Last news in Fakti

19 Март, 2023 04:12 999 4

60 нови заразени с коронавирус в събота, няма починали болни

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

Активните случаи към момента са 2 908

60 нови заразени с коронавирус в събота, няма починали болни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 60, сочат данните на Единния информационен портал, цитирани от БТА.

Направени са 833 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 7,20 процента.

Няма починали с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 261 души с диагноза коронавирус, от които 30 са в интензивно отделение.

Излекувани през последното денонощие са 4 души.

Активните случаи към момента са 2 908

През последните 24 часа са поставени 3 дози ваксина срещу коронавирус.

Общо 38 236 души у нас са загубили битката с новия коронавирус от началото на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор
    Дано Няма Повече Лоши Новини
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    Здравето е Богатсво Ценете Го
  • 3 Гемето

    5 0 Отговор
    Федералното правителство на Германия е платило около 1,4 милиона евро на 200 журналисти, повече от половината от които са служители на обществени радиа и телевизии. Финансирането на журналисти с държавни средства за рекламни филми за ваксините в полза на политиката на правителството през последните 5 г. разкри разследване на германска медия .

    Според портала един служител на телевизионния канал ZDF, чието име не се посочва, е получил повече от 32 000 евро от ръководеното към онзи момент от Меркел федерално правителство за създаване на PR филми и реклама на ваксини.

    Задачата на журналиста била да създава видеоклипове от предоставените материали за работа от името на федералната пресслужба. “С тези средства беше възможно да бъдат купени над 100 държавни журналисти“, пише в изданието.

    Изданието отбелязва, че „асистентът по пропагандата“ специално е заснел промо, за да популяризира кампанията за ваксиниране по време на пандемията. Едно от тях е взето през февруари 2021 г. в старчески дом.

    Журналистът създал видеоклип за пътуването на канцлера Ангела Меркел до африканските държави Сенегал, Гана и Нигерия през август 2018 г.

    Общо за пет години федералното правителство е платило около 1,4 милиона евро на 200 журналисти, повече от половината от които са служители на обществени радио- и телевизионни оператори“, добавят авторите.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.