Отидете към основна версия

21 883 30

Престъпно погазване на конституцията, партиите мълчат

  • слави трифонов-
  • престъпно-
  • погазване-
  • конституцията-
  • партиите-
  • мълчат

В предаването си Слави Трифонов изрази възмущение от факта, че огромна част български граждани, живеещи в чужбина, няма да могат да упражнят правото си на глас на предстоящите избори и референдум. Ето какво каза шоуменът:

 „Остава по-малко от месец до националния референдум, в който за пръв път ние, българските граждани, ще имаме реален шанс да променим нещо в държавата.
И колкото повече наближава референдумът, толкова повече стават простотиите и абсурдите, с които държавата се опитва да пречи на гражданите и да ограничава конституционните им права.
 

Знаете, че преди няколко месеца парламентът прие една срамна поправка в избирателния закон, според която българите в чужбина имат право на максимум 35 избирателни секции в една държава.
 

 Изтече крайният срок за подаване на заявления за гласуване в чужбина и какво се оказва? Във Великобритания, Съединените щати, Германия, Испания и Турция са подадени заявления за много повече от 35 секции. Това означава, че много наши сънародници в тези страни няма да могат да упражнят правото си на глас.
Държавата им казва – вие не сте важни, вие нямате права, вашият глас не съществува.
Знаете ли как се нарича това? Нарича се дискриминация. Нарича се престъпно погазване на конституцията. Защото в конституцията на република България пише следното:
 

Чл. 26, ал.: „Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.“ И още: чл. 25, ал. 5 гласи: „Българските граждани, пребиваващи в чужбина, са под закрилата на Република България“.

И какво ще стане сега? Кой ще защити нашите сънародници? Конституционните съдии мълчат, за да угодят на тези, които са ги назначили. Партиите мълчат, защото тях ги интересуват само гласовете, които могат да купят с кебапчета. Правителството мълчи, защото се интересува само да запази властта си.
 

Ние обаче няма да мълчим. И вярвам, че и вие няма да мълчите повече.
Излезте и гласувайте срещу тази престъпна система. Не оставяйте друг да решава вместо вас“, призова Трифонов.

В предишно предаване Трифонов заяви, че междувременно от ЦИК продължават да мълчат дали ще дават бюлетината и за референдума и за изборите или ние ще трябва изрично да си я поискаме. Тук в моето студио говорителите публично казаха, че ще се дават и двете бюлетини и за президент и за референдум. Но въпреки това ЦИК все още не са взели решение. Казват, че щели да го решат по-късно. И съм сигурен, че ако решат да направят някоя простотия ще я направят точно в последния момент , типично по български.

А иначе мръсните номера отдавна започнаха, на много хора в страната доброволците, които събираха подписи за референдума са заплашвани от местните власти, тези пък които имат малък бизнес са подложени на постоянни проверки, които блокират работата им, с която хранят семействата си. И постоянно им се намеква да се сетят защо е така. Искам да отбележа, че палачинката е започнала да се обръща и на всяко действие има равно по сила и по посока противодействие. Това е физически и политически закон.

Ако не искате някой друг да решава вместо вас гласувайте на референдума, нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права.

Въпросите за референдума  са три – първият за мажоритарен избор на депутатите, вторият за намаляване субсидията на депутатите на един лев и третия за въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите.

 Трифонов заяви също, че продължават да набират доброволци, които да следят за законността по време на провеждането на референдума. Всеки от вас, който иска да бъде наблюдател на референдума, може да се запише на някой от следните телефони или имейл адреси:
– 02 42 000 57; referendum@slavishow.com
– 02 843 53 56; office.dnes.bg.org@gmail.com
Изпратете ни трите си имена, ЕГН, телефон за обратна връзка и населено място.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове