Last news in Fakti

16 Април, 2022 16:47 904 6

Разследват лекари за фалшиви COVID ваксинации в Благоевград

  • фалшиви covid ваксинации-
  • covid ваксинации-
  • благоевград

Всички те отричат за допуснати нередности

Служители на икономическа полиция са влезли вчера в имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Проверката им е по получен сигнал за извършвани фиктивни ваксинации срещу Covid-19 и издаване на цифрови сертификати, съобщи БНР.

Полицията е извършила претърсвания и изземвания от кабинета, в който са работели двама лекари - д-р Екатерина Митова и д-р Павлин Янкулски, като са обискирани и домовете им.

Лекарите и медицинските сестри, които са отговаряли за ваксинацията, са разпитани.

Всички те отричат за допуснати нередности.

Разследването в РЗИ е стартирало на база данни за недействителни ваксинации на лица, регистрирани в Националната здравно-информационна система, които са послужили за получаване на "зелени сертификати".

"Категоричен съм, че никой от нас не би си позволил да участва в подобна схема. През кабинета са минавали хиляди хора и сме правили всичко възможно, за да убедим дори тези, които се колебаят" , заяви д-р Павлин Янкулски, който е и общински съветник в Благоевград.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    9 1 Отговор
    Тези ги разправяйте на баба ми от Кермен . Бялата мафия върти най-много пари от всички други !!!
  • 2 бравос

    12 0 Отговор
    Награда за изпълнение на лекарския дълг да им бъде присъдена!
  • 3 КО РЕЧИ КО

    12 0 Отговор
    АМА НАЛИ ПАНДЕМИЯТА СВЪРШИ КВИ ВАКСИНИРАНИ !😱😱😱И ТО МЕНТЕ😀
  • 4 провинциалист

    11 0 Отговор
    Защо се напъват? Всички ваксини са фалшиви, защото всички "ваксинирани" се разболяват.
  • 5 Ваксиниран3002

    7 0 Отговор
    Искам да попитам, има ли истинска ваксина и истински ваксинации, че разследват фалшиви??? Като гледам набодените държави затварят отново, та какво ще кажете за истинското???
  • 6 Им бе цилус

    3 0 Отговор
    Само думата ваксина,е достатъчна да падне всяко обвинение пред който и да е съд. Съдете ги! Ваксина няма. Субстанция-да. Четете си добре сертификатите. То си пише.