Отидете към основна версия

2 505 52

Премиерът от Брюксел: До 2030 година трябва да намалим емисиите най-малко с 55% (ВИДЕО)

  • бойко борисов-
  • зелена сделка-
  • брюксел-
  • ес

Президентът Радев вчера много е хвалил България, премиерът Мицотакис ми съобщи, каза още Бойко Борисов

Снимка: Фейсбук

До 2030 година трябва да намалим емисиите най-малко с 55%.

Това заяви премиерът в специално изявление от Брюксел, където присъства на срещата на върха.

Основен фокус на изказването му е връхлетялата ни епидемия от китайския вирус. С него е ръководителят на мисията ни в ЕС Димитър Цанчев.

"Да препоръчваме на хората да не пътуват там, където има пик. Паниката, уплахът, който разтресе, икономиките няма да издържи тук като добавим темата за Обединеното кралство, ние припомняме, че на 31 декември тази година трябва да има споразумение каза Борисов.

"Надяваме се, да постигнем съгласие", изрази надежда българският премиер.

"Икономиката в този ред на мисли, е застрашена. Този план за възстановяване, който приехме още ратифициран в ЕП. Все още за тези пари, които мислехме, че са пръснати в европейските икономики, процедурата още не е стартирала и излязла на пазарите.

„Трябва стриктен контрол на това, което сме разпоредили. Всеки един българин трябва да знае, че пазейки себе си и този до него, пази и бизнеса, зимния туризъм. Това помага за здравето, но и за икономиката. Помага да продължаваме да правим това, което правим - да интегрираме средства. Подпомагаме пенсионери, социално слаби, но това не са неизчерпаеми източници на пари. Всички заедно трябва да разберем, че хаотичното затваряне на заведения и училища не е добре. Дори за малко да се спира учебният процес е по-добре, но след това да се върнат в училище. Благодарим на всички, които полагат усилия в борбата със заразата“, допълни той.

"Фич" отново са повишил кредитния рейтинг на ББР. Това е хубаво да се пусне и да се знае и да опонираме на всички, които опитват да кажат, че не се случват хубави неща.

Президентът Радев вчера много е хвалил България, премиерът Мицотакис ми съобщи", каза още той.

Борисов още веднъж припомни мерките, които българското правителство предприе за справяне с кризата от пандемията. Той ги определи като навременни и работещи.

"Първа новина коронавируса - увеличени бройки, увеличена смъртност. Това хаотично затваряне... не да съсипваме поколенията. Благодарим на всички, които са на първа линия и го правят по най начин", завърши Борисов.

Той коментира и зелената сделка. "Това, което съветът ще взе решение декември месец, е засилване на европейската амбиция за климата за 2030 г., трябва да намалим емисиите на 55%, ЕП иска 60%, но много държави, включително и Германия, не са само Полша, Чехия Унгария.

Ние много бързо и внимателно трябва да мислим не придобиване на нови мощности, защото 2050 г. трябва да има неутралност. В момента в България 1000 мегавата отиват за мрежата, неефективни производства. Ние с мерките, които започнахме за саниране и подмяна на осветлението, много може да се направи в това да се намалят загубите. Тук трябва първо да с концентрираме. Едни ни говорят за браунов газ, за водород, и развойни центрове. С или без нас това ще се случи. Колкото повече сложим темата на масата и я решим, докато има и пари за реконструкции за нови мощности и иновации, ние трябва да се възползваме от това, което би могло да се направи с Европа".

"Вчера се проведоха разговори с външния министър на Турция, колегата Мицотакис даде подкрепа за България и президентът Радев е оценил в Атина важната роля, която Гърция и България играят в района за стабилността. Аз съм за прибиране на корабите на масата за преговори между Кипър, Турция и Гърция. Разбрахме се с президента Макрон да се видим по темите, които засягат нашия регион", съобщи Борисов новина в аванс.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове