Last news in Fakti

17 Юли, 2022 16:05 1 104 6

В Египет се подготвят за шестата вълна на пандемията

  • египет-
  • вълна-
  • пандемия-
  • шеста-
  • ковид-19

Министерството на здравеопазването и населението предприемат мерки във връзка с началото на шестата вълна на пандемията от КОВИД-19

В Египет се подготвят за шестата вълна на пандемията - 1
Източник: Shutterstock

Министерството на здравеопазването и населението на Египет предприемат мерки във връзка с началото на шестата вълна на пандемията от КОВИД-19 и увеличения брой заразени, както в страната, така и по света, съобщи онлайн изданието "Иджипт индипендънт".

Три от болниците в област Кайро са трансформирани от частично изолационни в изолационни болнични заведения, където, ако е необходимо, да бъдат настанявани пациенти с ковид. Наред с това във всички болници се разкриват отделения за изолация, предаде БТА.

Управлението на лабораториите към здравното ведомство информира, че генетичното секвениране на над 1400 проби от цялата страна е установило наличието на всички нови мутации на коронавируса.

Средно 38 са новите случаи на КОВИД-19 на ден, като при 97 процента от тях е засечен вариантът Омикрон, а при 70 процента - подвариантът ВА.5, каза изпълняващият длъжността министър на здравеопазването Халед Абдел-Гафар в интервю за телевизия "Ем Би Си". Той добави, че четвърта доза ваксина или втора подсилваща доза е налична за хората над 65 години и хронично болните, ако са минали три месеца от поставянето на трета игла.

Към момента преобладаващата част от случаите протичат без усложнения, със симптоми, подобни на настинка и грип, като е необходимо само домашно лечение, посочи президентският съветник по здравните въпроси Мохамед Ауад Таг ел Дин, цитиран от уебсайта "Дейли нюз Иджипт". Той потвърди, че Египет навлиза в шестата вълна на пандемията, и призова гражданите да спазват предпазните мерки.

"Ползването на защитни маски и спазването на социална дистанция са изключително важни на този етап," изтъкна Таг ел Дин. По думите му държавата е положила големи усилия да осигури ваксини срещу КОВИД-19, за да се изгради имунитет и да се намали рискът от страничните ефекти на болестта.

Общо 91 447 330 дози ваксина срещу КОВИД-19 са поставени в Египет до края на юни т. г., според данни на Световната здравна организация (СЗО).

След като достигна най-ниските нива на разпространение на вируса от началото на пандемията, в средата на юни северноафриканската държава отмени всички ограничения за пристигащите от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпизъм

    18 1 Отговор
    Нещата отново излизат извън контрол заради белите престилки. Изпускат положението на медийни герои и започват да манипулират.
    Светът е ваш..... ако имате ваксина и намордник.
  • 2 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    7 2 Отговор
    САМО СФИНКСА НЕ НОСИ МАСКА👍

    Коментиран от #3

  • 3 Бат Пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝":

    Нито маска носи нито е ваксиниран!☝И на всичкото отгоре е на 4600 години гадината, а влиза в рисковата група над 65г☝
  • 4 Лъжа

    12 0 Отговор
    Няма такова нещо като “ковид” в Египет. Бях там октомври миналата година точно по време на незнам си коя подред “вълна”. Абсолютно никой никъде никакви мерки не спазва с изключение на летището за отбиване на номер. Нито в хотели, нито в столицата, нито в курортите, да не говорим, че няма нормален човек, който да носи маска в пустинята на над 40 градуса жега. Не мога да разбера този тип статии кой ги плаща защото очевидно са поръчкови с цел да набиват на обществото ковида.
  • 5 ССС

    2 0 Отговор
    Не съм сигурен, че Кипър се притесняват толкова, колкото българските медии и ковидпропагандатори.
  • 6 Ваксиниран3002

    4 0 Отговор
    Айдеее, станаха 6 вълни, че кога бе??? То пък чак да се подготвяш за хрема, си е смешно.