22 Март, 2023 15:09 818 2

В Белгия отпадат и последните COVID ограничения

  • белгия-
  • ковид-19-
  • ограничения-
  • мерки-
  • епидемия

Белгийските власти решиха днес

В Белгия отпадат и последните COVID ограничения - 1
Източник: Shutterstock

Белгийските власти са решили днес да отпаднат и последните ограничения, свързани с епидемията от ковид, съобщиха местни медии. Занапред използването на маски за лице в здравните заведения няма да бъде задължително.

Отбелязва се, че маските помагат за ограничаване на разпространението на вируси, така че се допуска да бъдат използвани според случая и особено, когато се налага престой в чакалня с болни хора. Уточнява се, че задължението за носене на маски в страната бе въведено от 4 май 2020 г. и оттогава не е отменяно в областта на здравните грижи.

Белгийският министър на здравеопазването Фнак Ванденбрук заявява, че силно се препоръчва лекарите и болните да ползват маски при необходимост. По неговите думи тази препоръка може да бъде преразгледана при допълнително подобряване на обстановката, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мони по-си заблудено даже от

    5 0 Отговор
    Адаша ти Пасти,2022 работех в Белгия и посещавах няколко пъти болница.....какви маски каква новин....бегай на старата работа за това тук не тъ бива
  • 2 Петър

    6 0 Отговор
    И белгийците се оказаха наивен народ, 80% от населението на Белгия се ваксинира.