Last news in Fakti

2 Август, 2022 17:25 1 254 12

Служебният здравен министър ще подготвя системата за посрещането на по-тежка COVID ситуация

  • здравен министър-
  • служебен-
  • подготовка-
  • система-
  • covid ситуация

Проф. Асена Сербезова връчи на д-р Меджидиев отчета за свършеното от екипа ѝ през изминалите 7 месеца, както и списък със стартираните проекти

Служебният здравен министър ще подготвя системата за посрещането на по-тежка COVID ситуация - 1
Снимка: МЗ

Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев прие поста от професор Асена Сербезова и обяви непосредствения си приоритет:

Двамата обсъдиха водещите приоритети и проекти, които са ключови за сектор „Здравеопазване“. „Поех огромната отговорност да приема поста служебен министър на здравеопазването, макар и с ограничен във времето хоризонт. Гарантирам, че ще продължа добрите инициативи, които са започнати от екипа на проф. Сербезова. Ще поставя реалистични цели, с реализацията на които да се случат полезни промени както за съсловието, така и за пациентите“, заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Той подчерта, че задача пред екипа му ще бъде и подготовката на здравната система за посрещане на евентуална по-тежка COVID-ситуация, съобщават от ресорното ведомство.

От своя страна проф. Асена Сербезова връчи на д-р Меджидиев отчета за свършеното от екипа ѝ през изминалите 7 месеца, както и списък със стартираните проекти. Тя подчерта, че ключово за българските граждани е продължаването на дигитализацията в сектор „Здравеопазване“.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    53 2 Отговор
    Поредната СЗО калинка. Ама какво да очаквате от чуждия агент Радев.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ха ха

    44 2 Отговор
    Резидентът е маша на Давос. Гледайте зеленясалият министър на енергетиката и наместниците на СЗО и си отваряйте очите. Предишният служебен здравен натресе сертификатите, многоразводничката ги наложи, а този ще се бори с Ковид в името на системата... Давоски хайдуци...
  • 4 Вибратор

    17 6 Отговор
    Ще продължим с мерките значи
  • 5 Ксд

    38 0 Отговор
    Поредния СЗО агент. И щом е бил в БЛС е ясна работата...
  • 6 5943

    3 28 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    А ти какъв си бе?
  • 7 Радостин

    39 0 Отговор
    Поредната пионка на мафиотската организация наречена СЗО
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Доктор

    20 1 Отговор
    Дупнишки цървул, който искаше затваряне на София и вечрен час. Доведе до фалит общинската болница в Девин, получаваше по 7500 лв. месечно като неин управител, докато медицинския персонал на болницата месеци наред беше без заплати. Амбициозен провинциален кариерист.
  • 11 Илиева

    8 0 Отговор
    Имам представа за д-р Меджидиев.Дали ще се справи е друг въпрос…По-важното е,че министър Сербезова ще ни освободи от присъствието си.Дали някога е стъпвала в болнично заведение и дали знае как изглеждат нещата?От медицина нищо не разбира,но владее търговията с лекарства и парите от там.Те всички от кабинета на ПП бяха еднакви.Лаладжии,лъжци и търгаши.С право си отидоха.Дано сл.кабинет покаже сериозност та хората да са по-спокоини в тези трудни времена.Дано.Успех!
  • 12 .ключово за българските граждани

    0 0 Отговор
    "...ключово за българските граждани е продължаването на дигитализацията в сектор „Здравеопазване“...."

    Как? С по един чип в главата ли? И той ден и нощ ще дава постоянно информация за всеки българин, директно там в САЩ?
    На онези това им е фикс идея.
    Защо ви е тази "дигитализация" в България, когато пенсионерите няма какво да ядат и не могат даже и тока да си платят?
    Имате ли изобщо нормален начин на мислене?
    Те не са като вас, с един куфар министерска и депутатска заплата. По-скоро започнете тогава дигитализацията от вас си. И ако останете живи, ние другите ще си помислим, дали и на нас ни трябва такъв тотален контрол в птицефермата, дето всяка баба Гицка ще има някакъв номер и ще бъде постоянно следена. А само да се изкашля един път и онези ще дойдат с дебелите инжекции да я заковат...