирус - най-много за последните две години. Над 15 хиляди от тях са безсимптомни.

Само в Шанхай бяха отчетени 268 нови случая на ковид, както и повече от 13 хиляди нови заразени без симптоми.

В китайския мегаполис бяха регистрирани над 70 хиляди случая на коронавирус от началото на март. Вчера броят на новите заразени за едно денонощие за първи път надхвърли 10 хиляди, отбелязва ДПА, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    3 8 Отговор
    ИСТИНАТА Е, ЧЕ ГОЛТАЦИТЕ СЕ НАХВЪРЛИХА НА РУСИЯ !!!...
  • 2 Ваксиниран3002

    27 3 Отговор
    Тези локдауни, нямат нищо общо с какъвто и да е вирус. Това си е узаконяване на фашизъм. Не само в Китай, в целия свят.

    Коментиран от #6

  • 3 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ☝

    7 9 Отговор
    ИНТЕРЕСНО НО ФАКТ в софия в градския транспорт след „отклоняване” на епидемията от к19 ХОРАТА с маски😷 са повече от тези без маски👋👋п.п. НА есен с песен😉
  • 4 Тръмб

    9 4 Отговор
    До сега всички живеехме в света на Америка. С телефони, автомобили, самолети, интернет и 74,5 пола. След като фащ бяха детронирани, всички ще живеем в света на Китай. Тъй че гледайте Шанхай( три пъти по-голям от България) и знайте какво ни очаква.
  • 5 Илюминатор

    9 1 Отговор
    Честит им дигитален "рай" на жълтите, а скоро и в Европа.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.