Диетологът Ирина Юзуп в интервю за Moslenta разкри противопоказания за ядене на мариновани зеленчуци. Според лекаря те включват: повишена киселинност на стомаха, заболявания на пикочно-половата система и проблеми със ставите, предава zdrave.to
Ферментиралите храни провокират активна секреция на стомашен сок. Полезен е за хора с ниска стомашна киселина.
В други случаи обаче маринованата храна може да предизвика обостряне на пептична язва и язва на дванадесетопръстника. Освен това високото съдържание на сол задържа течности в тялото и води до отоци.
„Мога да кажа, че маринованите и ферментирали зеленчуци вече са все по-необходими за човешкия организъм.
В процеса на такава обработка на продукта се отделят повишено количество лактобацили, които изместват патогенните микроорганизми, подобряват храносмилането и укрепват имунитета. система,"— заключи Юзу.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 АМИ И ТИЯ ДЕТО ГИ КОНСЕРВИРАТ
Коментиран от #4
15:53 21.11.2022
2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣
15:57 21.11.2022
3 баста
16:02 21.11.2022
4 Пешо
До коментар #1 от "АМИ И ТИЯ ДЕТО ГИ КОНСЕРВИРАТ":
Да. Да се чуди човек как са оцелели хората десетки хиляди години......16:12 21.11.2022