Last news in Fakti

26 Август, 2023 15:46 1 724 17

От есента: Антибиотик само с електронна рецепта

В редици държави вече има закон за използването на антибиотици

От есента: Антибиотик само с електронна рецепта - 1
Снимка: БГНЕС

От есента антибиотиците ще се предписват само с електронна рецепта.Така здравните власти се надяват, че ще се пресече безконтролната им употреба. В същото време заради острия недостиг на някои медикаменти през последните седмици, председателят на комисията по здравеопазване в парламента сигнализира ДАНС и МВР, които да проверят фирмите.

"Здравната комисия ангажира министъра на здравеопазването ежеседмично да изпраща справка за липсващи медикаменти. Имат три медикамента, които липсват в момента, осем са поставени в забранителен за износ списък, защото част от липсите се дължат на това, че медикаменти, които са с относително ниска цена в България и по-висока цена в чужбина, се изнасят за сметка на нуждите на българските граждани". Това заяви пред bTV д-р Александър Симидчиев от ПП-ДБ.

В редици държави вече има закон за използването на антибиотици.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    49 3 Отговор
    Майка ми имаше пневмония.В болницата казаха че е Ковид и не и даваха никакви лекарства и се влоши много.Взех си я вкъщи,дадох и антибиотик и се оправи.Мафията в бели престилки уби много хора.
  • 3 Справедлив

    16 2 Отговор
    Големи тъпани , мечтата е безплатна.
  • 4 Спете спете

    37 3 Отговор
    В тая страна, всичко дето се взима и променя, все е срещу народа.
    И народа е виновен за това...
  • 5 Мое мнение

    38 4 Отговор
    Ето какво ще стане. Записваш се за преглед при личния лекар за след седмица, а при епидемия може да ти дойде ред и след 2-3 седмици. Дотогава вече може да нямаш нужда от антибиотик, а от поп.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 3 Отговор
    А който оцелее след Нова година ток на свободния пазар 🤔❗🤔
  • 7 Само питам

    27 5 Отговор
    Хората са вече достатъчно грамотни и образовани. Вече почти всеки знае при какво заболяване кой антибиотик да вземе и как да го пие. Защо е нужно да се реди цял ден на опашка заедно с други заразно болни за да му изпишат антибиотик? За да се зарази допълнително от нещо друго или за да умре на опашката пред кабинета на личния лекар? А какво ще стане с възрастните които не могат да ходят или не могат да издържат такова изпитание като стоенето цял ден с температура на опашка пред кабинета на доктора? Пак недомислици или искат да ни уморят още повече?
  • 8 Мдааааааа

    30 4 Отговор
    Цифровото робство започва.
  • 9 Всичко

    25 3 Отговор
    Оправиха в здравеопазването че ни ограничават и лекарствата
  • 10 През почивните дни няма лекари

    26 4 Отговор
    От спешното те гонят и какво правим тогава умници?
  • 11 Георги

    26 2 Отговор
    Чии интереси обслужват пак кокорчовците
  • 12 Диму

    26 3 Отговор
    Пак някой върти някаква далавера
  • 13 От есента

    23 4 Отговор
    Почваме да измираме по опашките
  • 14 Селянин

    25 2 Отговор
    Има населени места без лекари те какво да правят да емигрират в София ли
  • 15 .....

    23 6 Отговор
    Българинът сам се лекува с антибиотик, когато има дихателна инфекция и оцелява. Това не се харесва на сатанистите. Без да можеш сам да си купиш антибиотик, още тази зима смъртността от дихателни болести ще се покачи много. Целенасочено е!
  • 16 Спасител-Муноь Китен

    4 7 Отговор
    Закрийте изцяло аптеките ши направйти услуга на старческата тумба от сенилни бабуляци да поживеят по дълго току виж им избистри напредналото старческо слабоумие да влазят на мъртво вълнений и да хвърлят пари от терасите
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.