Last news in Fakti

4 Януари, 2024 12:23 2 432 18

COVID-19! Връщат маските заради увеличени вирусни инфекции

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вирус

Повече от 1,1 милиона американци починаха от COVID, показват данни на CDC, по-висок процент от повечето други богати страни

COVID-19! Връщат маските заради увеличени вирусни инфекции - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Болниците в най-малко четири щата на САЩ върнаха задължителното носене на маски на фона на нарастване на случаите на COVID-19, сезонен грип и други респираторни заболявания, предава Ройтерс.

Здравните заведения в Ню Йорк, Калифорния, Илинойс и Масачузетс направиха отново маските задължителни за пациентите, медиците и другия персонал.

Комисарят по здравеопазването на град Ню Йорк д-р Ашвин Васан каза пред WABC TV в сряда, че задължителното носене на маски се връща във всичките 11 обществени болници в града, 30 здравни центъра и пет заведения за дългосрочни грижи.

"Това, което не искаме, е недостиг на персонал, нали? Когато видяхме вълната от омикрон през 2022 г., най-големите проблеми бяха не само болните хора, но и болните здравни работници на първа линия, те бяха навън с COVID-19," каза Васан пред WABC.

Най-новите седмични данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) показват, че има над 29 000 хоспитализации от COVID-19 в САЩ от 17 до 23 декември, което е повече от 16% повече от предходната седмица. CDC също съобщaват за над 14 700 хоспитализации заради грип през същия период.

Задължителното носене на маски по време на пандемията от COVID-19 предизвика гняв сред онези, които се противопоставиха на медицински съвети и смятаха, че маските не допринасят много за потискане на разпространението на болестта.

Доминираният от консерваторите Върховен съд отмени федералното изискване, издадено от президента Джо Байдън за ваксини или тестове за служителите в компаниите, а съдия, назначен от републиканския му предшественик, отмени задължителното носене на маски в обществения транспорт.

Имаше и дълбоко негодувание сред тези, които носеха маски и смятаха, че здравето им е застрашено от тези, които не го правят.

Повече от 1,1 милиона американци починаха от COVID, показват данни на CDC, по-висок процент от повечето други богати страни.

В Калифорния, окръг Лос Анджелис в събота възстанови носенето на маски във всички лицензирани здравни заведения, според изявление на окръга, предоставено на City News Service. Здравният отдел на окръга не отговори веднага на искане за коментар.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    37 3 Отговор
    Ще трябва да прибират овцете,че знае ли се
  • 2 др Гей Билтс

    28 2 Отговор
    Преди 2 седмици, беше четвъртък, наръсиха яко над моя квартал и всички взеха да подсмърчат на другия ден. Само аз имам 25 годишен имунитет след като ме отровиха декември 2020г с антракса.
  • 3 Рокстеди

    33 1 Отговор
    Че то в сащ на час влизат по 1000 емигранта.Ама сигурно са с маски.
  • 4 КовидманЯк

    26 2 Отговор
    Ще ми маскирате Хоя на мен.😂🤣😂
  • 5 Ваксиниран

    33 2 Отговор
    Забелязвате ли, в страни със задължителна ваксина против Ковид, Ковид-а се връща отново и отново?
  • 6 Гост

    21 3 Отговор
    Тези нали бяха много ваксинирани.
  • 7 Гост

    20 2 Отговор
    Наближават изборите в САЩ,гадовете ще направят всичко възможно Тръмп да загуби.
  • 8 Петър

    6 1 Отговор
    Ега ви върнем там от където сте излезнали.
  • 9 Ковид

    6 2 Отговор
    Във България стана вече пусто запустяло
  • 10 Калпазанин

    21 1 Отговор
    Значи скоро и в Ес, много удобна кромид пандемия, за началото на другата седмица в Германия са планирани големо протести против политиката и управляващите сега е момента да ни сложат пак маските и си спомних за Милен Цветков лп. Маските са за да мълчите а не да говорите. И ако това този път е причината, се надявам да е края на ционисткото управление и в Ес такива несправедливости които се случват в цял свят

    Коментиран от #11

  • 11 ждс4

    0 18 Отговор

    До коментар #10 от "Калпазанин":

    Никой не ти забранява да говориш. Говори, колкото искаш, и с маска. Като сте зяпнали "маските, та маските", сякаш ви колят.

    Коментиран от #14, #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Калпазанин

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ждс4":

    Маври си и о@@@@ и живей вечно
  • 15 Копипасте от

    8 0 Отговор
    08.01.2022г. Кеша на Ковид : "Зеленият сертификат щял да ограничи заразата и да се справи с кризата. Всъщност сертификатът доказва единствено, че си сертифициран. Нищо друго. След като ваксинираните могат да заразяват и да се заразяват, може ли някой смислено да обясни за какво е този сертификат? Всичко е една фалшива пандемия, която не може да отговори на единствения въпрос, който всички задават: „Защо трябва защитените да бъдат защитени от незащитените, като принуждават незащитените да използват защитата, която не е защитила от заразяване и заболяване защитените на първо място?“ Никое правителство не иска да отговори на това. И въпреки това продължават със своите садистични блокирания, с тези тиранични схеми за социален контрол, а гневът на света кипи и фантазира за подходящи наказания за измамниците, които продължават този ужас." Направил съм малки редакции за да не дразня служителите на ФАКТИ, за което се извинявам на колегата - автор на коментара!

    Коментиран от #16

  • 16 Най-безспорното доказателство

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Копипасте от":

    Масовото нахлуване на украинците. Без тестване, без сертификати и маски. И какво? Кукувидът изчезна моментално.
  • 17 Хахахах

    2 0 Отговор
    Ама нали са ваксинирани????
  • 18 Стрелата

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ждс4":

    Тоя парцал ти помага колкото на умрелия Букета. Правят го за контрол страх да няма масови събирания да няма протести срещту западния ционистки режим гледайте последното. Изказване на европейската комисия за 3 мин. Думата Контрол я използваха 9 пъти.