Last news in Fakti

6 Април, 2022 11:45 1 796 1

Етеричното масло помага при запушен нос

  • етерични масла-
  • лавандулово масло-
  • запушен нос

 Има приятен аромат, който успокоява лигавицата и облекчава запушването

Етеричното масло помага при запушен нос - 1
Снимка: Shutterstock

Запушеният нос ни причинява дискомфорт и е най-честият симптом при различни вируси, настинки и грипове. Затруднява правилното ни дишане и пречи на мириса и вкуса ни.

Сънят понякога може да бъде кошмарен поради недостига на кислород. В такива случаи ние най-често прибягваме до спрейовете и капките за нос в аптечната мрежа, но при постоянното им използване те може да навредят на носната ни кухина и да пресушат носната лигавица. Затова при по-леки състояния, можем да се доверим на здравословни и натурални алтернативи от народната медицина, каквито са и етеричните масла.

Етерично масло от лавандула спомага при много запушен нос и затруднено дишане, пише trafficnews. Има приятен аромат, който успокоява лигавицата и облекчава запушването. Позната е и с успокояващите си свойства върху нервната система и спомага при безсъние. При вдишване облекчава хремата и кашлицата, а не само запушения нос


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.