Last news in Fakti

26 Март, 2023 02:08 1 544 18

57 нови заразени с коронавирус, починаха двама инфектирани

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

Активните случаи към момента са 2 233

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 57, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА.

Направени са 681 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 8,4 процента.

Починали са двама пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 259 души с диагноза коронавирус, от които 25 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 6.

Излекувани през последното денонощие са 3 души, а общо от началото на пандемията - 1 258 781.

Активните случаи към момента са 2233.

През последните 24 часа не са поставени ваксини срещу коронавирус, а общо от началото на ваксинационната кампания поставените ваксини са 4 610 360.

Общо 38 248 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 299 262 заразени от началото на пандемията, сочат данните на Единния информационен портал.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 8 Отговор
    МИР НА ПРАХА И А на близките и ПРИЯТНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ на годишнината от смъртта и И ДА ПИЕТЕ ПО МАЛКО гледайте повече ДА СЕ ВЕСЕЛИТЕ И ТРОПАТЕ ХОРА ДА ИМА И ВСЕОБЩО ВЕСЕЛИЕ
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор
    ТРЯБВА да има работа и за ТРАУРНИТЕ АГЕНЦИИ идва НОВА ГОДИНА и ще трябват ПАРИЧКИ на работещите в тоя БИЗНЕС.
  • 4 Вий

    14 2 Отговор
    2 дена преди над София пак яко пръскане, айде, защо изведнъж пак, накой да се сети)
  • 5 1 2 3 коментари

    3 2 Отговор
    Са МЕНТЕТА копират ГРАД КОЗЛОДУЙСКИЯ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Моарейн

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гордостта на Тарра":

    Да, затова пък "умните" и кресливите са едни знаещи, можещи, интелигентни, възпитани, по-по-най-, обаче все не случват на народ.Живи да ги ожалиш! Токолкова са готини обаче цялата вселена им пречи.
    По темата: заслужава ли си за по около 150 човека на ден да се поддържа тоя сайт? Струва ли си мисирките да го цитират ежедневно - на когото му е интересно, си намира каквото му трябва (да, да, знам, че е по-лесно да препишеш информация наготово, вместо да търсиш новини, да ги проверяваш, да си напишеш сам материала, но все пак и мэързелът трябва да има граници, нали)? И накрая кога най-после калинките от РЗИ ще си оправят данните за оздравелите? Или ги е страх, че ако останат едни 300-400 бройки заразени съвсем никой няма да ги отразява?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 ЧИЧО СТАМАТ ЩУМКОВ

    2 12 Отговор

    До коментар #7 от "Моарейн":

    По темата: заслужава ли си за по около 150 човека на ден да се поддържа тоя сайт? ........................................... ........................................................................................................................................................................................... НА ВАС ,КАКВО ВИ ПРЕЧИ САЙТА.АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА НЕ ГО ПОСЕЩАВАЙТЕ

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 9 Петър

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Моарейн":

    Чудно ми е колко лева струва месечната поддръжка на ненужният Национален информационен портал за КОВИД-19?
    Убеден съм, че сумата е шестцифрено число на месец.

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Петър

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЧИЧО СТАМАТ ЩУМКОВ":

    Нормално ли ти се струва, да се дават стотици хиляди лева на месец, за нещо което не е нужно? Националният информационен портал за КОВИД-19 трябва да бъде закрит.
  • 12 Моарейн

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЧИЧО СТАМАТ ЩУМКОВ":

    Порталът, колега, сам по себе си не ми пречи. Дразня се от продължаващите опити за насадане на страх, паника и изобщо за ошашавяне на народа. Дразня се от харченето на моите и вашите пари за глупости. Дразня се от мърляво свършената работа на знайни и незнайни мисирки, калинки и всякаква друга флора и фауна.

    Коментиран от #18

  • 13 Токайто

    15 0 Отговор
    Вече се доказа, че непригодният за вируси PCR дава положителен резултат за всичките 12 вида коронавируси. Починалият от катастрофа също може да има лека настинка причинена от някой вид коронавирус. Не се пробвайте пак да лъжите хората!

    Коментиран от #14

  • 14 Копипасте

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Токайто":

    През есента на 2020 година един професор каза, че тези PCR тестове не стават за диагностика на РНК вируси и са около 80-90% фалшиво + или -, което е огромна грешка. Никой не пожела да го чуе! Навремето и Кари Мълис - създал въпросния метод е казал същото за диагностика с неговия метод и на ХИВ вируса! Но наляха милиарди долари : навремето в ХИВ около 2 милиарда, а в КОВИД тепърва ще ги смятат колко!?
  • 15 Копипасте

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    По ще е смислено да го променят на Портал за рак, инсулт, инфаркт .... , току-виж и направили нещо истинско за здравето на българските граждани!
  • 16 Емо

    3 0 Отговор
    Портала настрана, че гълта пари, ами какъв беше смисъла от КПП-та, маски, тормоз, паника и страх, оня плешивия се пенеше, щабова с огромни заплати, полицаи блокирали пътищата и всичко това, за вирус, доста по-малко опасен от грипа- 1.3 млн заразени, под 3% починали от този вирус, и то това далеч не е сигурно, че е толкова, щото и майка ми почина от инсулт, ама я писаха от ковид, нищо , че нямаше никакви сипмтоми.
  • 17 Констатираща

    0 0 Отговор
    Повечето усложнения и смъртни случаи при Ковид, от мои наблюдения, се дължат на неправилен подход към болестта или от самия болен и близките му, или от лекуващия лекар. Не трябва да се ползват антипиретици, защото те намаляват имунитета, натоварват сърдечно съдовата система и увреждат черния дроб, както и болкоуспокояващи, отпушващи носа и пр., не е желателно, когато няма усложнения, да се изписват превантивно антибиотици, хидрокортизон и противовирусни, които имат сериозни странични ефекти, намаляват имунитета и задълбочават усложненията. Достатъчно е да се приемат повече цитрусови плодове, пчелен и боров мед, хранителни добавки от вида на витамини, минерали и билкови чайове - мащерка, липа, бъз, шипка, арония, които повишават имунитета. Може да се ползват и хомеопатични средства - Инфлуцид, Авирон Рапид и други, които никога няма да навредят.
  • 18 Констатираща

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Моарейн":

    При такива респираторни заболявания и когато има епидемия и пандемия, е наложително да се ползват лични предпазни средства и да се спазва добра хигиена, защото проблемите идват от там, но те трябва да се използват правилно, а не само като атрибути, за да се "отбие номера", защото вирусите не прощават и разрастването на епидемията и пандемията се дължат на ниската здравна култура и съзнание на населението.