Отидете към основна версия

26 Февруари, 2021 21:10, обновена 26 Февруари, 2021 21:10 22 911 344

Слави Трифонов атакува парламента от Варна и Стара Загора (ВИДЕО)

  • слави трифонов-
  • партия-
  • има такъв народ

Лидерът на "Има такъв народ" води листата на партията си във Варна и Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ще води листата на формацията във Варна и Стара Загора.

Това обяви самият той по телевизията "7/8 ТВ", както и на фейсбук страницата си, където представи на живо и експертите в партията си.

3,5 млн. сънародници гласуваха на референдума, но сегашната политическа класа ясно показа, че се интересува единствено от властта и нейните облаги.

Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.
Ние направихме всичко възможно да се чуе гласа на народа, затова направихме всичко възможно да създадем партия.

В здравеопазването един от нашите кандидати е проф. Андрей Чорбанов ще участва в изборите.

Андрей Чорбанов е вторият най-активен в медиите критик на здравната политика на правителството по време на Covid-пандемията, които се оказа кандидат за народен представител след Атанас Мангъров, който влезе в листите на АБВ.

Освен Чорбанов - лица на партията ще бъдат хирургът Ивайло Христов, кардиологът Николай Драгнев и бившият директор на "Александровска" доц. Силви Кирилов.

В икономиката експертът Мика Зайкова влиза в надпреварата. Икономическият екип на "Има такъв народ" ще се състои от бившия експерт към КТ "Подкрепа" Мика Зайкова, банковия мениджър Любомир Каримански и финансовия експерт Пламен Данаилов.

В сектор Правосъдие остриетата на „Има такъв народ” са Александър Рашев, Андрей Михайлов и Паунита Петрова.

От партията на Слави Трифонов предлагат главният прокурор да се избира пряко и извеждане на прокуратурата от съдебната власт. От "Има такъв народ" не разкриха дали трябва да е подчинена на изпълнителната власт.

Важно предложение е въвеждането на мажоритарна изборна система в два тура, стана ясно от изявленията.

В образованието предлагат да има два учебника за средното образование, отмяна на малките матури в четвърти клас и евентуално закриване на университети.

За Слави Трифонов туризмът остава стратегически ресор за развитието на българската икономика. Припомняме, че секторът е стратегически за останалите участници в изборите - ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО, Веселин Марешки, НФСБ, Да, България и други политически формации. Експертите в сферата на туризма Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров и завършилият туризъм в Швейцария Виктор Гетов.

В сектор "Земеделие" от партията на Слави Трифонов предлагат комасация на земеделската земя. Това ще е от полза на едрите земеделци, които разполагат с финансов и технологичен ресурс да увеличават своите земеделски масиви. В момента България е производител на зърнени култури, но не и на плодове и зеленчуци.

Mediapool.bg припомня, че в сектор земеделие експерт на партията е на Цветанка Войнова - ветеринарен лекар и единствен ветеринарен одитор-българин към Европейската комисия и експерт по безопасност на храни. Цветанка Войнова е съпруга на д-р Йордан Войнов, който бе шеф на Българската агенция за безопасност на храните в първия кабинет "Борисов".

Другият експерт Пламен Абровски е адвокат с експертиза в областта на европейското право. Той беше представител на Министерство на земеделието и храните в постоянното представителство в Брюксел отново по време на първия мандат на кабинета "Борисов", когато земеделски министър бе Мирослав Найденов, отбелязва Mediapool.bg.

В сферата на горите ще се заложи на експертизата на инж. по горско стопанство Данаил Найденов.

Част от партията са и експерти в сектора на земеделието. Това са ветеринарният лекар Цветанка Войнова, адвокатът Пламен Абровски и инженерът Данаил Найденов.

Иван Хиновски ще отговаря за енергетиката в партията на Слави Трифонов. От неговото изявление стана ясно, че въглищните централи и АЕЦ ще са водещи в развитието на сектора.

В сектор енергетика партията залага на енергийния експерт с над 20-годишен опит в преноса и разпределението на електрическа енергия Благой Голубарев. В екипа влиза бившият шеф на НЕК, а сега председател на Българския енергиен и минен форум - Иван Хиновски, както и главен асистент в Института по икономически изследвания в БАН и магистър по икономика в Пекиския университет Теодора Пенева.

Ревизия в МВР и демутризация на ведомството предлагат от партията на Слави Трифонов. От формацията предлагат пряк избор на ключови началници в структури на полицията.

"Рестарт и трансформация в системата, реална децентрализация и демутризация, анонимни конкурси, последователна и ефективна кадрова политика. Работа по извършените престъпления, реактивиране на криминалистиката, реален парламентарен контрол на службите и пр.", са сред приоритетите на партията в сектор "Сигурност".

Пълна ревизия на спортното министерство, стратегия за олимпийска подготовка, програма за развитие на спорта в обстоятелства като ковид-пандемията, предвижда партията на Слави Трифонов в сектор „Спорт”.

От политическата формация ще направят оценка на решението за одържавяването на частните лотарии и приходите за подкрепа на спорта. Николай Радулов, бивш зам.-министър на вътрешните работи, води екипа в сектор „Сигурност”. Той също предвижда вълна ревизия на ведомството и контрол на сектора.

Пълната програма на "Има такъв народ" ще бъде представена утре.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 150 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове