Last news in Fakti

27 Юни, 2022 14:45 1 083 4

Кипър: Обмислят връщане на маските на закрито

  • кипър-
  • маски-
  • закрито-
  • ковид-19-
  • случаи

Заради значителното увеличаване на случаите на коронавирус

Кипър: Обмислят връщане на маските на закрито - 1
Снимка: БГНЕС

В Кипър се обмисля връщането на задължително използване на защитна маска на някои закрити места заради значителното увеличаване на случаите на коронавирус. Здравното министерство отново издаде препоръки за спазване на мерките за лична защита, предаде БНР.

Близо 7300 са новооткритите положителни случаи на коронавирус в Кипър през изминалата седмица, което е почти 10% от направените тестове, увеличават се и хоспитализираните пациенти, съобщи здравното министерство в седмичната си справка.

Днес до края на деня здравният министър Михалис Хаджипанделас очаква мнението на членовете на Научния консултативен комитет за развитието на епидемичната ситуация. Той поставя пред тях и въпроса дали да се върне използването на маска в аптеки, за служителите в ресторанти и места за развлечение, както и на някои социални събития.

Задължителните маски в закрити помещения бяха премахнати от 1 юни, като те останаха само за здравни заведения и обществения транспорт.

От здравното министерство отново препоръчаха хората да спазват мерките за лична защита, за да се предотврати по-голямо разпространение на заразата.

Продължава и поставянето на четвъртата бустерна ваксина срещу коронавируса, напомни здравното министерство днес. Тя се препоръчва за хората над 60-годишна възраст, здравни специалисти, пациенти с редица хронични заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1520

    22 0 Отговор
    престанете престанете престанете с тази измама никой не ви вярва на глупостите
  • 2 Коко

    14 1 Отговор
    И там марионетки като при нас.Май на много места командорят глобалистите.
  • 3 Световното задкулисие

    13 0 Отговор
    Правете нов локдаун и кажете чао на туризма
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.