9 Октомври, 2024 07:56 259

Здравният форум ,,Жената на фокус‘‘ събира топ специалисти на 2 ноември

  • форум-
  • жената на фокус-
  • доктори

"Форумът ,,Жената на фокус" е създаден с цел да информира и подкрепи жените в грижата за тяхното здраве чрез превенция и ранна диагностика

Здравният форум ,,Жената на фокус‘‘ събира топ специалисти на 2 ноември - 1

Форумът за женско здраве ще се проведе в Grand Hotel Millennium Sofia и е с вход свободен за всички посетители. Това ще се случи на 2 ноември от 10:00 до 17:30 часа, когато едни от най-добрите специалисти от различни специалности в България, обединени от мисията да бъдат полезни, ще споделят своя опит и препоръки.

Здравният форум ,,Жената на фокус‘‘ събира топ специалисти на 2 ноември

"Някои от акцентите са женската профилактика, контрацепцията, запазване на репродуктивното здраве, грижата за кожата, менопаузата и естетичната гинекология.

"Форумът ,,Жената на фокус" е създаден с цел да информира и подкрепи жените в грижата за тяхното здраве чрез превенция и ранна диагностика.

Основната мотивация е да се повиши информираността към чувствителни теми като профилактични прегледи, репродуктивно здраве, превенция на рак на гърдата и щитовидната жлеза, както и кожни и хормонални проблеми. Вярвам, че чрез такива събития се насърчават жените да бъдат проактивни в грижата за своето здраве и благополучие. Достъпът до експертна информация, подкрепата, разбирането и личното отношение са все важни фактори, когато взимаме важни решения‘‘, споделят организаторите.

Началото на форума ще започне с д-р Ана Цакова, която ще сподели как и кога се поставят основите на превенцията, също кои са най-важните профилактични изследвания и защо ранното откриване на някои проблеми е от изключително значение.

Програмата ще срещне дамите и с д-р Мария Юнакова, репродуктивен специалист и Таня Милачич, водещ биолог-ембриолог, които ще обърнат внимание на яйчниковия резерв и биологичния часовник.

Гергана Богданова, изпълнителен директор на Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“, ще говори открито за прегледите на гърдите, превенцията на рака на гърдата и емоционалните аспекти на диагнозата.

Д-р Кристина Миткова, дерматолог, от своя страна ще разкрие пред дамите как могат да се справят с един от най-разпространените кожни проблеми – пигментните петна и, разбира се, ще даде съвети за млада и красива кожа.

Д-р Марта Дончева, акушер-гинеколог с богат опит, ще се впусне в полезна дискусия на тема естетична гинекология, суета или подобряване на здравето и самочувствието, преминавайки през различни нюанси на етапите от живота на жената, включително и менопаузата.

Разбира се, няма как да бъде пренебрегната и темата за функцията на щитовидната жлеза – все повече жени страдат от повишена или намалена функция, чийто симптоми водят до редица проблеми.

Посетителите на форума ще имат достъп и до специална изложбена зала с щандове, на които могат да се възползват от безплатни консултации и срещи с представители на продукти и услуги за здраве и красота. Очакваме ви!", пишат организаторите.



Свързани новини