26 Юни, 2022 16:13 9 315 9

Защо да си капваме масло в пъпа

  • алтернативна медицина-
  • етерични масла-
  • пъп

Пет причини да нанасяме лечебно масло в тази област

Защо да си капваме масло в пъпа - 1
Снимка: Shutterstock

Пъпът е свещено място в нашето тяло. Не само защото чрез него сме били свързани с майката в утробата. Тук се пресичат всички енергийни канали. Поради това нанасянето на лечебно масло в тази област, винаги е ефективно. Ще ви посочим пет причини да си капвате масла в пъпа, но не трябва да забравяте, че етеричните масла задължително трябва да се добавят към масла-носители (сусам, кайсия, авокадо, масло от гроздови семки).

Отстраняване на мръсотията

Поради трудната си достъпност в областта на пъпа живеят много бактерии. Учените са изчислили, че са около 1400. При нормален имунитет те са безвредни, но все пак всеки би искал да е чист. Тук на помощ идват маслата. Потопете памучен тампон в масло от жожоба или масло от гроздови семки и изтърквайте с него пъпа си, преди душа или ваната. Така лесно ще отстраните натрупаната мръсотия, пише zdrave.to.

Подобрява храносмилането

Невероятно, но факт: капването на масла в пъпа помага на храносмилането. При диария или хранително отравяне, гадене и подуване, разредете няколко капки етерично масло от мента или джинджифил с носещо масло и капнете няколко капки от него в пъпа. Това ще облекчи болката и дискомфорта.

Намалява менструалната болка

Ако по време на цикъла ви измъчва болка, капнете няколко капки етерично масло от мента, кипарис, градински чай и джинджифил в пъпа. Полежете известно време по гръб с тази смес, докато спазмите намалеят.

Увеличава плодовитостта

Редовното използване на масла в пъпчето увеличава плодовитостта както при мъжете, така и при жените. А това, в общи линии, не е изненадващо, защото пъпът е първата ни връзка с майката и живота. Подгответе си смес от масло-носител и етерично масло от градински чай. Тя действа релаксиращо, повлиява положително качеството на сперматозоидите и регулира хормоните и менструалния цикъл - следователно, увеличава шансовете за зачеване.

Балансиране на чакрата свадхистхана

В аюрведа чакрата свадхистхана е основният източник на енергия и въображение. Тук се раждат мечтите, фантазиите и целите. За да балансирате тази чакра, използвайте рапично масло. Капнете малко количество от него в пъпа и леко масажирайте. За да подобрите ефекта, можете да добавите етерични масла от сандалово дърво, розово дърво и иланг-иланг. Правете си такъв лек масаж веднъж седмично, за да подпомогнете творческото си начало.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не се плашете !!!

    12 1 Отговор
    Капвайте масло на пъпа!.и водка може 😂🤣😅
  • 2 Матрософ

    6 20 Отговор
    Какво и къде да си капне да му дойде акъла на Путин.

    Коментиран от #6

  • 3 Зеленски

    16 5 Отговор
    Аз ще си капма на кафявата точка и ще чакам Путин!
  • 4 Дебелия

    15 0 Отговор
    Довечера ще капна на жената.
  • 5 Им бе цилус

    7 0 Отговор
    Ми що, щот човек като няма кво да прай, мисли глупости. Затова.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 4 Отговор
    Обява: капвам живо масло направо от капкомера. На ден само по 10 сеанса. Направете си график.
  • 8 Идън

    3 0 Отговор
    Хидравлично или машинно вероятно смазва ставите...
  • 9 Рошко

    3 0 Отговор
    По късно очаквам Венелина да ни каже къде другаде да се капва за какво и защо