Едно от опасните усложнения на коронавируса е силно сгъстяване на кръвта и вероятност от образуване на съсиреци. Ще ви подскажем кои храни е добре да бъдат въведени в ежедневната диета, за да се подобри кръвообращението и разреждането на кръвта.
Кръвта е течността, която поддържа тялото живо. Състои се от плазма, еритроцити (червени кръвни клетки), тромбоцити и левкоцити. Когато в кръвта се образуват съсиреци и тромби, това сигнализира за проблеми в организма - от хиповитаминоза до стрес. Сърцето и другите органи и тъкани не получават кислород и хранителни вещества навреме. Твърде гъстата кръв принуждава сърцето да работи по-усилено и може да доведе до хипертония, кръвни съсиреци, запушвания, кръвоизливи и смърт, пише iwoman.bg
Има много храни, които естествено могат да разреждат кръвта и да помогнат за намаляване на риска от образуване на тромби. Ето една от тях:
Джинджифил
Джинджифилът е противовъзпалителна подправка, която разрежда кръвта. Той съдържа киселината салицилат в естествената ѝ форма.
За антикоагулантния ефект на естествените салицилати е добре редовно да ядете пресен или сушен джинджифил, можете да го добавяте към печива, напитки и различни ястия. Естествено не трябва да очаквате чудеса от този естествен антикоагулант, но все пак е добре да го използвате.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.