Last news in Fakti

26 Юли, 2022 16:45 1 544 4

Лекар разкри как да се справим с акнето

  • диетолог-
  • акне-
  • здраве-
  • хранене-
  • кожни раздразнения

Има редица продукти, които могат да стимулират развитието на акне, ето кои са те

Лекар разкри как да се справим с акнето - 1
Снимка: Shutterstock

Диетологът-ендокринолог Албина Комисарова каза дали е възможно да се реши проблемът с акнето и кожните обриви с помощта на храненето.

Много хора, които са изправени пред проблема с акнето, са готови да се откажат от редица продукти и като цяло да започнат да гладуват, само за да се отърват от омразното акне. Но ще помогне ли?

„Не, за съжаление, храненето няма да реши проблема с акнето. Сега има мода за това, че всички проблеми на лицето са резултат от проблеми с червата. Самата аз страдам от акне от тийнейджърска възраст и дерматолозите винаги са предписвали диета. Но не работи“, казва експертът въз основа на личен опит.

Напоследък има все повече дерматолози, които казват, че храненето има малък или никакъв ефект върху акнето. Особено за лечение на това заболяване.

Много по-важно е правилната, ежедневна домашна грижа. Това е 80% успех.

Но има редица продукти, които наистина могат да стимулират развитието на акне. Според редица изследвания това са млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, както и храни с висок гликемичен индекс (сладкиши, мед, захар) и излишък на въглехидрати в диетата.

Всичко това наистина може да провокира пристъпи на акне. Ето защо хората, склонни към обриви по лицето, трябва да избягват тези продукти.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юнашко млеко

    10 1 Отговор
    от дедо за млади и стари моми лекуващо акне и опъващо им кожата им след редовна употреба
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Додо

    1 1 Отговор
    Тази нищо не разбира!Тъпа реклама.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.