Last news in Fakti

23 Януари, 2023 16:45 10 724 14

Как да свалим високото кръвно само за минута в домашни условия

  • високо кръвно-
  • понижаване-
  • здраве

Воденето на здравословен начин на живот спомага за поддържането на кръвното налягане в нормални граници

Как да свалим високото кръвно само за минута в домашни условия - 1
Снимка: Shutterstock

Съществуват многобройни рецепти и методи за сваляне на високо кръвно налягане. Универсално лекарство за хипертония не съществува, но неоспорим факт е, че воденето на здравословен начин на живот спомага за поддържането на кръвното налягане в нормални граници, пише Ретро.бг.

При инцидентно покачване на кръвното налягане можете да си помогнете сами по съвсем лесен начин. Потопете краката в леген с топла вода, бавно и постепенно добавяйте гореща вода и стойте така 15-20 минути. Затоплянето на краката води до разширяване на кръвоносните съдове и стичане на част от кръвта на тялото в долните крайници. Като резултат обемът на циркулиращата кръв намалява и кръвното налягане се понижава.

Сдъвчете 2-3 пресни листа от здравец – това също ще понижи кръвното ви налягане. При диагностирана хипертония освен лекарствата пийте поне веднъж седмично чай от полски хвощ или други билки за високо кръвно. Филмираните таблетки валериан също са чудесно допълнение към терапията на вашия кардиолог. За да има траен ефект, приемът на валериан трябва да е продължителен, защото ефектът му настъпва след натрупване на активната субстанция.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 2 Отговор
    ИЗОКЕТ–СПРЕЙ или Нитроглицерин на хапче,Ганкеее!

    Коментиран от #3, #6

  • 2 човек от народа

    8 1 Отговор
    50 гр. задължително поне двойно препечена.....
  • 3 ВЪРШИ„ РАБОТА”...НО

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ....БЪРЗО ДЕЙСТВА.....НО ЗА ОТНОСИТЕЛНО КРАТКО ВРЕМЕ...апропо при хронична хипертония......трябва да се ползва внимателно....🤔

    Коментиран от #5

  • 4 Ласков

    7 4 Отговор
    И аз да се включа 🤪 . На мен ми помага две лъжици канела разбъркване в кисело мляко и след 4-5 минути кръвното пада драстично

    Коментиран от #7

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ВЪРШИ„ РАБОТА”...НО":

    Всичко е"НООО"!При запушен голям кръвоносен съд не е правилно да се смъква кръвното!В случая,който преживях,ако имах само частични знания ....за нитроглицерин щях да се.....заровя сам!КЪСМЕТА МИ БЕ,ЧЕ Бях НЕУК,но ходех по Планината....това,го запомнете,не мога да съм вечен,като ...Глупоста....когато сърцето бие ,като чук и имате високо кръвностискайте...сърцето да издържи.....НО НЕ СВАЛЯЙТЕ ИЗВЕДНЪЖ КРЪВНОТО!Що народ е.......гушнал букета от бързо сваляне дадено от Белодрешковец или от това,че е прочел за нитроглицерин!сега за Хроничната Хипертония.Търси се първопричината.Холдер,пълна кръвна картина,Хранителен режим и ПЛАнина ако не се повлияе след 2месеца.Графия бъбреци и ЯМ!не се ли открие причината не се пият хапове силни,освен тези,които са известни за да държат кръвното .Тертензиф комби,Нолипрел би форте 10мг.Това,коетоти го написах ще ти го каже и всеки кардиолог,по грамотен и след ЕКГ ще ти вземе Минимум 60кинта за преглед!Бъди Здрав и не ми повтаряй Грешките!
  • 6 12340

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Става дума за НЕлекарствени, подръчни средства

    Коментиран от #8

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ласков":

    Стига си писал неистини.Канелата е перфектна,но когато ти е ОК,кръвното.Когато трябва да се действа ......чети какво съм написал по-долу!Запомни го,спасява живот!ПС.Не е сложно да се научи човек на реанимация,но ако дойде до .......Вероятноста е.....Но е хубаво да се отренира!Гледам,че почнаха да говорят,а това за влизане на чуждо тяло в трахеята.....много опасно,трябва да се тренира.Забранявайте на малко дете да говори,когато се храни!Да му стане навик!
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "12340":

    Не лекарствено подръчно средство е Котаракът да ти пусне 200мл кръв!Понеже си нямал пиявици!

    Коментиран от #9

  • 9 12340

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Кръвопускането е краен вариант.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гаглей

    7 1 Отговор
    Заглавие, как да свалим високото кръвно само за минута. Отговора да държим краката си в гореща вода 15-20 минути хахахахахахах
  • 12 въпросче

    0 0 Отговор
    През зимата къде да го търся тоя здравец?
  • 13 яйла

    0 0 Отговор
    Ако кръвното ви наблягане няма билетче или карта,директно го сваляте от автобуса.
  • 14 бушприт

    0 0 Отговор
    Около вас ако хойка красива жена, и два легена гореща вода няма да ви помогнат.